14 Септември, 2024 07:32 10 454 21

Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им

  • поличби-
  • сватба-
  • жоро илиев-
  • мая илиева

Вижте какви знаци са вещали нещастието на двойката още от сватбения ден

По сватбите сме свикнали да обръщаме внимание на класическите ритуали като ритане на менчето и хвърлянето на букета, за да видим какъв пол ще е първото дете и коя дама ще е следващата булка. На тези щастливи поводи винаги търсим позитивното и оставаме слепи за лошите поличби, ако има такива, пише „Ретро“.

Така са стояли нещата и със сватбата на една от най-известните двойки в българския криминален свят от 90-те години на XX век - Георги и Мая Илиеви.

Жоро става известен първо като борец - републикански шампион. След това обаче е осъден за групово изнасилване и лежи в затвора, което слага край на спортната му кариера и началото на изкачването му по стълбицата към върха на подземния свят.

Запознава се с бъдещата си съпруга Мая в столично заведение през 1992-ра и след скорострелна бурна любов двамата се венчават на 24 април 1994 г. в ресторант „Мираж“. На сватбата присъстват редица имена, свързани с мафиотския живот в страната, които поливат щастливото събитие при драконови мерки за сигурност.

Тогава тържеството преминава без очевидни перипетии, но дори опитните очи пропускат малките поличби, които вещаят трагичното бъдеще на семейството.

На гражданската церемония, когато младоженците си разменят халките, тази на Жоро трудно влиза на пръста, му — знак, който според народното поверие предсказва нещастен край на брака. Въпреки това, преди да настъпи този фатален момент през август 2005 г., предстои да се изпие много шампанско и да се пролеят много сълзи — било то от радост, безпомощност или от поредната жена, която се опитва да завладее сърцето на Жоро. Но неговото сърце винаги е принадлежало само на една жена - Мая.

След като напуска гражданското, Георги Илиев носи Мая на ръце, която е готова да хвърли булчинския букет. Букетът обаче се счупва и се разпада в ръцете ѝ, което е поредният зловещ знак, който вещае нещастие за двойката.

„Айде да тръгваме вече, да отидем да пием“, прошепва женихът на кума си - Румен Маринов-Нарциса, изнервен от продължителната церемония. Всички се качват на лъскавите лимузини и се отправят към „Мираж“ - мястото, което по ирония на съдбата става лобното за по-големия брат на Жоро - Васил Илиев, само година по-късно, когато е едва на тридесет. Близки на двойката твърдят, че връзката между Мая и Жоро била толкова силна, че само смъртта можела да ги раздели. Така и става.

Мая Илиева наследява огромното състояние на съпруга си и днес е бизнес дама, преминала през няколко неуспешни връзки. В момента е с нов човек до себе си, чиято самоличност крие дори в социалните си мрежи, които създаде съвсем наскоро. Нейните приятелки обаче казват, че тя не може да обича никого така, както някога е обичала Илиев.

Около година преди убийството Мая и Жоро сключват църковен брак в храм-паметника „Свети Александър Невски“. Церемонията, извършена лично от патриарх Максим, е проведена без шумни празненства, приятели или роднини, само в присъствието на двамата.

Божията благословия на венчавката явно не е била достатъчна, за да спаси семейството, от съдбата, която ги е очаквала.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    61 3 Отговор
    Това дс ли ви задължи да го пишете.По добре ги попитайте защо ги убиха............
  • 2 Гедер

    76 6 Отговор
    В кадрите на сватбата му се вижда ,че този е едно най обикновенно момче , нито има вид на корав престъпник ,нито има боен военен опит. Даже изглежда прекалено нежен. Селско момче ,на който някой му даде картбланш и чадър.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Налудник

    46 3 Отговор
    Благодаря за биографичната статия за сватбата на един престъпник. То, не беше ли приоритет на Мара тоя вид статии? Венелина е по "другата" част.

    Коментиран от #10

  • 5 И децата знаят

    53 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гедер":

    Избран е от ДС и одобрен от КГБ.....Съшите го отстраниха когато стана неудобен ,както и други като него..
  • 6 Ко речи?

    45 0 Отговор
    Да, да, поличби. Ти влез в устата на лъва, после търси изкуствени обяснения.
  • 7 ХАХАХА

    17 2 Отговор
    На мястото на ПСА са се постави паметник в цял ръст на героя ,закрилника, предприемача според уикипедия , на споменатия в статията ! ХАХАХА, ХАХАХА! ГЕРОЙ ,ГЕРОЙ!
  • 8 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    39 0 Отговор
    Защо пак за този мафиот ни напомняте?
    Сигурно някой си плаща за това...
  • 9 Софийски

    36 1 Отговор
    ПроЗто момче с едно още по ПроЗто момиче
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 шекер

    39 0 Отговор
    Години наред повтарят и повтарят истории за отдавна убити гангстери, но никой не смее да напише нищо за онези, които са живи. Много "обективна" журналистика!
  • 12 БАРС

    35 0 Отговор
    ВИЖДА СЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОПРАВИЯ.ПИШЕ ЧЕ Е МАФИОТ А ТАЯ НЕГОВА МЪЖЕМЕЛАЧКА НАСЛЕДИЛА МИЛИОННОТО МУ БОГАСТВО.ИМАЛИ МАФИОТ КОЙТО ВЪОБЩЕ Е ЗАБОГАТЯЛ ПО ЧЕСТЕН НАЧИН.ВСИЧКИТЕ МУ ПАРИ СА ПРИДОБИТИ ПО ПРИСТЬПЕН НАЧИН И ВСИЧКО КОЕТО Е ПРИДОБИЛА ЖЕНА МУ ТРЯБВА ДА СЕ КОНФИСКУВА ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА А ТЯ ДА ЛЕЖИ В КАУША КАТО СЪУЧАСТНИЦА.А ВЪВ ФАКТИ ВСЯКА ГОДИНА ПИШАТ ЗА ТАКИВА УТРЕПКИ И КАТО ГЛЕДАМ МАЙ ЩЕ ГИ ПОСТАВЯТ ЗА ИЗУЧЕНИЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ КАТО ГЕРОИ НА ПРЕХОДА ТА КАТО ГЛЕДАМ ТЕХНИЯТ ГЕРОИЗЪМ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО ГОЛЯМ ОТ НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ ,СТЕФАН КАРРАДЖА ЗА ЗАБРАВЕНИЯТ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА ЗА КОЙТО ДО СЕГА ЕДНА СТАТИЯ НЕ СЬМ ПРОЧЕЛ ВЪВ ФАКТИ.КАТО ЧЕТА СТАТИЯТА МНОГО Е ИРОНИЧНА МОЖЕБИ ВЕНЧЕТО КАТО Е ПИСАЛА И ПЛАКАЛА ДАЖЕ.
  • 13 Дервишоглу

    25 0 Отговор
    Скоро и дебелото феноменално момче го чака същото. А после мисирките ще има да цвъкат..
  • 14 Реалист

    25 0 Отговор
    Ще изкарат ангел още малко един бандит. На нас ни трябват учени и доживотен затвор за криминалните, като в белия свят.
  • 15 Дудов

    23 0 Отговор
    ,Myтроkypвeнckи истории.Марш в канала
  • 16 Безсм,ртен

    13 1 Отговор
    На вястото н едни мръсници идват други.За мъртвите или добро или нищо.За тия -нищо

    Коментиран от #18

  • 17 замислен

    30 0 Отговор
    Като четеш - една драма за едно младо семейство. Ако си живял тогава си на ясно колко млади семейства са били зачернени и колко не са могли изобщо да живеят заедно заради мутри като този. Напишете истината, от къде идват парите му! колко болни, осакатени и мъртви и избягали от страната има само защото са успели да изкарат някой лев а хора като този са решили да им ги вземат на готово.
  • 18 абе,

    23 1 Отговор

    До коментар #16 от "Безсм,ртен":

    Научете я най-после цялата фраза която принадлежи на поета и политик Хилон от Спарта (един от Седемте мъдреци на Елада) За мъртвите или добро или нищо друго, освен ИСТИНАТА.Много удобно се пропуска края за да се прикрива истината.Обаче тя е като шило у торба винаги излиза наяве.
  • 19 ха ха Хо

    17 0 Отговор
    Жълтурско угодническо материалче за един престъпник и кОрвар и уж благовената му съпруга която и до днес се отчита финансово на тези който създадоха и после отстреляха мъжО и,и мъЖо на всички чалгарки.
  • 20 Анонимен

    9 0 Отговор
    Рядко глупава статия - срамота! По-големи глупости и простотии, тоива е статия за фейсбук, не за новинарски сайт. Въпреки че Факти е нещо като клюкарски новини :)
    "1992-ра и след скорострелна бурна любов двамата се венчават на 24 април 1994" Колко "скорострелна" да е тази любов ако са минали две години хахахаха
  • 21 мамаша

    7 0 Отговор
    каквото е писано е НАПИСАНО то и какво лошо има КОЙКАКВОТО ТЪРСИ Е НАМЕРИЛ нали веселата вдовица е като останалите весели вдовици А новия мъж да му мисли да не му се случи нешо като на стария