Last news in Fakti

6 Януари, 2019 06:29 4 397 20

Защо трябва да се ограничи и забрани продажбата на пиротехника!

  • пиратка-
  • пиратки-
  • забрана

Още от малък ненавиждам подобни забавления

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На връх нова година, на площада в Елин Пелин един абсолютен малоумник си запали пиротехниката между хората и резултата беше следният.

Това коментира във „Фейсбук“ Ангел Славчев.

Единият му заряд се взриви в краката ми, другият удари щерка ми в крака и се взриви, другите две деца се стреснаха и не чуваха 5 минути нищо от силният гръм, на човека до мен поредният заряд го удари в бузата и изхвърча, в крайна сметка заради децата не обърнахме внимание на жена ми, която едва след няколко часа се сети да ми каже, че едното око я драска от вътре и сълзи. Явно от разхвърчалите се барутни остатъци беше влязло в окото. Два дни промивахме и слагахме капки.

Ето заради такива случай, всякакви пиратки и прочие трябва да бъдат забранени. Фойерверки да бъдат пускани само от специалисти.

За жалост късно стигнах до малоумника причинил тази щуротия... бяха го награбили и други потърпевши.

Още от малък ненавиждам подобни забавления, хубаво е да се направи един късометражен филм и да се пуска на децата в училище за последиците... Хора без пръсти, без лица, без разните му крайници.... Хора белязани за цял живот от една глупост...

Толкова за пиратките и новите пироизделия по магазините!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DDDDDD

    30 52 Отговор
    Мисля, че заради няколко черни овце не трябва да избием цялото стадо. Може да се някакъв контрол, но тотална забрана спорел мен е прекалено
  • 2 Blesed

    46 18 Отговор
    Навремето заради подобни глупости станах кръводарител. Пълен контрол на продажба и използване, а най- добре - пълна забрана.
  • 3 Д-р Знам

    45 19 Отговор
    Не трябва да се подавят свободно.Защото ги гърмят 20 дни преди нжва година и тормозят всички
  • 4 Анти седераст

    44 20 Отговор
    Забрана!
  • 5 360

    27 16 Отговор
    Вечерно време птиците почиват по дърветата и в ниши на сгради и хралупи, много от тях умират от страх при гърменето
  • 6 Яшко

    11 18 Отговор
    Рано рано глупости на квадрат пак,и да ги забранят и да ги ограничат ,пак ше го има туй балхария бе еейй
  • 7 Ааааа браво !!!

    42 18 Отговор
    Подкрепям с две ръце пълната забрана на тия простотии,след употребата им не се диша !!!
  • 8 #777777

    30 11 Отговор
    Пълна забрана, толкова пари на вятъра, откъснати пръсти, ослепели хора, една година даже имаше откъсната глава от фойерверк.Какъв коплексар трябва да си за да се забавляваш така, да не говорим, че се замърсява околната среда, стресират се животните.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АЛО

    18 8 Отговор
    ПЪЛНА ЗАБРАНА
  • 11 Valio

    18 8 Отговор
    Тотална забрана!!!
    Сърбите и гърците да не са по прости от нас.
    Познавам един сърбин,който преди няколко години си купи пиротехника от тук и на границата го хванаха техните митничари и след,като го осъдиха лежа 6 месеца ефективно в затвора....
  • 12 Morgoth

    11 24 Отговор
    Оня ден съседа се оплака, че като рязал някакъв макет и си направил прекрасна рана на ръката. Аз мисля, че по този повод трябва да забраним използването на ножове! И като сме почнали отвертките също са много опасни. Опасни са колите, моторите, велосипедите, дори и скейтбордовете. В ръцете на малоумници са опасни и саксиите, особено ако живеят на по-висок етаж. Дайте да забраним всичко, само защото на точно определен индивид то не се харесва! Продажбата на фойерверки подлежи на изключително стриктен контрол, а на всяко изделие има инструкции за безопасност, които ако се спазват няма да има проблеми. Това, че автора "още от малък ненавижда подобни забавление" си е изцяло негов проблем!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гостът

    5 4 Отговор
    Да извадим пушките и пищовите и да започваме да се веселим с бойни патрони. Пияни с фоерверги и оръжие абсолютен кеф ще бъде.
    Сегашната законова регулация на проблема помага само на търговците на пиро техника да правят огромни печалби, за безопасността на обикновенните хора не е помислено.
  • 15 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    Всяко едно взривно вещество е опасно за човека, пожароопасно и травматично. Пълна забрана ...!?!? Колко да е пълна- като за огнестрелното оръжие или по-пълна ? Всичко зависи от производителя и най-вече от неговите "приятели-законодатели" и "рушвето-събиратели ". Казват се още "лобисти". То е същото като Закона за движението по пътищата и Правилникът му. Имаме тука едни юнаци на километър от моя дом. Явно са професионалисти - ни "полиция", ни линейка не съм чул да "вият. Ако бяха по-наблизо, сигурно щеше да бъде неприятно," Работят " само късно вечерта- около полунощ. Започнали са да "гърмят " от Коледа. Вярно, на връх Нова година направиха чудесна , красива заря с разни фоийверки , ракети и прочие гърмели и трясъци... Хеле, хеле на 02.01 вечерта, им бе за последно- или се умориха или свършиха "джепането". Но като в анекдота : Благодаря им, че имаха пари , да ми доставят удоволствие !! Но бих гласувал за пълна забрана, защото съм о.з. редник сапьор и подривчик и такива "забавление са ми противни. "Нагърмях" се още преди половин век- ще ми " държи влага" до края на дните ми..........
  • 16 дженко

    4 4 Отговор
    ми той дженко още от малък мрази оръжията и гърмежите най обича чичо к/чо
  • 17 антрашпиц

    4 3 Отговор
    И какво?На комунизма като нямаше фойерверки си правехме бомбички сами.Който търси..намира..
  • 18 МММММ

    5 5 Отговор
    И като ги забранят за продажба ще започнат да ги правят, поразиите ще бъдат много по-големи. А за тези който си се страхуват да си се страхуват......какво толкоз......! И аз мразя педалите и парадите им ама не съм тръгнал да ги избивам или да се боря да ги забраняват........а може би трябва......?!?!
    А конкретно за случая в статията мисля си имаше някакъв закон, за хулиганството мисля беше........
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Jack Bauer

    2 3 Отговор
    Е я по-полека със забраните, дайте тогава да забраним и автомобилите защото видиш ли всеки ден по няколко човека ги блъскат и то на пешеходни пътеки.