Last news in Fakti

4 Декември, 2019 19:03 20 748 106

Грета Тунберг обяви война на белите мъже

  • грета тунберг

В новата „зелена икономика“, която сега се изгражда в Европа (и, може би, ще се опитат да изградят в САЩ), е трудно да се намери място за атомни физици и петролни работници, в нея ще е трудно да живеят и автомеханиците и фермерите

Грета Тунберг обяви война на белите мъже - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Зеленото безумие“, което обхвана западния свят, вече има сериозни икономически последствия. Но има всички основания да се предполага, че в бъдеще ще стане още по-интересно. Особено предвид това, че двете главни символически фигури на „зеленото движение“ Александрия Окасио-Кортес и Грета Тунберг свалиха маските си на еко-активисти и твърдо обявиха реалните си политически цели. Ако те получат своето, светът вече никога няма да бъде същия, а Русия и Китай, най-вероятно, ще останат последните острови на здравия разум в свят, който предпочита да забрави за здравия разум. Това пише Иван Данилов в материал за РИА Новости, представен от Агенция "Фокус" без редакторска намеса.

Грета Тунберг, в съавторство с още две радикални активистки, публикува програмна статия със заглавие „Защо протестираме отново“, в която авторките честно си признават, че тяхната борба за „спасение на планетата“ изисква унищожението на съществуващата политическа и икономическа система.

„Това действие трябва да бъде мощно и широкомащабно. В края на краищата, климатичната криза не засяга само околната среда. Това е криза на правата на човека, справедливостта и политическата воля. Тя бе създадена и захранвана от колониалната, расистка и патриархална система на угнетяване. Трябва да я демонтираме“.

За тези, които не са запознати със специфичния език на радикалните „зелени“ активисти, е нужен превод на някои ключови понятия, които се използват в този манифест. В техния понятиен апарат, „патриархална система на угнетяване“ е всяко общество с традиционни ценности, в които мъжът е мъж, жената – жена, а семейството е съюз между мъж и жена и осигурява възпитанието на следващото поколение земляни. Между другото, еко-активистите от този род често призовават за въздържание от раждане на деца – също в името на спасението на климата. При това сред младежите в англосаксонските страни, където тази пропаганда работи с пълна мощност, тези възгледи стават все по-популярни.

„Расистките и колониални системи“ са тези общества, в които някои етнически или расови малцинства получават по-малка средна заплата от мнозинството. Прекрасен пример за тази псевдологика е Европа, където е силно разпространена следната позиция: единствената причина, поради която мигрантите извършват по-често престъпления и заработват по-малко от местните жители е расизмът и ксенофобията на самите местни жители. Именно с тях, според логиката на Грета и нейните колеги, трябва да се борим за спасението на климата на планетата. Струва си да отбележим невероятния цинизъм на този род активисти: много трудно (макар и понякога да е възможно) е да видим техни протести за това, че значителна част от кобалта - металът, необходим за батериите на толкова любимите им електромобили, като Tesla, се добива от африкански деца в робски условия. Този всеизвестен факт по никакъв начин не влияе на това, с какво упорство привържениците на „зеленото безумие“ настояват на замяната на автомобилите с електромобили.

Манифестът на Грета Тунберг е в унисон с друг важен документ, който вече е включен по един или друг начин в програмата на един от кандидатите за президент на САЩ от Демократическата партия - Новият зелен курс на младия социалист от Конгреса Александрия Окасио-Кортес.

Публикуването на този документ предизвика страхотен скандал в САЩ, защото в придружаващите материали щабът на младия и перспективен политик честно си признава, че това не е екологична програма за спасяване на климата, а политическа програма под прикритието на екологията. Нещо повече, сред най-запомнящите се идеи, отразени в документа, са такива перли, като „забрана на говеждото“ (авторите на плана съжаляват много, че за десет години няма да успеят да ликвидират популацията от крави в САЩ напълно), фактическа забрана за използване на самолетен транспорт (съставителите са много притеснени и за това, че няма да успеят да се отърват от самолетите, заедно с кравите, за 10 години), гарантиран доход (достатъчен за живот и „икономическа сигурност) за тези, които „не могат или не искат да работят“, както и преминаване на „100-процентова зелена енергетика“ – т.е. отказ от въглищата, петрола, природния газ и атомните електроцентрали.

В САЩ все още не са пристъпили към реализация на тези планове заради Доналд Тръмп, който въобще намеква: колкото повече демократите налагат идеите за забрана на месото, самолетите и нефта, толкова по-големи са шансовете избирателите отново да гласуват за него.

Европейският съюз все още няма свой Тръмп, а политици, които искат да прегърнат „зелената идея“ – има, и резултатите от тези действия са видни дори сега, а в бъдеще тези последствия само ще се засилват, защото новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вече промотира своя собствена версия на „Зеления курс“.

За да оцените последствията от вече взетите решения е достатъчно да погледнете какво пишат европейските медии и уважавани консултантски компании. Последствията от абсолютно безумната стратегия за въвеждане на „зелена енергетика“ в германската енергийна система описва известна американска консултантска компания, цитирана от Forbes: McKinsey отправя най-сериозно предупреждение, когато става въпрос за все по-ненадеждното енергоснабдяване на Германия заради нейната силна зависимост от непостоянната слънчева и вятърна енергия. "В течение на три дни през юни 2019 година германската енергийна система беше близо до спиране на тока“.

Миналия месец France24 съобщи за масови протести на германските фермери, които блокират магистрали и пътища заради това, че новите „климатични ограничения“ ги лишават от препитание, пари и надежди за бъдещето.

„Хиляди фермери докараха своите трактори в германските градове, за да протестират срещу новата селскостопанска политика на правителството, която, по техните думи, ще унищожи поминъка им и ще ги направи изкупителни жертви на изменението на климата. Дългите колони от трактори спираха движението по време на големите протестни акции в Берлин и Бон, където се намират федералните правителствени учреждения, а хиляди други трактори свиркаха с клаксоните си и блокираха пътищата към градове, като Мюнхен, Хановер и Щутгарт“.

„Зеленото безумие“ засегна и най-големия скъпоценен камък в индустриалната корона на Германия – нейните автомобилни концерни.

„Собственикът на Mercedes-Benz, компания Daimler, и Audi (собственост на Volkswagen) обявиха, че са загубили повече от 20 хиляди работни места, което стана първия реален признак за огромните човешки жертви, които ще има при преминаването на отрасъла от двигатели с вътрешно горене към електромобили“, съобщава Financial Times.

„Daimler обяви, че в близките два месеца ще съкрати повече от десет хиляди работни места и по този начин собственикът на Mercedes-Benz добави към пагубната серия загуби на работни места в германската автомобилна индустрия. Стойността на инвестициите в електромобилите и натискът от страна на спадащите продажби и печалби стимулират сериозно преструктуриране на цялата индустрия. През тази година е обявена загубата на 50 хиляди работни места“.

В новата „зелена икономика“, която сега се изгражда в Европа (и, може би, ще се опитат да изградят в САЩ), е трудно да се намери място за атомни физици и петролни работници, в нея ще е трудно да живеят и автомеханиците и фермерите. В такава икономика практически няма да има място за традиционни ценности и за обичащите да хапват месо.

Но в тази псевдоекологическа икономика ще се намерят привилегировани места за нелегалните мигранти, за борците за предимства на най-различни малцинства и получатели на най-различни субсидии: от нерентабилните електромобили и икономически неконкурентноспособните ветрогенератори, които не могат да обезпечат непрекъснат приток на ток към енергийните системи.

Ако нещата продължат така и в бъдеще, то към Русия може да тръгне най-парадоксалният приток на туристи от ЕС, защото само в Русия (и в Китай, но Русия е по-близо) ще можеш спокойно да ядеш истинско (а не соево) месо и да карате ръмжащ бензинов спортен автомобил без туристът да бъде измъчван от съвестта или да бъде порицаван от „екологично-моралната полиция“ в лицето на активистите в социалните мрежи.

Това, разбира се, е такава шега, в която може да има сериозен и доста горчив дял от истината за жертвите на „зелена лудост“.

Превод: "Фокус"


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    200 8 Отговор
    Това в нормалните държави го наричат... расизъм. Горката Швеция сигурно умира от срам.

    Коментиран от #57

  • 2 Робот

    153 8 Отговор
    Е, тя се ориентира към черните жени , освен ако не си смени пола, което е много вероятно!
  • 3 Само

    42 53 Отговор
    аз ли,искам да я чукам?
  • 4 Жорката Свия

    109 6 Отговор
    Грета ела в Перник Жорката да те размета
  • 5 Кензъл и Гретъл

    115 5 Отговор
    ПУСТО ДЪРВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кнаус 485

    145 13 Отговор
    Aкo тe пoлучaт cвoeтo, cвeтът вeчe никoгa нямa дa бъдe cъщия, a Руcия и Китaй, нaй-вeрoятнo, щe ocтaнaт пocлeднитe ocтрoви нa здрaвия рaзум в cвят, кoйтo прeдпoчитa дa зaбрaви зa здрaвия рaзум-ОТ ДЪЛГАТА СТАТИЯ САМО ТОВА Е ЦЕННОТО...
  • 8 бъдеще

    179 12 Отговор
    На Грета Тунберг само едни квадратни мустачки и липсват и ще е завършена ! И тук е пълно вече с психясали електроджендъри, които са решили, че ще живееят с орлите !
  • 9 Цецо

    17 61 Отговор
    В"зеленото безумие" безумието е съвсем малко и е неизбежно/задължително да се случи!!!
  • 10 Borislav Popov

    42 177 Отговор
    "Русия и Китай, най-вероятно, ще останат последните острови на здравия разум". По-голяма смешка днес не бях чел. Рушката изостанала кочина, управлявана от шайка еврейски олигарси и жълтурчетата, дето отдавна са забравили какъв е естественият цвят на реките си, понеже излизат тонове отпадъци в тях (да не споменавам и колко кристално е чист е въздухът в градовете им) били острови на разума? Пхаххаха хахахах хахах аре молА ви сА!

    Коментиран от #15, #47, #66, #71, #85, #89

  • 11 ГосТ

    95 7 Отговор
    Айде, айде по спокойно само истерии и то лобистки. Тая иска да затрупа планетата с батерии - тесли и солари заради лобистите зад нея и сигурно и една научна статия не е прочела през живота си, а другите си пеят рефрена за джендърите...нямало да има механици и бели мъже 😂 Цирк...И в крайна сметка кервана си върви...
  • 12 ГосТ

    76 8 Отговор
    Ядрената енергетика е 100% зелена, аз пък да ви кажа. И да, трябва задължително да замени фосилните горива. Ама това к'во общо има с джендърите?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 РИА тъпости

    23 100 Отговор
    Не виждам защо се сравнява Китай и русия !? Едната супер напреднала страна със свръх икономика развиваща ЗЕЛЕНИ ТЕХНОЛОГИИ, а другата изостанала и все още неусъзнала, че се изхранва от умиращ кон. На света след 20 години няма да му трябва нито руския газ, нито руския петрол, което ще рече че русия ще е фалирала страната която си е заровила главата в пясъка и е стотина двеста години след всички останали !

    Коментиран от #17, #23

  • 15 Ех,Борка

    90 11 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    винаги съм знаел,че си еко-травестит и амерски послушник.И под тази статия,успя да се изходиш.

    Коментиран от #31

  • 16 ....

    83 4 Отговор
    Тая да земе да се фърли от някой мост, куха лейка

    Коментиран от #68

  • 17 Бесен Язовец

    84 11 Отговор

    До коментар #14 от "РИА тъпости":

    По изостанали от просяците от краварника където дължат 26трилона няма!А тази морковената е ненормална има болни хормони на фейса и личи.
  • 18 Цеко сифоня

    79 3 Отговор
    Я, това пак са го пуснали от луддницата.
  • 19 ПК-РК

    81 4 Отговор
    Грета ТУМБАК,утре може да реши да си смени пола,като на Джоли и Брад Пит щерката,язека питам,пак ли требва да я подкрепя в името на това да спася човешката раса,ае у лево,с тия простотии,тоя свят и без това към гибел е тръгнал...
  • 20 Pen4o

    58 2 Отговор
    тая реве за еван до несвяст
  • 21 Жорко

    84 6 Отговор
    Новата Кончита Вурст,търсейки и тя не знае какво,тъпа поставена безлична кукла,от километри прозират чужди желания,скапан джендераст!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Азз

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "РИА тъпости":

    Глупости.
  • 24 Устройват ме...!

    4 60 Отговор
    Исканията на Грета и нейните колеги, доста са радикални, но пък какво от това, нещо по различно, не скучно, бих се включила и аз...!

    Коментиран от #33

  • 25 Behemoth

    14 57 Отговор
    Афтура е руски православен идиот!В казана !
  • 26 Волф Никел

    92 1 Отговор
    Това момиче е за психиатрия и няма да и е за първи път. Тя си има проблеми от малка. В този район с малко време слънчево греене, психарите са повече от нормалните. Интересното е, как различни организации я експлоатират за свои цели.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДжониДреп

    61 8 Отговор
    Прекрасна статия и абсолютно вярна. Целта е да ни върнат в Средновековието. Турция избра по верния път също. Ние пък да се готвим да вадим каруците с магаретата, ма то май и магарета вече няма..Грета дали няма може да ми тегли каручката тогава?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Психиатрия

    33 3 Отговор
    Тия са за някоя институция,от където се излиза само с жълта книжка!
  • 33 За нещо

    29 1 Отговор

    До коментар #24 от "Устройват ме...!":

    По различно, пробвай тройка или четворка с мъже.

    Коментиран от #58

  • 34 Koko

    41 1 Отговор
    Кой я бута тая шматка не ми е ясно.

    Коментиран от #92

  • 35 Йозеф

    72 0 Отговор
    Защо се обръща толкова внимание на разгонено момиче с липсващи хромозоми по рождение? Грета може да иска да повеганчи цялата планета, тотална еко талибанщина, просто не и обръщайте внимание, пък тя нека си квичи.
  • 36 gbg

    31 1 Отговор
    Т'ва смахнатото го оправят анално.
  • 37 Едрогърда руса германка

    10 24 Отговор
    Аз отдавна съм я обявила тази война. Също като макрон предпочитам едрочленести муслими пред малочурчести анемици

    Коментиран от #46

  • 38 Проблемът

    37 7 Отговор
    Големият проблемът, за който светът все още няма ясно решение, е проблемът, че развитието на световните икономики, поради техният нарастващ обем, не може повече да продължава на основата на енергията и преработката на изкопаемите горива. Не просто защото изкопаемите горива имат лимит, а защото производството на световната икономика в рамките само на 100 години нарасна десетки пъти. Големият проблем е, че естествените очистващи сили на планетата вече не смогват със замърсяването - океанът е тотално замърсен, рибата и планктона са намалели многократно, горите са изсечени, озонът е изтънял, ледниците се топят на фона на все по-голямо замърсяване, население и консумация... Трябва да се търсят нови източници на енергия и преобразуване на икономиките в относително кратки срокове, защото иначе, колкото и това да се отрича или да се бяга от него, животът на Земята е обречен. В момента, в който всички разберат това, ще е късно. Икономическите лобита трябва да спрат войната и да работят разумно и заедно за решаването на този изключително труден за решаване проблем.
  • 39 wdsd

    39 5 Отговор
    Застртеляйте скандинавската изкукуригалница !
  • 40 Еколог

    9 29 Отговор
    Еее по тъпа статия скоро не бях чел.... И по глупави от горепишещите - също:)))
  • 41 Хъш

    16 15 Отговор
    Не връзвайте на такива статии, петролното лоби вижда края си.
  • 42 Кръстоносеца

    32 5 Отговор
    Ауспуха на дизелака да ми дишаш джендърска недъгава помия!!
  • 43 Мислете бе

    31 7 Отговор
    Статията е изключително манипулативна и подвеждаща. Явно проблемът на автора е, че в бъдеще няма да има работа за петролни работници. Ами, разбира се, че няма да има, както днес няма работа за кочияши или за гребци на трирема. Развитието на икономиката е свързано с преобразуване, преобразуват се и специалностите. Друг е въпросът за крайностите.
  • 44 Ппц

    25 8 Отговор
    Говеждото месо трябва да се забрани в САЩ, защото тия гнусни гъзове не спират да серат и замърсяват планетата. САЩ консумира повече месо от Африка, Индия и половин Китай. Пилешкото месо от щастливи пилета създава много повече работни места и по-малко замърсявания. Все пак може да се продава говеждо, но да се яде рядко. Също трябва да се забранят домашните любимци. Трябва да се премахне градската кола (ДВГ и електрички) и да се замени с обществен транспорт и таксита. Абсолютно задължително е премахването на КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА и ВЪВЕЖДАНЕ НА БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД! Лично аз не подкрепят Грета, защото зад нея стои ФИНАНСОВАТА МАФИЯ, които печелят чрез измамно печатане на пари и те нямат нужда от обществото. Затова подозирам план за масово избиване на населението и то хаотичен план, заради който ще измрат много невинни, а много виновни ще оцелеят
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Отдолу руса ли си..60 г 🐷

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Едрогърда руса германка":

    Онча мускулест ли беше, брех тез балканжии с кашони на раменете.. на стари години се развиват...!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дядо поп

    25 0 Отговор
    Изтрещяла кукундела.
  • 49 Age

    32 0 Отговор
    Ако в Европа няма дори един бял мъж, "бежанците" така ще я плющят тази, че цял живот няма да може дори да говори, камо ли да "проповядва" и хули наред.
  • 50 Консервативен

    33 3 Отговор
    Ясна е работата, значи. Гретхен е поредното високоговорителче на дядо Сорос. Щом е така, да си грачи, колкото иска - сред българите дикиш няма да хване...
  • 51 Едър бял мъж

    29 0 Отговор
    Чудя се сам ли да си го преместя в другия крачол или да викна Грета да ми го премести без ръце.
  • 52 Реалист

    31 2 Отговор
    За жалост двете политически системи( националсоциализмът и комунизмът), които щяха да доведат човечеството до космическа цивилизация се самоунищожиха през ВСВ. Те развиваха огромна индустрия. Парите бяха еквивалент на нещо изработено. Бутаха човечеството напред. За жалост най-посредствената демокрация и дивият капитализъм победиха. Според тази шведка най-добре е да се върнем по пещерите. Аз пък предлагам да й се отнеме достъпа до електричество. Да й се забрани да пазарува в магазините. Да й се отнемат всички дрехи. И в крайна сметка да си я пратим да си живее в гората.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Марио Пузо

    31 2 Отговор
    Прави ли ви впечатление, че сценариите на арабската пролет, ислямска държава и грета си приличат ... направо ни се подиграват
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Говнета Тулумберг

    33 0 Отговор
    Ах ти изчадие адово с даун и още какви ли не болести засягащи пихтията ти в черепната кухина - ти от къде излезе, белия ти татко защо не те е изхвърлил с една чекия през прозореца, та сега да не замърсяваш ефира с тези глупости. Ефтаназия за всички които искат да не замърсяват - няма как да не замърсяваш 0% веднъж появил се на тоя свят - дори и памперсите се оказаха голям проблем в Китай и им наложиха пелени да използват за многократна употреба. Човечеството трябва да разбере че земята се развива на цикли и нещата се повтарят ту затопляне, ту изтиване. Според мен сега предстои ледников период и сега сме на границата няма да има повече покачване на температурите максимум +1 градус от моментните стойности и после дядо мраз и те така. Така че не е лошо да ограничим замърсяването особено на океаните и моретата, но не трябва да се стига до крайностите на Изкукуфета Тулумберг.

    Коментиран от #105

  • 57 Митю

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    и най-вероятно нов вид комунизъм
  • 58 От опит. ли...?!

    1 13 Отговор

    До коментар #33 от "За нещо":

    Препоръчваш това, аз съм привърженик на Грета и не желая такива пошлости...!

    Коментиран от #104

  • 59 Точно на място

    19 5 Отговор
    Изключително точна статия ! Адмирации за автора ! Жалко че в Европа всички политици са зомбирани и повтарят като папагали зелените мантри . Манифестите на зелените са си чиста проба радикален комунизъм . Не случайно им казват че са като дини - зелени от вън , червени от вътре . С тази огромна разлика че западните комунисти никога не са имали "щастието" да живеят в бленувания от тях рай за разлика от нас . Техния комунизъм е дори по разрушителен от това с което ние трябваше да живеем . Защото социализма при нас парадоксално но обещаваше всичките тези блага за сметка на лишенията които сега "зелените" се канят да ни отнемат . Един вид обещават някакво имагинерно спасение от несъществуващ проблем което на практика трябва да се осъществи с рязко и брутално намаляване качеството ни на живот . Съжалявам много , но ако обществата в Западна Европа смятат да извършват масово самоунищожение не виждам никаква причина ние да ги следваме . Тази игра вече сме я играли и знаем резултата и . Поддръжник съм на ЕС , но ако управляващите го на практика западноевропейски държави смятат да го насочват в тази посока ние ще сме по-добре без тях . Между другото подобен курс ще бъде и без това края на този съюз .
  • 60 Ахмед Хасан

    15 1 Отговор
    Още един фюрер ,но в женски дрехи!
  • 61 aaa

    13 0 Отговор
    Хау велики вожде ... :)
    Ти говориш за комунизъм Грета. Богатите трябва да си изоставят богатствата и да прекратят мислят за алчността си. Няма как да стане.
  • 62 ссс

    12 0 Отговор
    Всеки е свободен да изкаже мнението си, но моралът и здравият разум са тези, които решават какво да се допусне до широко разпространение и какво не. Винаги е имало и ще има расистки и фашистки групи и партии, но мнозинството е над тях и не им дава шанс за изява. Защо допускат тази Грета да е глас на нездрав разум, тя е изпълнена с омраза, а това е крайно и много проблемно. Който и подръжава може да се подведе и да стигне дотам да стане зелен терорист и да започне да атакува с насилие нормалните хора.
  • 63 Сашо

    13 5 Отговор
    Поредната манипулация и повод за харчене за милярди за екология.Не го ли помните този цирк от преди 20 години с озоновите дупки.Който накрая се оказа че се затварят и няма проблем...но съсипаха сумати индустрии."Зелените" като цяло за нищо нестават с псевдо-екологията им - само празни приказки,конференции,инициативи и безсмислено харчене на средства.
    П.П. Човек, който казва че няма нужда от ядрени физици е пълен неграмотен идиот...
  • 64 Боко тъпото

    3 1 Отговор
    Бобобобобобобо
  • 65 Сникерс

    26 0 Отговор
    Крайно време е тая пикла Тундберг (дето уж била аутистка) да изяде няколко шамара, да тръгне на училище и да почне да сади картофи в Швеция установявайки, че хлябът не расте в магазина
  • 66 Ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Борка, абе казаха ти на другия ъгъл бе! Пък ти пак си се напушил с менте!
  • 67 факт

    19 1 Отговор
    лекувайте това дете! и запушете вулканите, че замърсяват и то доста
  • 68 dim

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "....":

    Куха лейка е м@Йка ти.
  • 69 Абе тая е страшен боклук бе

    16 3 Отговор
    Що не се лекува

    Коментиран от #75

  • 70 Име

    18 0 Отговор
    Докато Тръмп е на власт това няма да се случи!!

    Коментиран от #96

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Въшката

    9 0 Отговор
    Тва някаква шега ли е???
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Онуфри

    9 1 Отговор
    Тая ще шлякам само отзат докато ми бръщолеви за екология. Вулвата и ще почервенее и няма да може да си я пипне след мен.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бе тези са страшни боклуци

    6 1 Отговор
    Що не се лекуват, аз Грета така мисля...?!
  • 77 гост

    10 1 Отговор
    На тая мома и трябва едно хубаво яко чукане и изведнъж ще и просветне и всичко ще и се подреди в главата !

    Коментиран от #90

  • 78 Гърбица отпред

    6 1 Отговор
    Грета наистина е мома, но баба да наречеш мома е голям грях..!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хайл

    8 0 Отговор
    Само бой го оправя туй малоумното,ама много бой и след това 60 г в психиатрично заведение или когато напълни каца без дъно с вилица
  • 82 Алфа Ромео

    17 2 Отговор
    Тази е рядко противна, на лицето и е изписано че не това е целта и, или става въпрос за пари или е психо.
  • 83 Явната липса на тояги прозира яко

    13 0 Отговор
    Ето за това става въпрос. Шепа малоумници, примерно като наш Станишев скокнаха и казаха, че трябва бежанци да спасяваме и понеже номерът мина успешно, сега вече не е проблем и това малоумното да води Европа за носа /уж то де../.
  • 84 Ввв

    14 1 Отговор
    Дете с аутизъм няма как да промени нищо и слава Богу!!!
  • 85 бай Шиле

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    А бе умник,ти да не си роднина на Грета.в СМИСЪЛ ДА СИ СЪЩО ТАКА УВРЕДЕН НА НИВО ДНК?
  • 86 бай Шиле

    12 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ядосан":

    Ало "ядосаният",свободата на словото е фундамент на свободните общества.Като те ядосва borislav popov не му обръщай внимание.Ясно е,че е платен трол.Не храни трола.Той се радва.
  • 87 Чепа

    8 0 Отговор
    И това не го слуша главата
  • 88 Николай

    8 0 Отговор
    Тази Грета е най-подходящ PR за зелените :)
  • 89 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Ама знаеш как да натрупаш минуси :-)
  • 90 злобар

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "гост":

    Обаче на задна прашка иначе лечението нема да хване дикиш.
  • 91 Грубиян

    10 0 Отговор
    Това леко лудо девойче, което не познава още мъжките ласки, в момента, в който ги познае, ще забрави всичките си "зелени" лудории...наближава това време... :)

    Коментиран от #95

  • 92 дедо ви

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Koko":

    Чичо "гоогле" знае кой я тика ... скоро четох, две статийки.
  • 93 КУРИЛО

    6 1 Отговор
    Само там ще разбереш истината за себе си. Само там ще намериш сродни души. Ама защо не те лекуват бе.
  • 94 локомотива

    15 1 Отговор
    А бе това ЛУДО УРОДЧЕ защо не го освидетелстват,не е нормално да се развява из държавите и да ръси простотии.Вижте и погледа,тази не е с всичкия си.
  • 95 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор

    До коментар #91 от "Грубиян":

    може и да НЕ си прав...Ако си запознат с историята на Айн РАНД>>>>>ТЯ е идеолога на неолиберализма от който печелим ,,рейтинги,, и псуваме живота.
  • 96 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор

    До коментар #70 от "Име":

    бах...ти даващ надежда за света!!!!Тръмп е неговото спасение,особено ако стисне ръката на Путин....И се поклони на Си.

    Коментиран от #99

  • 97 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    В нормалният свят ненормалните си имаха място...В ненормалният свят ТЕ са на власт, а нормалните се чудят дали са такива .
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Име

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "ТОЧКАТА":

    Тръмп не се поклони на кралицата да не говорим на някъде муньо от провинцията
  • 100 Прогнозата

    2 1 Отговор
    Какво ще стане, когато цената на петрола започне рязко да се покачва, поради неговия привършек на планетата? Помислете!

    Коментиран от #103

  • 101 Браво

    2 0 Отговор
    Значи е обявила война срещу баща си. Смешно.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Курчо

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "От опит. ли...?!":

    Грета е анално недоебана това и личи и по погледа
  • 105 Евала

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Говнета Тулумберг":

    Така е
  • 106 Doko

    0 0 Отговор
    Пикая на Грета!!!