Last news in Fakti

12 Септември, 2021 16:00 3 690 68

БГ любовта към НАТО е безкрайна

  • нато-
  • отбрана-
  • нс

Днес сме свидетели на рекорди по безотговорност към българския народ. Явно дъно няма

БГ любовта към НАТО е безкрайна - 1
Юрий Борисов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 7 септември депутати от Демократична България са внесли в Бюджетната комисия предложение за текст към закона за актуализация на бюджета, с което ограничават правата на Министерски съвет по функция „Отбрана“ да сключва определени сделки. Ето самият текст: „Разходите по функция „Отбрана“, свързани с пряко или непряко придобиване на продукти и услуги от контрагенти, регистрирани извън страни от НАТО, ЕС (с изключение на Украйна и Грузия) се изразходват с акт на Министерския съвет, след консултации и одобрение в постоянната комисия по отбрана на Народното събрание“.

„Съмненията на експерти и политици са, че в последните часове на служебното правителство могат да бъдат подписани прибързано нови неизгодни договори с руски компании за модернизация и ремонтиране на авиониката на МИГ-29, зентинно- ракетния комплекс С-300 и старите радари“.

Господата Велизар Шаламанов, Борислав Сандов и Калоян Янков толкова много обичат НАТО, толкова са нащрек България да не сбърка нещо с демона „Русия“, че са готови на всякакви неразбираеми от институционална и логическа гледна точка законодателни движения. С този текст те превръщат помощен орган на Народното събрание – Комисията по отбрана в някакъв държавен орган, който стои над Министерски съвет. На тях може би не им е останало време от „изчегъртване“ да разберат, че парламентарните комисии подготвят и дават становища по проекти, които се одобряват или отхвърлят от Народното събрание. Народното събрание със своите 240 депутати са законодателната власт, която може да упражнява контрол върху изпълнителната. Една комисия не може да налага никакво вето над никакъв държавен орган.

Второ, полуинтелигентността на тези народни избраници все пак е стигнала, за да им светне под шапката, че безкрайната любов към НАТО трябва да търпи цивилизовани изключения – затова са посочили Украйна и Грузия. А Молдова къде я остават? Няма ли да стимулираме с добро отношение и демократичните процеси в Армения, например? А този верен на САЩ съюзник Япония, защо е така обидно пренебрегнат?

Вече 31 години наблюдавам поведението на българското Народно събрание, а в три от неговите издания съм участвал пряко. Такова падение не е имало. Такъв произвол не е имало. Такъв бяс, който подрива самите устои на държавността не е имало. Днес сме свидетели на рекорди по безотговорност към българския народ. Явно дъно няма.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    52 2 Отговор
    " То бе любов, то беше чудо ..." ‼️ Т.Колев ли я пееше ?
  • 2 ????

    66 4 Отговор
    Тези много си повярваха, ама не си струва човек да се тревожи от тях, НС ще го гледат през крив макарон!
  • 3 Нямат срам

    13 85 Отговор
    Абе, този не беше ли подсъдим като руски шпионин ? Не могат да ги осъдят, те са на всеки километър. И така до края на 2500 годишната ни държава, която изтърпя много робии, но комунистите и разрушиха.

    Коментиран от #13, #50

  • 4 КОТарАК

    62 5 Отговор
    в моментната ситуация трябва да разгледаме пътя си като нация и от кой лагер сме. най-добре да не сме от никой лагер като Швейцария. нещата са много сериозни и пак сме от страната на булката е видно

    Коментиран от #55

  • 5 гадно

    60 4 Отговор
    Просто е знаят, че в следващия парламент я ги има, я не и за това са бързали за да се докарат пред големия началник.
  • 6 Казуар

    12 86 Отговор
    България е член на НАТО което е пречка срещу мераците на империалистите от Русия.

    Коментиран от #7, #14, #15

  • 7 гадно

    77 4 Отговор

    До коментар #6 от "Казуар":

    Турция също е член на НАТО, но това не й пречи да си гледа интереса.

    Коментиран от #12

  • 8 Активист на БКП

    40 10 Отговор
    Всичко руско е велико !!!

    Коментиран от #19, #20

  • 9 Софиянец

    11 51 Отговор
    Юрий, това някак смешно небългарско звучи, типично за потомствена п о д л о г а
  • 10 Риналдю

    10 56 Отговор
    Юрий Борисов е неприкрито комуне е ченге на ДС.Ккаво очаквате от този,освен дезинформация.България като член на НАТО отдавна трябваше да е приключила със съветските оръжия и системи.Шизофренично е да се възлагат поръчки и да се плаща на страна,отявлен враг на България.Още повече,че сме им сърбали попарата с "модернизацията" на МиГ-29.Нищо не се получи,размотаваха се и накрая с триста зора, ремонтираха няколко двигателя.Такива "поръчки" обслужват единствено интересите на Кремъл във вреда на България.
  • 11 Стефан

    10 54 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Такъв бяс, който подрива самите устои на държавността не е имало. Я кажи ти бе червен предател едно време като бяхме във Варшавския договор дали сме купували бойна техника от НАТО или другаде, тогава не е било бяс било здраво лизане на задници, само в България не е имало съветски войскови подразделения защото са разбрали че вие обичате СССР повече от майка си и баща си. Я кажи колко трябва да си ПРОСТ за да искаш да станеш 16 република на СССР, даже самите руснаци са се усетили че ще станат за смях ако ви приемат, предателите сте най омразното нещо на света, използват ви и ви захвърлят като скъсан галош.

    Коментиран от #35, #51

  • 12 Казуар

    3 36 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    България е малка държава без армия и състоянието и е различно от това на Турция. Ако пък иска да е неутрална някой трябва да и гарантира неутралитета.

    Коментиран от #17, #18

  • 13 джо

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Нямат срам":

    иди да подметеш пред козяк,че пак са оакали и вътре и отвън
  • 14 Голямата грешка

    48 11 Отговор

    До коментар #6 от "Казуар":

    на Русия е, че освободи българите от турско робство и им създаде държава - целокупната Сан Стефанска България, създадена от победителката в Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. - Руската империя, - с покорния подпис на победената Османска империя.

    А не трябваше братушките да ни освобождават от турския ятаган, та да сме изклани като арменците и да няма "Казуар" и др. русофобски плювачи и боклуци.
  • 15 джо

    41 4 Отговор

    До коментар #6 от "Казуар":

    на Козяк търсят доброволци за клозетите през почивните дни.Тичай!
  • 16 Пич

    9 45 Отговор
    Това предложение на ДБ звучи напълно разумно. Русия се държи агресивно спрямо България, пък и не е коректна в изпълнението на договорите, така че никакви оръжейни сделки с Москва.
  • 17 гадно

    38 1 Отговор

    До коментар #12 от "Казуар":

    Швейцария също е малка държава на тях кой им гарантира неутралитета, просто техните политици не са дупедавци.

    Коментиран от #25

  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    25 1 Отговор

    До коментар #12 от "Казуар":

    Ти География още не си ли учил ❓ Отвори поне чичко Гугъл , да видиш малка ли е България ‼️ Сред първите десет от 28 в ЕС и сред първите 20 от над 50 в Европа ‼️ Какво да кажат другите след нас ‼️
  • 19 Активист на СДС

    46 10 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    Така е!

    Без Русия, няма България.

    32 години русофобия доведоха българската държава до положението на европейски кенеф, американска колония и натовска територия на полуграмотни туземци.

    Коментиран от #40, #41

  • 20 Ами да

    9 16 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    например руските часовници са най-бързите часовници в света:)))

    Коментиран от #21

  • 21 Да ами

    36 8 Отговор

    До коментар #20 от "Ами да":

    Например, българските русофоби са най-гнусните русофоби и ибрикчии на турците, хамериканците, германците и на другите натовски посетители на софийските клозети.
  • 22 фактите

    10 35 Отговор
    Българският народ не е Русия!!! За майцепродавците, които им се привижда, че Русия и българския народ са едно и също, ще кажем - вървете си на Изток. Не щем ни руския мед, а още по-малко руското жило и руските блюдолизци.

    Коментиран от #23

  • 23 Айде чиба

    32 6 Отговор

    До коментар #22 от "фактите":

    на всички русофобски изтърсаци в САЩ! Отивайте да подмивате черните задници, да коленичите пред тях и да искате извинение, че не сте черни като тях. Викайте BLM и подскачайте като маймуни!!!
  • 24 факти

    8 30 Отговор
    Руския Росатом ужили Българпия с 600 млн. евро с арбитражно дело.
    Бължария е изгубила за 10 години 1 млрд. евро заради по-високи цзени на газа от Русия в сравнение с вноса в другите европейски страни.
    България хариза 3 млрд. лева на Русия за Руски поток, грабежите нямат край!

    Коментиран от #26, #31, #37

  • 25 Казуар

    7 14 Отговор

    До коментар #17 от "гадно":

    Недей да сравняваш България с Швейцария, тя има силна армия и укрепления и особен статут. През ВСВ Хитлер не я нападна.

    Коментиран от #27

  • 26 Чиба в УСА

    18 5 Отговор

    До коментар #24 от "факти":

    за да не се оплакваш! Там ще те оправят!!!
  • 27 гадно

    20 3 Отговор

    До коментар #25 от "Казуар":

    Абсолютни глупости Швейцария няма армия или по-точно армията й е минимална разчитат на бързо мобилизиране на запасняци като заради това си държат оръжието по домовете. Единствените им професионални военни са офицерите разбира се и летците.

    Коментиран от #42

  • 28 Мрие

    11 15 Отговор
    Още един страдащ броящ копейките господин..цайс отдавна трябваше да ви залепим табела чуждестранни агенти както правят в масква

    Коментиран от #32

  • 29 лобизъм

    22 6 Отговор
    Демократична България да се прекръстят на Поклонници на ФАЩ .

    Коментиран от #34

  • 30 Bero

    7 22 Отговор
    Само преди дни най-информираното разузнаване в света – МИ 5, потвърди че атаките на руски тролове срещу общественото мнение в Европа са най-силни във Великобритания и България. Преди два месеца пък в доклад на същата институция, потвърден от ДАНС пишеше, че най- силните хибридни атаки на Кремъл са срещу Великобритания и България. Впрочем ако си направите труда да погледнете коментарите под аналитичните материали в българските електронни медии ще разберете, че там ври от руски тролове. Те са изключително активни и в кампанията срещу ваксинирането у нас, и в междупартийните диалози. Езикът, който тези тролове използват, много наподобява езика на българските политици в парламента – агресивен, безпардонен, груб и циничен до край, нетърпящ възражения, пълен с обиди и обвинения, език на границата на физическата разправа и заплахи дори за живота на несъгласните с тях.

    Коментиран от #46

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Какво чакаш

    14 4 Отговор

    До коментар #28 от "Мрие":

    Залепи си такъв етикет на челото.

    Пиш: "Америка за България" е окупатор!
  • 33 Гад Заяви

    16 4 Отговор
    Шалом-ан-усов и мръсан продажна гнида, агент на ЦРУ и СЕК! Това коепле никога в НС!
  • 34 Дай България

    14 3 Отговор

    До коментар #29 от "лобизъм":

    на Сатанинските американски щати.

    Сатанистите им плащат, а те ще връщат борча си в ада.
  • 35 324

    24 6 Отговор

    До коментар #11 от "Стефан":

    Сега такива като тебе си скъсвате ...... да станем 51 щат на кравария! А миризливите крави даже и наем не плащат за тях! Никога на територията на България не е имало руски бази промит мозък! Чети и учи преди да дрънкаш глупости!

    Коментиран от #38, #48

  • 36 Павел пенев

    15 4 Отговор
    Попитайте посочените простаци от ДБ може ли да си купим С-400 от Турция?
  • 37 Защо изтриха

    13 5 Отговор

    До коментар #24 от "факти":

    че не-умните русофоби от ЕС жестоко се прецакаха?

    Печелят тези, които имат дългосрочни договори с Газпром - Грмания и България.

    Губят русофобските тарикати от ЕС, начело с тези в ЕК, които измислиха правилото руснаците да си строят газопроводите, но да дават на други 50% от обема за пренос на не-руски газ.

    Къде го не-руския газ? - В Китай, в Азия - там плащат яко и за ЕС - няма евтин газ. Защото има дефицит, съгласно "умният" еврогейски трети енергиен пакет... Руснаците не губят. Губи "умната" Европа. България и Германия, слава Богу, не са на газовата борса.

    Инфлацията се подклажда от "умниците" в ЕК и ЕП.

    Цената на борсата за газ в Европа е от два до три пъти по-висока от цените на регулирания с дългосрочни договори пазар.
  • 38 Стефан

    11 8 Отговор

    До коментар #35 от "324":

    Сега отвори чичко ти гугъл и ВИЖ кой подписа договора с САЩ за базите, ако не знаеш, това е синът на члена на Политбюро Димитър Станишев, и аз за това говоря че сте предатели, и НЕ ИСКАМ да сме 51 щат и НИКОЙ, НИКОЙ НЕ ГО Е ИСКАЛ.
  • 39 Заради

    12 3 Отговор
    такива скрити и не толкова скрити измекяри, с които ДБ е пълна, никога няма да гласувам за тях.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Nedelialko pika

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Активист на СДС":

    Много точно казано. Това е реалноста в кочината
  • 42 някой

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "гадно":

    Не пиши глупости, а си направи справка в Гугъл, за да разбереш, че не си прав. Швейцарците държат в къщите си военните дрехи и са подготвени във всеки един момент за мобилизация!
  • 43 до гадно

    12 5 Отговор
    отговор на "гадно".
    Швейцария е била малка, бедна планинска държава. Швейцарците в предходните векове ходят да работят в Русия като кочияши и бодигардове. Оттогава на руски език този, който пази хотела или ресторанта се нарича "швейцар". Но за техен суперкъсмет (на швейцарците), един ден тамплиерите, по време на кръстоносните походи, решават да пазят парите си точно там. Слага се начало на техните банки и т.н. А самите швейцарци и до ден днешен не живеят кой знае колко богато. Да, в Швейцария е хубаво, но началото е сложено не от тяхното разумно правителство, а поради решението на силите, които движат парите на света. Затова Швейцария пази винаги неутралитет. На нас дали някой ще ни го позволи? Самите швейцарци са кротки хорица, голяма част от тях са пияници и наркомани. Защо са им на банкерите революции - нека си похапват швейцарците, нека си смъркат вещества, само мир да има. Парите обичат тишината и спокойствието.
    тишината и спокойствието.

    Коментиран от #45

  • 44 В.В.П.

    8 3 Отговор
    Голямата любов ,Изгаря,!!.Нито САЩ е приятел на България,нито пък РФ ,е смъртен ,агресивен враг на Същата...Истината е нейде по средата!!..САЩ ,да си махат военните бази от България.!!!.
  • 45 Седесарят.

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "до гадно":

    В Швейцария се живее,доста прибрано ,без лукс,Без излишък,,!!.
  • 46 Нещо бъркаш

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Bero":

    МИ 5, не разузнавателна служба, а тяхното контраразузнаване.
  • 47 Антибългари

    8 3 Отговор
    Психодесните не са представители на народа, те са банда чужди агенти за влияние, които само се присламчват към протести и на всякъде, от където могат да извадят изгода. Софиянци сте много зле, че гласувате за тях!
  • 48 Политолог

    7 4 Отговор

    До коментар #35 от "324":

    Колкото и да се напъваме да станем американски щат, няма да станем, не им е изгодно. Парламента на Пуерто Рико на два пъти приема решение да стане американски щат, но отговора на американския Конгрес беше един и същ: Не може страна с такъв нисък стандарт да бъде присъединена като нов щат на САЩ.

    Коментиран от #49

  • 49 Казуар

    6 8 Отговор

    До коментар #48 от "Политолог":

    Тодор Живков искаше България да стане съветска република.

    Коментиран от #56

  • 50 от немско

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Нямат срам":

    Мъка ти е виждам ! Кефя се на това . Всяка мъка, болка насороските слуги за мен е щастие. Мразяви и се чувствам отлично в немско
  • 51 Гошо

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Стефан":

    А кажи що не сме станали 16та република,като толкова сме искали да влезем в състава на СССР Да не излезе че само сме приказвали ама нищо не сме правили
  • 52 Кучета

    7 0 Отговор
    Тези 🐕 синове са взели пари за кампания и трябва да ги оправдаят … същите са вкарали и закон за здравето, с който буквално се мачка българската Конституция, и с който ви задължават да се ваксинирате!
  • 53 ВънСатаНАТОтЗемятаНи

    6 2 Отговор
    НАТО е международна, терористична организация, ръководена и слугуваща на интересите на терорист N:1 в света - ФАЩ,в която ни въвлякоха продажните ни политици-иб рикчии.
  • 54 СлОНА

    4 1 Отговор
    На СЕЛО НЕМАМ КЕНЕФ ,А БАЗИТЕ НА САЩ МОЖЕ ДА СА НАШИО КЕНЕФ
  • 55 Васил от Льонеберя

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Смешко, България не е Швейцария...
    Все едно да сравняваш барон Ротшилд с бай Ганьо...
    Ония държат златото и парите на целия свят, ние дължим милиарди и сме като афроамериканска слугинче в памучна плантация. Тях неслучайно две световни войни никой не ги е закачал, щото всички там са си държали парите, и нацисти, и евреи, и милионери разни...
  • 56 ЛГБТИ

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Казуар":

    + А реално България стана еврогейска клозетна република. За радост на всички ла$нари и ЛГБТИ+ му$ор на нАТО.

    Коментиран от #57

  • 57 Казуар

    1 3 Отговор

    До коментар #56 от "ЛГБТИ":

    Тогава я кажи защо тълпи емигранти напират към Европа, САЩ.

    Коментиран от #61

  • 58 ПКП

    2 1 Отговор
    ТЕРОРИСТИТЕ ВСИЧКИ ЧЛЕНУВАТ В ........... НАТО !
  • 59 Цола Драгойчева

    2 2 Отговор
    Пасьолството пак е активирало майкопродавците!
    Явно не иска да загуби стотиците милиони левове които даваме всяка година за ремонт на 50 годишната съветска техника!!!

    Коментиран от #62

  • 60 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    КОГАТО СССР СЕ Е ОТКАЗАЛА ОТ БЪЛГАРИЯ , БИЛО ЛИ Е ВЪЗМОЖНО БЪЛГАРИЯ ДА ОТСТОИ НА НАХЛУВАНЕТО НА ЗАПАДНИ ВЛИЯНИЯ . ПО НЯКАКЪВ СТРАТЕГИЧЕСКИ НАЧИН , СССР НИ Е ПРОДАЛА В РОБСТВО НА НАТО .С ЕДНА ДУМА СЪЮЗНИЦИТЕ СИ ПОДАВАТ " ПАС" . И НИЕ СМЕ ПАС .
    АМИ ... ПРИ ТОЛКОЗ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧИ ... ВСЕ МЪЖЕ ОТБРАНИ ... НЕКА НИ ПОДАВАТ.

    Коментиран от #63

  • 61 Казвам

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Казуар":

    Защото са ла$нари като Казуар, затова напират да чистят колозетите на запада.
  • 62 Вярно ма

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Цола Драгойчева":

    Затова сега вече даваме милиарди авансово с неясен 5-6-8 годишен срок за доставка на нарисувани хамерикански самолетчета...

    И за какво са ни хамериканските самолетчета на картинка за три милиарда лева за 8 броя?

    - Ами за да плашим гаргите! Ха-ха-ха!

    Коментиран от #67

  • 63 Веске

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "аз съм Веска":

    сама се продаваш на пиацата, ама друг трябва да ти е виновен...
  • 64 Мога да броя

    3 1 Отговор
    Колко неизгодно може да бъде удължаване на живота на изтребителите ? Видя се числото 80 млн. долара за настоящите (не знам колко) Миг-29. Сравнете това с 4 млрд. долара за един мираж с формата на древния Ф-16.
  • 65 Кирецо

    0 0 Отговор
    Какво да ти кажем чиче, мустакя ти е изпил акъла
  • 66 писа се много по темата

    0 1 Отговор
    Вдигаме ги през 4 часа, защото Руснака нарушава територии. Руснака иска скъпо, за ремонт на стари кошници (изтепаха се с тия 29ки) несъвместими са с опознавателната система свой- чужд. Видяхте Ердоган как си навлече ядове с тези системи дето ги купва. Ние сами не можем канче да произведем!! Между 2 стола не е гот
  • 67 Ръбев

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Вярно ма":

    Поръчал съм още 6 картинки, хо, хо
  • 68 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Слугинаж към актуалния "началник" е визитната картичка на т.н. български политик от край време!