30 Март, 2020

С колко време трябва да се отложи плащането на месечната вноска по ипотечен заем?


С колко време трябва да се отложи плащането на месечната вноска по ипотечен заем?
С 1 месец
3% (122)
С до 3 месеца
28% (1027)
С периода, в който сме в извънредно положение
68% (2494)

Коментари

  • 1 Факт

    7 5 Отговор
    Само първа инвестиционна макар и хъката мъката каза че ще ни влезе в положение. А еврейските банки и особено УКБ си представям как си точат брадвите в момента.
  • 2 ЗИКО

    19 5 Отговор
    А ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОТЛАГА. ЧЕ ВИЕ КАКВИ КРЕДИТИ ВЗИМАТЕ КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПЛАТИТЕ 1 ИЛИ 3 ВНОСКИ НАПРЕД. МЕСЕЦ ЗА МЕСЕЦ ЛИ ГИ ПЛАЩАТЕ? МЕСЕЦ ЗА МЕСЕЦ ЛИ ЖИВЕЕТЕ И ТАКА С КРЕДИТ ЗА 30 ГОДИНИ????? Е НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЛАГА ПЛАЩАНЕТО ЩОМ ИМА ТОЛКОВА ПРОСТ НАРОД.

    Коментиран от #17

  • 3 Реститут

    24 5 Отговор
    Живота на кредит направи така, че всеки селяндур без пари, но работещ в колцентър може да има нова кола, нов апартамент, нов модел телефон, скъпи дрехи, да ходи на почивки на екзотични места... И цялата пясъчни куличка се срива в момента, в който заплатката се забави с месец. Смешна работа! Никой не се радва, че има криза, но има нещо задоволително в това да виждаш как високото самочувствие на познати с апартаментчета на кредит и коли на лизинг рязко изчезва и започват да се гърчат.
  • 4 Не отлагайте

    12 4 Отговор
    С тия отлагания ще се върнем 30 години назад. Спомням си тогава никой за нищо на никого не искаше да плаща. Затова се появиха и мутрите - да накарат нередовните платци да плащат. Аз съм против всякакви отлагания, но анкетата странно защо не предлага такъв отговор!?
    После..... нямало манипулации от страна на медиите!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 А защо няма отговор

    7 1 Отговор
    Нямам кредит

    Коментиран от #14


  • 7 мечо

    5 4 Отговор
    защто да се отлага не е нужно нали си има кога да се плашта

    Коментиран от #10

  • 8 снимка на деня

    5 0 Отговор
    Тази кривата сграда на коя банка е, че да ходим да си теглим парите?

    Коментиран от #16

  • 9 банкеро

    6 0 Отговор
    Сега е жътвата за банките. Кредитоискателите да потъват в плаващия пясък.
  • 10 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    С к*во шъ плаШТаш бе Мечо, като не работиш заради коронавируса?
  • 11 Велински

    7 2 Отговор
    Ако някой се е разпищолил извън чергата си, и един месец без доход го събаря тотално, сега е моментът да научи важни уроци.
  • 12 5555

    1 2 Отговор
    Трябва да се отмени извънредното положение и ако оцелееме, ще плащаме!
    Така или иначе от вируса може да ни излекува, само и единствено, за сега нашата имунна система!!!
    Иначе, ще пострадаме по лошо, от бедност.
    И не ми говорете, че храна и пари има. Бай Петко Бочаров, би казал: "ДНЕС ДА, АМА УТРЕ НЕ !".
  • 13 пари нямам супер ми е

    3 1 Отговор
    Добре,че нямам спестявания в банката и съм гол нацяло оглозган от системата.
  • 14 вимавайте все пак

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "А защо няма отговор":

    И аз нямам ма от Про кредит някаква хасковска групировка се опитаха да ми внушат,че съм им дължал пари като поръчител.Пробваха се около десетина пъти и кандисаха.
  • 15 Кой68

    5 0 Отговор
    Невиждам защо е напъна за отлагане на вноските?Като ги отложат със 1 или 3 месеца не се казва как точно после ще се плащат/вноските нарастват/?Явно се забрави как GSM оператора "А1" преди няколко години ни побърка със фактурите?Все пак не ти опрощават вноските.Нали?
  • 16 погледнете напред какво ще стане

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "снимка на деня":

    Едва ли ще има значение дали е е наклонена и ли не.Който се усети първи знае дали да си ги изтегли или не.
  • 17 Гостилничаря

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЗИКО":

    Приятелю глупав, а що не си представиш, че не всички са теглили 100 лева като теб, а!!!??? Или нямаш толкова акъл!? Има хора, чиито кредити са по няколкостотин лева!!! Що не пробваш ти да дръпнеш кредит с вноска 4-500 лева пък после да ти видя дрипитъе как ще извадят няколко бона накамара за вноски, а!!?? Аман от идиоти!!

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 filo

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гостилничаря":

    И защо да е глупав? Може би защото няма кредит, а ти имаш и си станал роб на банките кръвопийци, не означава, че някой е умен или глупав.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 не го мисли

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "filo":

    Щом си е направил сметката да тегли ще си ги изплати като пич а и щом не е глупав ще се оправи.
  • 21 Гостилничаря

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "filo":

    А защо всеки с кредит задължително трябва да е глупав!? Откога наличието или отсъствието на кредит е мерило за това дали си умен или глупав!? Ти откъде знаеш аз за какво съм теглил кредит!? Знаеш ли, че бизнесът (и най-успешният) стои предимно върху кредити!? Май не са ти ясни тези неща (както и на по-голямата част от пишещите тук!)....

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 ЗИКО

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гостилничаря":

    И как реши че съм глупав. Може би защото нямам кредити ли? Или по-скоро ти си глупавият, защото един човек който тегли кредит независимо от целта трябва да предвиди и да има налични средства за да покрие поне 3 вноски. Всеки който няма тази възможност е глупав, защото живее месец за месец и разчита за времето на кредита да не се случва нищо изненадващо.
    Второ всяка една финансова институция няма интерес от лоши и необслужваеми кредити и е в нейн интерес да подпомогне кредитополучателите си, но инициятивата не трябва да идва от банката, а от кредитополучателя. Няма финансова институция в случай че си обслужваш кредита редовно без закъснения която да ти откаже разсрочване или няколко месеца да плащаш само лихвите.
    Трето дори и да имах кредит 5000 лева на месец пак щях да си го обслужвам може би защото съм достатъчно глупав за да мога да изкарвам много повече от тези пари.

    Коментиран от #28

  • 24 Зевзека

    0 0 Отговор
    Изобщо да отменят всички вноски..............
  • 25 Русенец

    0 0 Отговор
    Как може такъв въпрос? Колкото време пречи положението на хората да изкарват пари, с толкова да се отложи. То е ясно....... поне за хора с акъл по-голям, от на амебите.

  • 26 боцмана

    1 0 Отговор
    Не е лошо да се спазва принципа: "Каквото нямам , ще си го купя , което не мога да си го купя , ще мина без него". Трябва да знаете , че захапката на банките е по лоша и от на булдог , доста хорица ще се простят и с коли и с жилища за голямо съжаление.
  • 27 Антонн

    0 0 Отговор
    Ако се приема буквално не говорим да изплащаш,хладилник,телефон или си теглил 2000лв. Говорим за сериозни суми като вноска на месец,тук вече е момента до сега какво сте смятали.
    Да кажем миналата година за един 500лв. са нормална вноска,за друг 1500лв. И сега трябва за всеки да са индивидуални отложените вноски.Има милиони причини човек да прибегне до такъв заем,нека да има толерантност. Нека да не се злорадства на чуждото нещастие.
    Дори утре на съседа да му вземат колата че е на лизинг и не може да го плати,това ще ти помогне нещо на теб ли?Семейство надценило възможностите си да остане на улицата,нека да няма такива неща.
  • 28 Гостилничаря

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЗИКО":

    Още едно потвърждение, че не чуваш петлите изобщо, бас ловя, че въобще бизнес не си имал, няма и да имаш, не е за теб тая работа. Няма да обяснявам бизнес стратегиите тук, пък и няма да разбереш нищо от тази материя. Естествено, че институцията има интерес твоите кредити да са добре а плащанията да са в срок. Когато по един или друг начин това е невъзможно, разсрочването на погасяването е въпрос на индивидуална инициатива от страна на кредитополучателя и това се прави, естествено. Кой ти говори тук за 5 хиляди, става въпрос за суми от порядъка на 300-400 хил. по индивидуално изготвен погасителен план! Не говоря за баба Пена от Горно Нанадолнище дето теглила 1200 да си купи хладилник! Затова ти казвам, че не знаеш за какво иде реч тук.....

    Коментиран от #29

  • 29 ЗИКО

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гостилничаря":

    Ясно ми е за какво говориш. Има и много бизнеси които дори и без кредит, лизинг или друг вид дълг имат фиксиран месечен разход от който независимо от това дали работят или не работят трябва да платят.
    Нямах в предвид кредит в размер на 5000 лева а месечна вноска в размер на 5000 лева. Това е точно като за голям кредит от порядъка на тези за които говориш.
    На никой не му е приятно положението в момента. Аз лично губя много пари, но живота е непредвидим и както има възход има и падение, а човек е хубаво да го знае и предварително да се подготви. Това което със сигурност не е хубаво е да наричаш идиот човек който не познаваш.
    Живота в днешно време не е лесен и много често наблюдавам хора с бизнеси да парадират с висок стандарт на живот и едновременно с това да имат кредити за милиони. Да при работещ бизнес това не е проблем но трябва да има буфер за да се справят при евентуални сътресения.
    Другото което не разбирам е защо хора с бизнеси които не могат да оцелеят 2-3 месеца без да работят си мислят че създалата се ситуация им е проблем. Тя просто ускори идването на икономическата криза по времето на която подобни фирми пак ще фалират.
    Накрая един призив към разумните хора - харчете си парите в България. Когато му дойде времето ходете на почивка в България, а не в Гърция. Купувайте стоки и услуги произведени в България. Дайте вашият принос да съживим икономиката на нашата държава. Всяко сътресение над икономическите гиганти дава възможност на нашата малка

    Коментиран от #32

  • 30 хъм съм

    1 0 Отговор
    От банката не ви ли споменаха,че всичко може да се случи. Виждам че 99% са гласували да се отложи за по дълъг период. Надявам се да се случи. Банката няма да заколи овцата която дава мляко.Но в краен случаи и месото ще е от полза.
  • 31 filo

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гостилничаря":

    Не съм казал, че всеки с кредит е глупав. Чети внимателно. Нормално е да теглиш кредит, стига да е за нещо смислено и да можеш да го обслужващ.

    Коментиран от #33

  • 32 Гостилничаря

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ЗИКО":

    A ЗAЩO ТРЯБВA ДA CE OТЛAГA. ЧE ВИE КAКВИ КРEДИТИ ВЗИМAТE КAТO НE МOЖEТE ДA CИ ПЛAТИТE 1 ИЛИ 3 ВНOCКИ НAПРEД. МECEЦ ЗA МECEЦ ЛИ ГИ ПЛAЩAТE? МECEЦ ЗA МECEЦ ЛИ ЖИВEEТE И ТAКA C КРEДИТ ЗA 30 ГOДИНИ????? E НE ТРЯБВA ДA CE OТЛAГA ПЛAЩAНEТO ЩOМ ИМA ТOЛКOВA ПРOCТ НAРOД.



    Мисля, че написаното тук е достатъчно красноречиво относно реакцията ми.....
  • 33 Гостилничаря

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "filo":

    Публикувано във факти.бг: И защо да е глупав? Може би защото няма кредит, а ти имаш и си станал роб на банките кръвопийци, не означава, че някой е умен или глупав.



    Именно, чета внимателно......

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата