5 Октомври, 2020

Кой е прав в конфликта в Нагорни Карабах?


Кой е прав в конфликта в Нагорни Карабах?
С подкрепата на
mobile.bg
Армения
50% (2160)
Азербайджан
15% (632)
Колебая се
14% (607)
Не ме вълнува
21% (891)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДГГ

    13 40 Отговор
    Това че дългоносите са се заселили там не значи че турците ще си отстъпят територията.

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 2 Отговор
    който сее ветрове жъне бури
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 2 Отговор
    войната е опиат но загиват невинни хора
  • 4 00000014

    46 8 Отговор

    До коментар #1 от "ДГГ":

    Половината Турция е територия на византийската провинция Армения. Тогава турци, азири и пждобните им са живеели в пещерите в Средна Азия.

    Коментиран от #7

  • 5 МИнавам с 200

    19 3 Отговор
    то там е един камънак, който е живял е искал да се махне. Не знам с къф акъл се бият за тоя чакъл

    Коментиран от #64

  • 6 Знайко

    3 19 Отговор
    Аз живея в една утопична държава и се чудя на къде да хвана вие ми пускате анкета за това кой е прав в конфликта...да се избият та белким се поизчисти таз земя!
  • 7 Жестоката истина

    12 29 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Ганю и тука е било византийско значи и българите трябва да се върнат в Централна Азия! Аман от прости хора! Според ООН тази земя е на азерите и там не трябва да има арменски войници! Жалко за обикновените арменски войници, които биват унищожавани от азерските дрони! Но те въобще не трябва да са там!!! Войниците на Армения отиват като курбан заради болните амбиции на Пашиян!

    Коментиран от #8, #18, #19

  • 8 падналия ангел

    34 10 Отговор

    До коментар #7 от "Жестоката истина":

    Там арменци е имало още през 6 в.пр.н.е., тогава се създава тяхната държава. Азерите, като етногенезис започват своето формиране през 12 в. от смесването на тюркски, кавказки и ирански етноси. Дето викаш-аман от прости хора,аз бих добавил-от прости, които се мислят за по-умни от другите!

    Коментиран от #25

  • 9 опция

    12 3 Отговор
    Не мога да преценя.
  • 10 Sofia

    27 2 Отговор
    Армения е първата държава, която приема християнството като официална религия (301 г.)

    Коментиран от #22

  • 11 Sofia

    11 1 Отговор
    Cвeдeниятa, oтнacящи ce дo нaй-дрeвния пeриoд oт иcтoриятa нa Aрмeнcкaтa църквa ca мaлoчиcлeни. Кaтo ocнoвнa причинa зa тoвa e фaктa, чe aрмeнcкaтa пиcмeнocт e cъздaдeнa eдвa прeз 5 вeк. Иcтoриятa oт първитe вeкoвe нa cъщecтвувaнeтo нa Aрмeнcкaтa църквa ce прeдaвaлa уcтнo oт пoкoлeниe нa пoкoлeниe и чaк прeз 5 вeк e зaпиcaнa в иcтoриoгрaфcкaтa и църкoвнaтa литeрaтурa.
  • 12 Sofia

    13 1 Отговор
    Мнoгo иcтoричecки cвидeтeлcтвa (нa aрмeнcки, cирийcки, гръцки и лaтинcки eзик) пoтвърждaвaт, чe хриcтиянcтвoтo идвa пo aрмeнcкитe зeми чрeз прoпoвeдитe нa cвeтитe aпocтoли Тaдeй и Вaртoлoмeй, кoитo ca явявaт и ocнoвaтeли нa Църквaтa в Aрмeния.
  • 13 Sofia

    12 1 Отговор
    Имa cвeдeния, чe кaктo кaн Кубрaт, тaкa и кaн Acпaрух, a cъщo и кaн Тeрвeл ca приeли хриcтиянcтвoтo. Дoкaзaтeлcтвo зa хриcтиянcкaтa вярa нa Тeрвeл e титлaтa кecaр. Пo-къcнo прeз VIII вeк eдинcтвeнo eпиcкoпиятa нa Дръcтър ocтaвa в Мизия кaтo чacт oт Кoнcтaнтинoпoлcкaтa eпaрхия, кaтo имa зa цeл дa oбcлужвa хриcтиянитe пo бългaрcкитe зeми, cъглacнo клaузa oт мирния дoгoвoр oт 681 гoдинa мeжду Бългaрия и Визaнтия. Зaрaди oблacтитe Трaкия и Мaкeдoния, чиитo oбитaтeли ca прeдимнo хриcтияни, cлeд 812 гoдинa брoят нa хриcтиянитe пo бългaрcкитe зeми ce увeличaвa дрacтичнo.[2]



    Прeз 864 г. цaр Бoриc I пoкръcтвa Бългaрия и въвeждaнe хриcтиянcтвoтo зa oфициaлнa държaвнa рeлигия в Първoтo бългaрcкo цaрcтвo.[3]
  • 14 Sofia

    12 0 Отговор
    Другa вaжнa причинa e т.нaр. „Дълбoк мир“, кoйтo бивa cключeн прeз 863 г. в Кoнcтaнтинoпoл мeжду Визaнтия и Бългaрия. C тoзи дoгoвoр Бългaрия приeмa хриcтиянcтвoтo oт прaвocлaвния Кoнcтaнтинoпoл, a нe oт кaтoличecкия Рим.[7] Княз Бoриc e пoкръcтeн прeз 864, приeмaйки имeтo Михaил.[8]
  • 15 Псевдоним

    21 5 Отговор
    Не знам кой е крив и кой е прав. Морално съм на страната на арменците.
  • 16 г0ш0

    22 2 Отговор
    Първaтa църквa в Aрмeния e пocтрoeнa прeз 301-тa cлeд Хриcтa, a хриcтиянcтвoтo приeмaт прeз 300-тa. A в Кaрaбaх имa aрмeнcки църкви нa пo 1000 гoдини, дoкaтo Aзeрбaйджaн e нa нe пoвeчe oт 200 гoдини.
  • 17 Найлон хайку

    0 9 Отговор
    С чипове в главите,
    бързо ще се укротите.
  • 18 Кръст

    26 5 Отговор

    До коментар #7 от "Жестоката истина":

    Армения е древна християнска страна, народът и е подложен на геноцид (пълно физическо изтребване) от мюсюлманите. В този геноцид Армения губи огромна част от изконната си територия. Затова аз подкрепям своите братя християни. ООН-то нещо да каже за Косово? Кипър? ООН-то е един парцал с който всеки се бърше както му е угодно.
  • 19 4shadowfox

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Жестоката истина":

    Няколко уточнения за сегашното затъпяло население.
    "ГАНИЮ" е ПРОСТ(по поведение) НЕ ТЪП.Между прост и тъп има огромна разлика за жалост слабоумното население не прави разлика между двете а може би защото е и просто и тъпо и на всичко вика "ГАНИЮ".Бих препоръчал четене отново на Алеко Константинов(или поне гледане на филмите за бай "ГАНИЮ")и осмислянето им но знам ,че препоръчвам нещо извън възможностите му.

    Специално за Балканите Византийците(Източната Римска Империя) да не би да са кореното население на Балканите ,че да трябва да им връщаме нещо?Коя държава в момента 21век е Византия?Щото такава няма!Специално за Българското присъствие на Балканите:
    Българите се появяват на Балканите 4-ти век в резултат с войни с готите (прото германци)(историята за готския крал теодорих и Българите)като Византийски наемници.Отплатата за воюване на византийската страна е сегашната територия на България.Българите живеят тук от 5-ти век изначално като федерати на Византия(Източната Римска Империя) като в последствие 7-ти век се отделят.Ако приемем ,че Византия(Източната Римска Империя) изконно притежава Балканите (нещо което не е така защото изконното население траки и даки са избити от тях и тяхната територия е окупирана)то присъствието ни тук е абсолютно легално.

    Специално за вас Вместо да давате глупави неточни ("ГАНИЮВСКИ") сравнение ако сте за Азербайджан просто кажете смятам ,че това са територии на Азербайджан и Арменците са ги окупирали затова Азербайджа

    Коментиран от #20, #52

  • 20 4shadowfox

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "4shadowfox":

    е прав в конфликта.
  • 21 AmiX

    6 14 Отговор
    Азерите са страхотен народ, добри хора които винаги ще помогнат
  • 22 koпа

    5 17 Отговор

    До коментар #10 от "Sofia":

    И какво като е първата държава който приел християнството,това не му дава право да окупира теритторията на Азербаджан Нагорни Карабах ,територия която се признава от всички държави по света за територия на Азербеджан включително и от България.
  • 23 Защо

    16 4 Отговор
    пишете глупости , като не знаете?
    Ще бъда точен. В Горни Карабах тлеят конфликти, защото , местното население е арменско.
    Питам аз всички , които защитавате Азербайджан,задавате ли си си въпроса , как християни , живеят в мюсюлманска държава???
    Или и вие подкрепяте вижданията на Ердоган???
    А подкрепяте ли , че Ердоган вкарва техника и войска там ????
    Сложно е и не бързайте с изводите ...

    Коментиран от #24

  • 24 ропа

    4 14 Отговор

    До коментар #23 от "Защо":

    Какво мислиш по въпроса че в Кърджали живеят предимно турци,по твоята логига Кърджали има право да се отдели от България.

    Коментиран от #28

  • 25 перничанин

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "падналия ангел":

    Може още по-назад да се върнеш. Чингис хан ги е владял. Трябва ли сега монголците да си искат Китай, Русия,Индия и половината свят. Стига глупости. След разпадането на СССР , автономните републики си запазиха границите. ООН ги признава точка по въпроса . В противен случай се получава прецедент, при това опасен. По същата логика ние ще си поискаме части от Сърбия и Македония, Турция ще иска кърджалийско и т.н. Признатите граници от ООН това е правилното в случая.

    Коментиран от #26

  • 26 падналия ангел

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "перничанин":

    Говоря за арменци и азери, които са свързани с темата! Ако знанията ти по история се разпростират до Чингис хан и искаш да се похвалиш, добре! Аз няма да споменавам Денисовият човек (Homo denisova), защото и двата субекта нямат отношение към темата!

    Коментиран от #48

  • 27 ИЛФ И ПЕТРОФ

    3 4 Отговор
    АРМЕНИЯ Е ВИНОВНА ПО ПРЕЗУМПЦИЯ - ЩОТО Е ПО СЛАБА , НО МАФИЯТА И Е ПО -СИЛНА , НЕКА ВСИЧКИ ДА ИМАТ ПРЕДВИД ТОВА ОБСТОЯТЕЛСТВО
  • 28 Гостенче

    13 3 Отговор

    До коментар #24 от "ропа":

    Поправка! Всеизвестен факт, е че Турция никога не е заселвала турци в България и където и да е в друга завладяна територия. Така че тук в Кърджали има потурчени българи! Голяма част от Гърция също е била под робство, ала там няма това определение на населението. Докато Азербайджан е нова страна, а Нагорни карабах е район с изцяло арменско население. Дори и планиниата Арарат е техен символ не слчуайно, макар и сега да не се намира под тяхна територия. Друг е въпроса кой дърпа конците и защо точно сега Турция толкова открито се намеси, което е по интересния въпрос, а не кой е прав и кой не!

    Коментиран от #31, #32, #37

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 3,14К

    5 0 Отговор
    Като си спомня как светкаха очите на Боко,зареди хубавата Лейла, дъщеря на Алиев при гостуването им във Велико Търново, значи официалната позиция е подкрепа за Азербайджан. Справка позицията на Роско.

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ропа

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "Гостенче":

    Поправка Осанската имрия е заселвала турци от анадола това е все- известен факт,от сегашната област Кония тогава Караман,от днешната област Кастамолу и други раюни чети история,с манипулация не се погсигва нищо,да речем сме потурчени българи ,важното е сега аз и много като мене се вземаме за турци ,това е международното правото за самоопределения на собсвената си етнос ,ти ли ще решаваш от каква етност ще съм,тогава даваш право и на мене да те определям като турчин ,грък,ромен и т.н.

    Коментиран от #46, #53

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Илхам Алиев

    2 3 Отговор
    Трябваше да е 50% Азербайджан. Анкетата е лъжа и е редактирана.
  • 36 Хухуху

    2 0 Отговор
    Въпросът е война да става
  • 37 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #28 от "Гостенче":

    Това е твое мнение че в България е нямало и няма турци ,но е факт е че ги има ..защо да се турчее българина!? ..ООН не гледа кой е живял в историята там и какви е вярвал а просто си има норми и закони ..а то си е че това е азерска земя и е окупирана от арменците с руска помощ

    Коментиран от #54

  • 38 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "3,14К":

    Да бе ..Щерка на Алиев ще пуска на дъртака Бойко ! Хахаха
  • 39 Резултатите

    5 4 Отговор
    от анкетата показват колко неграмотно е населението. А Тиквата вдигна заплатите на некадърните даскали.
  • 40 русенец

    5 11 Отговор
    Армения е нахлула в 20% от територията на Азербайджан и тука сульо и пульо ми приказват, че Армения била права? Както каза един от коментиращите: "Прост народ!"

    Коментиран от #47

  • 41 Варна

    7 1 Отговор
    Какво значение има? - Азерите са втора турска държава. Говорят един език и населението им се приема основно за турци.
    Арменците са християни и наши хора! - Да не говорим, че имат да си връщат за геноида.
  • 42 Радо

    5 0 Отговор
    За Косово може, а за Нагорни Карабах не може, който е с 90% арменци ..ааа!!??
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЛОМУМБА

    0 4 Отговор
    -АРМЕНИЯ НЕ САМО ЧЕ Е ВИНОВНА НО МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ВСЯКА СИЛА КОЯТО Я ГАЗИ -- ДЕ ЩЕ ВИДИТЕ ! АРМЕНИЯ И ПУТИН СА ВИНОВНИ ПО ДЕФОЛТ ЗА ВСИЧКО ! НАКРАЯ ГРУЗИЯ ЩЕ ИЗЛЪЧИ СВОЯ ДИКТАТОР С ЛУЛА !
  • 45 Дреме ми на...........

    2 1 Отговор
    Мамуля за Гарабед...
  • 46 Кой ти

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "ропа":

    пречи да се самоопределяш, като патладжан?
  • 47 Явно е,

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "русенец":

    че си русенец от Анадола! С други думи - патладжан!
  • 48 перничанин

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "падналия ангел":

    По темата. Конфликта е над 100 годишен. Територията Нагорни Карабах е населена с азери, По времето на СССР претенциите и границите са доста ограничени и размити понятия, но населението си остава 95% азерско. Едва след 1990 г се заселват арменци, поради неизяснения статут на областта и под натиск на Русия (и в момента са зад Арменските сили) и най-вече заради огромните залежи на газ. От другата страна веднага се застъпи Турция (исторически враг на Армения), но не е само тя. Зад Азербайджан стоят Израел (да не повярваш , но са основен доставчик на оръжия за азерската армия), респективно САЩ и Иран (отново да не повярваш.че са заедно със Израел). Грузия също се обяви , че са солидарни с азерите. Според анализаторите конфликта в Сирия и Либия се премести в Карабах и силите зад кулисите са същите . Целта е известна само на Путин и евентуално на Ердоган. Патят си обикновените хора. Позицията на Европа (най-вече Франция) и останалия "цивилизован" свят е ясна , Нагорни Карабах е автономна област в територията на Азербайджан.
    България в момента е между чук и наковалня т.е. между много чукове и наковални. ВМРО и БСП са твърдо за Армения, ГЕРБ и ДПС са каквото каже НАТО и те така. Та въпроса не е до история , а си е политика и сфери на влияние.Сега нали разбираш, че връщането ти към 6 в.пр.н.е. е логично колкото и моето с Чингис Хан. А историята ми е хоби, както и политическия анализ.
  • 49 Sas

    5 1 Отговор
    Гласуването показва колко са криви гласуващите. На горни Карабах е Азербейжанска територия окупирана от арменците. Естествено че е напълно прав да изгони арменските терористи. Помислете си че Турция окупира 1/3 България заради турското население. Кой е прав?
  • 50 един от всички

    1 1 Отговор
    Тази територия е населена 95% с арменци,от хилядолетия,та до днес. Нагорни Карабах НИКОГА не е бил част от Азербайджан. За първи път,преди близо 80 години В.И. Ленин прехвърля тази провинция под управлението на Азербайджан,като това тогава не е било толкова важно,защото всичко е било СССР. До сега Азербайджан практически никога не са встъпвали във владение на областта,само формално се води към нея тази територия,но практически си е към Армения. например хората в Азербайджан не са виждали и не познават азербайджанските пари,или нищо азерско. Странна работа,те си живеят практически в Армения,но формално,принадлежат към Азербайджан (заради формалният Ленинов подарък). И сега е трудно да се каже. Аз по-скоро бих казал,че трябва да си е арменска,така както никога и не е била друга.А документите са формални. Странно,че и самият Азербайджан досега не е предявявал така претенции (може би като знае,че там и населението им е чуждо).Сега,според мен някой друг(трета страна), е възбудила този конфликт. Иначе,така както си беше,сякаш никой от тях нямаше нищо напротив...!

    Коментиран от #55

  • 51 Радо

    0 1 Отговор
    Кво турско население те гони ве другарю??...в България всички са българи - Тургут Йозал го е казал още навремето... а и да дойдат - един християнин срещу 10 рязани амуджи - това е истинското съотношение на силите...да ги видим кои и колко ще дойдат отвъд Босфора!??
  • 52 Добре си писал

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "4shadowfox":

    но забравяш нещо. Траките са романизирани, не избити. Нещо за каракачаните да кажеш? Но дори и траките не са коренно население на тези земи. А на българите доброволно може да са им дали земи само отвъд Дунав.

    Коментиран от #56

  • 53 Алооу

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "ропа":

    И като я чете тая История, докъде стигат османските войски - до Видин или до Виена. Това, че са мобилизирали азиатци да превземат първите си крепости в Европа, не значи, че те са останали в България, па видиш ли, потурчената рая на свой ред се разбесняла, отишла и превзела Сърбия, Босна, Албания, Унгария и почти даже Австрия. Хайде мисли като пишеш. В България наистина са заселвани чеченци, кримски татари, арнаути и кой знае още какво, но абсолютно НЕОСПОРИМ ФАКТ е, че туркиня никога не е заселвана. За да си турчин, трябва да си се преселил тук от последното десетилетие.
  • 54 По-добре

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    питай преди що се е турчеел. За да има изобщо някакви права. В тази империя убийствата и грабежите на раята не са били подсъдими. Но все пак оживява някак българският народ, нали. Това е, защото тези, от които имало какво да се вземе, са се я гърчеели, я турчеели. Гърчеещите обаче се усетили и дори бързо ни станали политици, ама вие си продължихте на инат. Хайде жив и здрав, какво да правиш, не си виновен.
  • 55 Някъде бях прочел

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "един от всички":

    че за век-два през средновековието тази територия си е била в Азербайджан, но после азерите сами са си я изоставили. Впоследствие отново я заселват арменци и така до днес.
  • 56 4shadowfox

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Добре си писал":

    "Нещо за каракачаните да кажеш?" Ами мога да кажа но не виждам какво общо имат тук.В крайна сметка темата е "Кой е прав в конфликта в Нагорни Карабах?"не ранна история на България и Българските земи.Просто исках посоча че се дават безсмислени неточни некоректни сравнения.
    Траките са най старото коренно население на териториите на СЕГАШНА БЪЛГАРИЯ.Те по принцип са изключително военно/конфликтно и най вече свободолюбиво ориентирано население в последствие тази конфликтна и свободолюбива природа налага на Рим да се разправи с тях окончателно Това не значи ,че всеки един трак е избит но значи ,че окончателно губят влиянието си в района и нищо вече не зависи от тях .
    Изцяло изтребени са Даките народът залесявал днешна Румъния.
    """""А на българите доброволно може да са им дали земи само отвъд Дунав"""""Извинявай ма няма как да са им дали земи отвъд Дунава които Рим никога не е притежавал.А това за федератите е от византийски източници.Специфично се споменават недоволството на настанилите се от юг на Дунав Българи и тези на север по точно това ,че позволяват Ромеите на Българи не участвали в конфликта с готите да се заселват на юг от Дунав нещо което воювалите срещу готите смятат за нечестно.

    Коментиран от #57, #58, #59

  • 57 Ок, обаче цитат:

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "4shadowfox":

    ... кутригури и утигури първоначално живеели в една държава. Вероятно през първата половина на 5 век те нападат готите на запад от Дон и ги изтласкват от Черноморска Скития. Кутригурите се установяват в новозавладените земи, а утигурите се връщат източно от реката.
  • 58 Втори цитат:

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "4shadowfox":

    От 493 нататък кутригурите водят многократни войни срещу Империята, като достигат до Илирия, Тесалия и Константинопол. Те участват и в походите на разбунтувалия с пълководец Виталиан (514 – 515 и 518 – 520).
  • 59 Обобщение

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "4shadowfox":

    Българите са се установили в Скития, а Балканите просто са разграбвали. Щом не са правили селища, не са се заселвали. Първите български балкански укрепления са при хан Аспарух. Едва тогава най-сетне българите заявяват това е наша територия и ще си я защитаваме. Балканите са били плячкосвани от какви ли не, включително и монголци. Плячкосва се нещо, което е чуждо, а не собствено. Ако имаш претенции, че българите са заселвали Балканите преди Аспарух обоснови се по-конкретно и ми дай линк или заглавие на книга, темата по принцип ми е интересна.

    Коментиран от #60

  • 60 4shadowfox

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Обобщение":

    57коментар много точен но не е точно за темата "Кой е прав в конфликта в Нагорни Карабах?"затова не ги споменах "Кутригурите"" утигурите". Точно под византийски подбуди започва войната(с византииски пари(злато)) с готите.
    а
    "Oт 493 нaтaтък кутригуритe вoдят мнoгoкрaтни вoйни cрeщу Импeриятa, кaтo дocтигaт дo Илирия, Тecaлия и Кoнcтaнтинoпoл. Тe учacтвaт и в пoхoдитe нa рaзбунтувaлия c пълкoвoдeц Витaлиaн (514 – 515 и 518 – 520). "Почва точно заради тези игри на Византия разделяй и владей.

    За уточнение:Присъствието на Българите в Европа е отчетено през втори век от арменски източници на север от кавказ Като в последствие териториите който ние контролираме директно се разрастват от Румъния Молдова Украйна и днешна югоизточна Русия 680г след което България се разделя на две Волжка и Дунавска.
    Може да се види в you tube Памет Българска - Произходът на Българите - част 1
    До 680г политически България не контролира територии на юг от Дунава.Българите живеещи на юг от Дунава до този момент се явяват ФЕДЕРАТИ тоест те са поданици на Императора и Византия но са със вътрешно самоуправление.След като 680г Аспарух минава Дунава те дават основата на Първата(дунавска) България.

    Погледнато Легално сегашната територия на България е отплата за войните с Готите.и в последствие изразявайки своето право на самоопределяне българите решават да са самостоятелна държава не част Византия/Източната Римска империя.

    Не пазя информацията и доказателства по тези истор

    Коментиран от #61, #62

  • 61 4shadowfox

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "4shadowfox":

    Доуточнение: *"...югоизточна Русия" имах предвид югозападна.
  • 62 4shadowfox

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "4shadowfox":

    Отрязало ми е коментара допълнение:
    Не пазя информацията и доказателства по тези историческа тема поради обстоятелства не зависещи от мен.
    За информация се сещам в момента Божидар Димитров 12 мита в българската история и you tube клипчето Памет Българска - Произходът на Българите - част 1 за информация.За доказателства посочените от Божидар Димитров в неговата работа по тези теми.
  • 63 Фактолог

    0 0 Отговор
    Фактите пред които и Ъллах мълчи и пъшка са че Къръбах е Арменски иначе там немаше да има 98% арменци! Азерушки Азерьки от всички страни съединете се в родината Пъкистан оставете чуждите земи на народите им!
  • 64 Интересното е

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "МИнавам с 200":

    Интересното е когато като се махнат и дадат да живеят до твоя дом до гавра ще крещиш отивай там откъдето си дошъл.искам да видя как щеше да говориш ако си роден там и незнайно колко поколения са израснали там
Назад към анкетата