Last news in Fakti
14 Октомври, 2020

Има ли антибългарска кампания в Северна Македония?


Има ли антибългарска кампания в Северна Македония?
Да
84% (4156)
Не
5% (224)
Не мога да преценя
4% (187)
Все ми е едно
7% (366)

Коментари

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 6 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ да не се меша в нашата работа да живее БЪЛГАРИЯ
  • 2 Bahti

    21 2 Отговор
    И на територията с бивше име България има геноцинда кампания! Дреме ти на чекмеджето. ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 3 Кубратов Син

    22 0 Отговор
    Всеки отговорил с отговор различен от Да, не е достоен за нищо!

    Коментиран от #4

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кубратов Син":

    има анти БЪЛГАРСКА кампания господине СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ да си гледат в тяхното си канче

    Коментиран от #32

  • 5 Ван дер Любе

    14 2 Отговор
    Това не е спирало от 100 години насам. Но сега сме много по-зле с продажните властници, които обаче са зле като интелект.

    Коментиран от #13

  • 6 перничанин

    12 0 Отговор
    Да , има!

  • 7 Само това има

    14 3 Отговор
    Всички вестници пишат против България. Гърците си решиха проблема. Отказаха ги от античната история и даже името на държавата им смениха. Бойко не е политик, а прост пожарникар. За 11 години има само провали. Предаде България и пак ще им даде българската история.
  • 8 Страничен

    11 3 Отговор
    Изкуствено създадена държава ! Крепи се на лъжи и дезинформация! Но до кога?

    Коментиран от #27

  • 9 ПСР

    13 2 Отговор
    Омразата и анти-българската риторика,никога не са спирали в РСМ,от 1945 г.,насам.Огромна пропаганда.Целенасочена и перманентна.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 джаич

    9 6 Отговор
    Прочетете за клането във Ваташа кавадарачко на 12 души сред тях и деца 1943 г. от хуманистичката бугарска влада ! Защо ? Невинни деца ! Бъдете обективни , честни , безпристрастни и малко благочестиви !

    Коментиран от #14, #15

  • 12 минчо

    9 2 Отговор
    стига сте ни занимавали с тия шизофреници-може ли александър велики и гоце делчев да са от един род.или филип македонски и стефан караджа
  • 13 Така ли бре

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ван дер Любе":

    "тарикат" а нещо за Гошо тарабата да кажеш??Нали заедно палихте Райхстага??? А за любимата ви бкп-бсп,която под ръководството на русия създаде македония????дори "собствен" език и написаха!

    Коментиран от #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Генерал 🇧🇬

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Не с тези евтини номера!
    В историческите справки пише, че на "16 юни 1943 година българска военна част, под командването на генерал Любен Апостолов от Крива Паланка, разстрелва край село Ваташа, при провеждана в района прочиствателна операция, 12 млади комунисти, заподозрени, че са ятаци на комунистическите партизани"

    През 1943 България е била в пакт с нацистка Германия. От Деветоюнския преврат и Септемврийското въстание 1923 г. на периоди до края на ВСВ, в страната ни има т.н."Бял терор"- с уклончивост към фашизъм. Тогава в България ( и не само тук) от монархо-фашисткия режим са избивани българи от българи. Тези българи от село Ваташа в македонско, както и жертвите българи от тракийско или добружданско в България са жертва на сблъсъкът на идеологиите по онова време.

    Коментиран от #17

  • 16 Македонски

    4 0 Отговор
    А има ли плагиятска кампания в България относно славянската азбука?
  • 17 джаич

    7 11 Отговор

    До коментар #15 от "Генерал 🇧🇬":

    Придържаи се към фактите , обстоятелствата и истината такава каквато е ! В царство България никога , ама никога не имало монархо - фашизъм , това чудо е сътворено от неграмотните бълг. историци е оксиморон чист нон сенс ! Какви комунисти могат да бъдат малолетни деца и неграмотните селяци от Ваташа обучавани от сръбски професори , после бугарски учители еднакво мразени и ненавиждани от почтенните македонци ?

    Коментиран от #18

  • 18 Генерал 🇧🇬

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "джаич":

    Тъй,тъй ,фашизъм не е имало, но фашизоидни погроми и убийства, да.Особено пък след недобре и набързо организираното и лошо проведено въстание,когато ,под благия поглед на добрия цар Борис Обединител ,едни " добри родолюбци -патриоти" с "отвращение" избиха и изгориха други едни ,струва ми се истински родолюбци-патриоти.Доста много при това.За периода 41-ва - 44-та години просто са черешката на монархо-фашиската торта. И понеже в книгата на книгите е казано око за око и зъб за зъб нормално последва Народния съд.
    Поощряването на наемните убийци с пари за главорезите, забраната на партиите в България през 1934г е част от "демократичното" ни развитие, и също не може да се нарече монархо-фашизъм. Това е само установяване на еднолична власт от страна на монарха с помощта на армията и полицията, съпътствано с репресии над несъгласните, Законът за Защита на Нацията ( "борбата срещу евреите трябва да се води с твърда ръка и безпощадно" ), слагане на жълти звезди на дрехите на евреите и подготовката за депортирането им към германските пещи, контролирана преса, военен и политически съюз с Хитлер и Мусолини, побоища, горене на къщи, разстрелване на нелегални, концентрационни лагери, заточения, партизанска война, както и жандармеристи декориращи селските мегдани с отрязаните глави на тия дето не си знаят мястото.
    Да кажеш, че това е фашизъм, си е чиста фалшификация!
    Ех, мои родни селски македонеещи се тарикати - вместо да гледате съдържанието пак се съсредоточихте в
  • 19 Генерал 🇧🇬

    11 2 Отговор
    Ех, мои родни селски македонеещи се тарикати - вместо да гледате съдържанието пак се съсредоточихте върху определенията...
    Как може да няма фашизъм, а да има Активни Борци Против Фашизма и Капитализма АБПФК? Те, от къдя съ се взели?????
  • 20 Все тая

    5 0 Отговор
    Не е спирала, от 70 години поне
  • 21 В.В.П.

    3 1 Отговор
    Произхода на ,,Злото, са Кобургите..Баща,син,внук...Мразен и презирани...Феодали и фашисти.
  • 22 123

    5 0 Отговор
    Антибългарската пропаганда там не е спирала от окупацията на областта от Сърбия
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Генерал 🇧🇬

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Така ли бре":

    Не отричам отвратителните действия на комунистите, но процесът на македонизация на населението във Вардарска Македония е много по-стар от времето на Коминтерна, и никак не може да се обясни с едно лягане и ставане. Наченките на този процес са някъде през последната четвърт на 19 век, когато една , макар и много малка част от интелигенцията в Македония започва да се кипри с наследството на античните македонци на Александър Велики. Именно тази интелигентска мода се използва от сърбите, тогава подпомагани от австро-унгарците, които в антибългарската си политическа доктрина още от времената на С.Новакович възприемат мотото " като не можем да сърбизираме македонските българи, нека ги отродим от останалите чрез македонизма!".
    Това е смисълът на станалото в Македония - повече от 100 години на македонизъм, шедро спонсориран от сърбите и - ето я новата нация: македонската. Титовата политика е просто върха на сладоледа.
  • 25 В.В.П.

    3 4 Отговор
    Тъпите анкети на ,Факт, са Антибългарски...Никой не се интересува от България.
  • 26 народе народе

    4 2 Отговор
    Големи патрЕоте сме били като гледам резултата от анкетата. Де да бяхме и такива спрямо руското робство - там здраво се дупим и милиарди сме готови да наливаме.
    Това с българи и македонци е същото като българи и етнически турци - едни антибългари си играят игричките, народите нямат нищо общо, но ги ползват за да си осигурят едни шкембета депутатски и министерски кресла.
  • 27 патрЕот съм

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Страничен":

    А та теб какъв ти е точно проблема с тая държава ? Работата ли ти взе, спестяванията, пенсията , какво ? Ами погледни нашата кочина, че утре да не се наложи да се имигрираме и там. Ако влязат в Европа може да ни издухат за нула бройки . Тогава ще се види разликата в матрЯла.
  • 28 българин

    4 1 Отговор
    Тази анкета Шкембевойвода ли я поръча, та да се ориентира как да настани охранените си задни части и в новия парламент.
    Не е важно дали сте дрипави и гладни, въпроса е да мразите македонците.
  • 29 Македонец

    3 6 Отговор
    България трябва да скъса с практиките от Живково време. Бившия шофьор на Живков, Бойко е олицетворение на коминистическия шовинизъм: македонците не съществуват, македонците са българи, те не трябва да имат права, те са врагът. Демокрация и европейски ценостти все още липсват в България. Признаването на македонско малцинство в България не само ще затопли отношенията с Македония, но и ще реформира България в демократична посока. Само по този начин всички печелят!!!

    Коментиран от #31, #33, #35

  • 30 Биде

    4 1 Отговор
    Те ни плюят, а пишман управниците ни си мислят че роса ги роси и тичат първи да ги подкрепят във важните им инициативи!Грам достойнство и последователност няма в политиката ни!
  • 31 странно мислене

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Македонец":

    Ти пък, какъв ти е проблема с македонското малцинство. И като те признаят за малцинство какво ще стане не разбирам. Македония кандидатства в момента за ЕС и трябва всички да искаме това да стане, защото сме един народ. След като влезем в един съюз си ходиш и в Македония с лична карта , както ходиш до София. Всичко останоло е гнусна политическа игра за печелене на избори.
  • 32 оставка

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не е проблема в чие канче гледа Македония , а българските патрЕоти кое чекмедже пълним - на Тиквата и Шкембевойвода.
    За това раздухват проблеми с Македония. Всичко е за да забравим за чекмеджетата и кой крепи на власт крадците - ВМРО.
  • 33 ай де бе

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Македонец":

    В Македония има не “малцинство”, а българско мнозинство с изтрита памет. Даже ако искаш, освен македонско малцинство може да признаем и тракийско, мизийско и добруджанско малцинство...

    Коментиран от #34

  • 34 коко

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "ай де бе":

    Не баш така , ама , ако следваме твойта логика българи са : шопите , торлаците , тракийците , македонците , рупците , помаците , гагаузите , черкезите , татарите , власите , сърбите , бошняците , българските турци и татарите от Казан ( волжски българи ) ! Всички са българи , ама не знаят , защото наш'те врагове гърците и сърбите са им изтрили самосъзнанието ! Румънците и те са генетично българи ! Българите са 370 милиона , а не 5 милиона от 7 милионното население на Р. България ! УРА !

    Коментиран от #47

  • 35 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Македонец":

    я обясни ква е разликата между българин от македония и етнически македонец?кви са разликите между теб македонеца да речем и етническия българин георги николов делчев?няма да има никакъв проблем между македония и българия ако македонците спрете да обсебвате историята ни и да лъжете за историческите факти.обяснете на децата си че сте български ренегати приели новата си етническа самоличност под натиск или щото е било на далавера и готово.като спрете и риториката в посока на постоянни лъжи и обиди в тази посока нещата ще си доидат на мястото особено ако реформирате и съдебната си система и спрете да малтретирате българите в македония.
  • 36 Македонец

    1 2 Отговор
    Ако се признае македонско малцинство печалбите са много. За начало ще изчезне омразата помежду двата народа. Политиците няма да могат да се отървават на конкретните въпроси. Вече има повече от 3 месеца протести по улиците, те точно сега се "сетиха" да обвиняват македонците че са били крадци. На какво? -На история. Ами то от история не се живее. А чекмеджетата с пари? Кои са истинските крадци? Бойко и Каракачанов разбира се.
    Друго, малцинствата в България са маргинализирани с десетилетия. Примерно, ромите в Македония имат си собствена телевизия, учат на ромски в училищата на общините с над 20% такова малцинство. Всъщност, Македония е една Европа в по-малък размер. В България се плюе по "мръсните" цигани, не са си плащали данъци, билетчета в градския транспорт итн. Това е лоша политика на един мафиотски български елит управлявал некадърно страната 20 и кусур години.
  • 37 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    обясни ти по какво се различаваш от българите в югозападна българия .как да те признаем като малцинство?език ли имаш различен,история ли,култура ли различна имаш?или за да сме добре трябва да признаем лъжите ви за истина,че сте някакъв небесен етнос принуден да живее сред татари,квато е ваща версия.

    Коментиран от #48

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 Стефан

    0 0 Отговор
    Але тези са българи само те ли незнаият!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор

  • 47 ай де бе

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "коко":

    Не, не лъжи, това не е моята логика, а сърбо-македонската. В България е с региони Тракия, Мизия, Македония, Добруджа населени с българи- народ с една вяра, един език с диалекти, една култура, обичаи, история, фолклор..., ако един регион може да се отдели, значи и за другите може.
    Защо в Италия например, регион Ломбардия, населен с италианци- народ с една вяра, един език, една култура, обичаи, история не се отдели като отделна държава, както вие от България..., или там нямат такава промивка.
  • 48 Македонец

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Стоянче, приятелю стар.... Най-популярната народна песен в България е "Македонско девойче". Това е така благодарение на нас македонците в България че се веселим на тази песен и понеже е хубава е приета и от българите. Когато македонците се веселят то е от сърце, и толкова весело че им допада и на българите. Затова я харесват и те, и те се веселят на нея. Още повече, тази песен е написана на моя майчин език, македонски език. Днес, малко българи знаят че песента всъщност е авторска и е написана от Йонче Христовски.
    Красотата е в различието и уважението към него. Всичко друго е пошлост, фашизъм и шовинизъм. Един ден, България ще стане равна на Европейските държави, заедно с признато македонско малцинство и заедно с най-добрия си съсед, Македония!

    Коментиран от #49, #50

  • 49 Античното Маке

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Македонец":

    Особено отвратителна е обаче тази тенденция в полето на фолклористиката, където още титовистката власт хвърляше огромни инвестиции за събираческа дейност и проучване на "македонското" фолклорно наследство. Печално известни са "научните" аргументи на скопските учени и фолклористи от миналото, с които те винаги се стремяха да "доказват", че "Български народни песни" на Братя Миладинови, не са... български; че "македонските българи" на Веркович всъщност са само македонци (!); че "Български народни умотворения" на Кузман Шапкарев са "повече македонски, отколкото български", и т.н.
    Би трябвало да се очаква, че днес вече са надживени тези предразсъдъци и идеологически щампи от миналото. За съжаление по всичко изглежда, че наследниците на титовисткия режим край Вардара, днешните македонски учени и специалисти, нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили.
  • 50 Античното Маке

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Македонец":

    В 1924 година Панчо Михайлов издава сборника „Български народни песни от Македония“.
    В предговора Михайлов казва:
    "Има ли в света народ, на който по най-жесток начин да е отнето правото да говори, да се учи, да пее на своя майчин мил език?
    Има ли некъде народ, с чиито религиозни чувства и обществен морал да са се гаврили управниците му?
    Има ли некъде народ, чиито вековни усилия за просвета и национална свест биват затрити с един варварски замах?
    Где е тоя народ, който през ред поколения е имал стотици училища, черкви, учители, свещеници и ученици, и после, в „културния“ XX век, остава изведнаж без помен от всичко това?
    Где е тоя народ, чиито майки вечно с кърпи черни ходят, чиито заселища са обърнати на пепелища и чиято земя е обрасла с бурен и покрита с трупове?
    Где е тоя народ, чийто небосклон е постоянно покрит с облаци мрачни, предвождани от гарвани зловещи?
    О, има, има такъв народ! Това е българският народ, поставен в един божествен земен край, който от всички се нарича през низ векове Македония.
    Тук, по силата на насилнически договори, които крият от самото начало фермента на разложението си, на нас, българите, е отнето правото да се учим и говорим на родния си език, да се наричаме българи.
  • 51 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    еи тва сте македонците другар,народна песен писана от някои.смях.има много популярни народни песни от македония още от времето на братя миладинови .събрани са в сборник от народни песни .въпросния сборник днес е преведен на македонски език ,но удобно му сте изпуснали заглавието в което пише БЪЛГАРСКИ.та само да ти кажа другар.аз съм 100% македонец и съответно 100% българин.такива бяха и дядовци и прадядовци баби и прабаби.които ме отгледаха и ми пееха своите песни ,плачеики за изоставените земи, домове и т.н.тия дето ги прогониха сега обаче са героите на днешните македонци.та тва сте вие другар,национални предатели дето се изкарвате много корави патриоти.днес се налага да си превеждате химна на вмро и народните си песни.носите смешни имена като бранко,весна ,зоран и т.н. сръбски такива и се правите на големи традиционалисти.събаряте паметниците на дедите си и хвалите тия дето ви клаха и унижаваха.после търсите уважение?как да го получите ?та пак те питам кво имате ваше като култура език или нещо специфично.ако македонския е език аз значи съм егати полиглота щото знам родопски,шопски северняшки,тракииски и т.н. диалекти на българския.

    Коментиран от #52

  • 52 Македонец 21цм

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Това с имената обида ли трява да бъде? Ти, като си истински историк, що не се казваш Аспарух, Пресиян или Омуртаг? Те са били истинските българи. С такова име щеше да бъдеш топло приет в: Турция, Азербейджан, Туркменистан итн. в
  • 53 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    тва ви са опорките на вас.аспарух бил татарин демек ти като не си татарин си македонец!!!смях!знаеш ли че в македония преди да си подмените съзнанието аспарух е било изключително популярно име,дори по-популярно от александър?провери колко известни македонци са се казвали така.днес се казвате обаче много често зоран.искам да ми намериш един македонски революционер с името зоран или бранко.що се отнася до българите и имената ни,както и традициите и културата ни ,те са известни в целия свят и са поне на 1400 години.македонците обаче сте народ едва от 70 .без никакви национални успехи и идентичност.всичко ви е крадено основно от нас българите .затова и на простия ми въпрос по какво се различавате от нас нямаш отговор,а биеш по опорките за песните ви измислени от някои умрял сърбоман.жалка картинка на национални предатели.дядо му се казвал иван георгиев ,а тои се казва ванчо георгиески и от българин станал древен македонец.еи тва сте!после чакаш уважение ,като ми обсясняваш че тия дето не сме приели тъпотиите ви сме татари!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор


  • 59 Този коментар е премахнат от модератор

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата