Last news in Fakti
19 Октомври, 2020

Трябва ли да спре държавната помощ за американските централи?


Трябва ли да спре държавната помощ за американските централи?
Да
92% (5260)
Не
4% (247)
Не мога да преценя
2% (112)
Все ми е едно
2% (100)

Коментари

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    това е далавера ще страдаме ние обикновените БЪЛГАРИ
  • 2 Пендо

    42 1 Отговор
    Що за въпрос? Американците да печелят на наш гръб,на това от горе да им се плаща.Това го нема и в Африка.

    Коментиран от #20

  • 3 патриот

    31 0 Отговор
    Незабавно спиране на финансиране и функциониране,стига са ни крали и тровили колонизаторите!
  • 4 тулуп

    29 0 Отговор
    Бедна България докога ще спонсорира богатите янки?
  • 5 оня с коня

    22 11 Отговор
    Тръшкате се тука като Заклани кокошки относно Държ. помощ за Амер. Централи и как е възможно "Бедна БГ да финансира Богата Америка".НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ обаче КОЙ сключи въпросните НЕИЗГОДНИ за нас Договори и...срещу КАКВИ ПАРИ,преведени по личната му Сметка?А е казано че НЕ е луд който яде Зелника,а който му го дава.Известно е и Колко пъти въпросната Тема бе дискутирана от Всякакви предишни Правителства,но в момента в който Янките размахваха Железните си юридически Договори,всякакви Напъни от Наша страна секваха предвид Космическите Неустойки които би трябвало да им се платят при неспазването им.Имаше и Момент ,когато ГЕРБ по едно време го бяха ударили НА МОЛБА за намаляване на Субсидиите които им плащаме,но Централите останаха непреклонни.И пак повтарям:Проверете КОЙ е подписал в миналото Договорите,защото Единствено Той има вина за набутването на България в случая,а не да рипате срещу Америка,защото е ПОД ГОЛЯМ ВЪПРОС дали Централите са Американски,или просто Собствениците им с неизвестен произход са си регистрирали Капиталите там.

    Коментиран от #7

  • 6 Седми блок в Козлодуй

    16 1 Отговор
    А въглеродните им квоти кой ги плаща?
    И теменужката продължава да плещи глупости.

  • 7 ай де бе

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    А ти като знаеш, защо не си го писал? Или си тук само за пълнеж.

    Коментиран от #8

  • 8 оня с коня

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "ай де бе":

    И това ли тр да направя?Чети Библията - там е написано че "Господ ПОМАГА, но в Кошара не вкарва".Сега остава и да ми искаш Библия,щото нямаш...

    Коментиран от #10

  • 9 един от многото

    12 0 Отговор
    Ако няма такива държави с управници като нашите , от къде ще цицат "великите" американци с държава по млада от скрина на баба ми и амбиции по големи от нахалството и егото на Борисов и Караянева.
  • 10 ай де бе

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Това че, ги представляват български юридически лица и в тях работят само български граждани не значи че, не са американски.
    Пак те питам. Какви са ТЕЦ-овете, ако не са американски?

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 ток и жици

    15 0 Отговор
    АЕS Mарица-изток 1" е изцяло собственост на американско дружество, а в ТЕЦ "Контур Глобал Марица-изток 3" държавата чрез НЕК държи само 27%.

    Американски са та дрънкат, напишете в нет търсачката -Свещена дойна крава
    ..и ще разберете как чрез “КонтурГлобал Марица Изток 3”, американски хедж фонд източва НEK с 250 млн. лв. годишно, без да си мръдне пръста..и не само това...
    И.Костов и следващите след него политици подписали анекс към тези договори, са директно за затвора.
    А лобиране и натиск от правителството на САЩ за подписване на подобни сделки има и в други страни.
  • 13 Един

    8 0 Отговор
    Явно американците много са я закъсали, щом ние им оказваме държавна помощ!!!
  • 14 Мунчо

    12 0 Отговор
    НЕЗАБАВНО! А престъпника Костов който в последните си дни на управлението подписа това престъпно и ощетяващо народа ни решение в затвора, а не нагло да гостува по телевизиите!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Нашмурлан Нашмъркаев

    4 0 Отговор
    Имаш точно 2 минути време да ми възтановиш коментара, че ми писна вече от Вас. Точно 2 минути. Сега е 10:06.
  • 18 Бг ШОУ

    2 5 Отговор
    Политикът, сключил договорите за т.н. "америкнски" централи се нарича ...РУМЕН ОВЧАРОВ!!!
  • 19 Учуден

    5 0 Отговор
    Не мога да разбера на един частник за какво му е държавна помощ след като му е задължение да води фирмена политика чиято цел е печалба , ако не е в състояние да води такава защо въобще се занимава с това ???
  • 20 Казуар

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пендо":

    Другарю, американските централи са построени с частни пари които трябва да се върнат и с печалба например за 15 години. Това не е АЕЦ Белене където са погребани милиарди без на някой да бъде потърсена отговорност. А ако бъде построена АЕЦ Белене не смятай, че тока ще бъде евтин, защото трябва да се изплаща.

    Коментиран от #26

  • 21 цитат

    5 0 Отговор
    """""""""""""Заради очакваното поскъпване на тока за индустрията от 1 февруари държавата е заделила над 280 милиона лева, за да подпомогне бизнеса. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова""""""""""""""
  • 22 В.В.П.

    7 0 Отговор
    Трябва да се затворят ,,Завинаги,, ..АЕЦ +газотурбини .е бъдещето..в случай ,че България смята да развива НЯКВА ИНДУСТРИЯ..Ако,не..Това е все едно..Може и на свещи да кара
  • 23 123

    9 1 Отговор
    Костов е сключил договор с американците да ни продават ток на цени в пъти по-големи от тези на АЕЦ Козлодуй. А сега Боко им даде няколко милиарда за самолетите предварително и САЩ ще ни извиват ръцете. Управляващите в България се подкрепят от САЩ.

    Коментиран от #38

  • 24 оня с коня

    0 9 Отговор

    До коментар #10 от "ай де бе":

    Понеже си порядъчно любопитно Същество,ще ти дам пример:Русия има Регистрирани в Америка Медии,които СЕ ФИНАНСИРАТ с Руски пари и целта им е Руска пропаганда,но се ВОДЯТ Американски по документи/регистрация/ .Е СЪЩОТО е и с тия "Амер. Централи.

    Коментиран от #28

  • 25 jofo

    5 0 Отговор
    така е подписан договора, смятам че ако този успеем да развалим, то и договора на Софиянски за ВиК София също ще трябва да се разваля.
  • 26 гжгж

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Казуар":

    Така наречените "американски" централи са строени по ТАТОВО време с ДЪРЖАВНИ ПАРИ. Америте се настаниха там като кукувица в чуждо гнездо. Нищо не са инвестирали! За 1 и 2 блок на АЕЦ Козлодуй.лично Надежда Нейнски - тогава Михайлова, в последния ден от мандата си се подписа за затварянето им. Така "оправда" значимостта и нуждата от Мариците, харизани на америте. Друг национален престъпник и предател е другаргата Меглена Кунева - Пръмова която пък затвори 3 и 4 блок пак ПРЕЖДЕВРЕМЕННО. И така от първо място на Балканите по производство на ел. енергия отидохме обратно на опашката. Сега говорят против Белене. Трябваше отдавна да заработи, но нашите амерски "партньори" чудо направиха това да не стане. Парите за АЕЦ Белене ще бъдат наистина закопани само ако не я построят. Няма губеща аец в света! И всички наши съседи без Гърция и Недоразумението македония строят такива. 2-а реактора са заплатени за Белене, но за това упорито се мълчи. Сега за угодие към метрополията искат да ни натресат амерски реактори като руските са доказани като много по добри и то в пъти. Който твърди обратното е съучастник на националните предатели.

    Коментиран от #29

  • 27 666

    1 1 Отговор
    Изключително некоректено зададен въпрос. Цената която плаща НЕК на Марица Изток 2 заедно с квотите едва ли е по ниска. Двата ТЕЦ-а за които иде реч си имат договори които изтичат след няколко години и нямя смисъл да им се плащат неустойките по договорите. От друга страна съвсем скоро всички ще сме на "свободния пазар" а там цената се определя от борсата. На борсата цената копира съседните борси с малки отклонения. И накрая така или иначе си внасяме 30% от енергията защото е по-евтина навън и както е тръгнало скоро и останалата ще започнем да внасяме.
  • 28 ай де бе

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    Аха, разбрах! Всичко лошо идва от Русия...
  • 29 Казуар

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "гжгж":

    Ако беше построен Белене, какво ще го правим тока, ще трябва да закрием въглищните централи и да сме почти изцяло зависими от Русия. Износът на ток е несигурен, съседните държави вземат мерки да не са зависими. А тука се пишат неща като за малоумни. Някои бълнуват, че е трябвало да запазим и първите четири реактора на АЕЦ Козлодуй.

    Коментиран от #32, #33, #40, #42

  • 30 SSssss

    9 0 Отговор
    За 30 години не съм видял нищо положително.Мариците трябва да се затворят веднага и да се построи АЕЦ Белене.Ако досега мутропитеците не лижеха американски задни части и Белене беше пüостроен,щяхме да сме на печалба и да продаваме отново ток на целия балкански полуостров.Ако се строи нов блок в Козлодуй,то той не трябва да е от САЩ`.Всички договори със САЩ`са подяводни камъни и заробване.Реакторите не са съвместими с европейските и Словакия и Чехия вече им отказаха.Горивото им е скъпо и не става за останалите централи а радиоактивните отпадъци трябва да си изхвърляме сами.Другия проблем е, че ако са руски реактори,горивото което получаваме от руснаците ще се връща след употреба обратно в Русия а ние трябва да платиме само транспорта.Мутропитека от Банкя може само да ни вкара в ново робство.Турците по тъпи ли са от нас,че строят руска атомна централа а не американска.Ако парите които се дават за дотации всяка година, ги бяха дали на тези 3600 човека,които трябва да си търсят нова работа,то същите щяха да бъдат осигурени до живот (казвам го хипотетично).Докато ни управлява претъпника и неговата шайка,нищо добро не ни чака.Единствената европейска държава която е купила самолети от САЩ`е България(Турция не е Европа).Няма държава в Европа,която да купува американско оръжие или да строи американски централи.
  • 31 В.В.П.

    6 0 Отговор
    И Германия е зависима от газ от рф..сега с диверсификация та,ще стане още по зависима..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор

  • 34 5555

    8 1 Отговор
    Да бъде потърсена наказателна отговорност на тези, които сключиха този договор!
    Аз плащам 400 лева за тон въглища, а някога плащах 22 лева!!!

    Коментиран от #37

  • 35 Петолъчка

    4 0 Отговор
    "Янките" са назначени там от някои селски тарикати и тпревеждат на тая пасмина комисионни. И останалите мутри са си намерили също толкова доходоносен "бизнес"!И кой да ги провери?
  • 36 Jack Bauer

    5 1 Отговор
    Що за въпрос - трябва ли да има държавна помощ за частна структура - НЕ !
  • 37 Бесен Язовец

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "5555":

    И бозата беше 5 стинки. И джойнта беше левче. Нарича се инфлация. Стига рева като русофил за потен руснак.
  • 38 Borislav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    А кой сключи договор с рушлямистанците да ни продават газ на двойно по-скъпа цена, отколкото я продават на Германия?

    Коментиран от #39, #41, #49

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор

  • 40 гжгж

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    Ако Белене беше построен на време, в срок, тогава поне нямаше да има аец Черна вода. Но като има подкупни предатели ще е така. И сега вместо да гният в затвора, благоденстват за наша сметка и надуто ни обясняват за "закопаните средства" и ни правят на последните глупаци.
  • 41 гжгж

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Това направиха националните предатели, които ни управляват от 1990г до наши дни.

    Коментиран от #44

  • 42 гжгж

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    България е богата на уранови залежи. От нас го взимаха руснаците за бамбьожките и за ядрено гориво. За каква зависимост иде реч?

    Коментиран от #43

  • 43 гжгж

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "гжгж":

    И да допълня - прибират отработеното гориво. Така е и до сега по договор.
  • 44 Borislav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "гжгж":

    Националните предатели ни управляват от 44-та. Ама ти понеже си дебилно русофилче няма как да го разбереш.

    Коментиран от #53

  • 45 Сандански

    7 0 Отговор
    Разбира се, че трябва да спре! Въобще не ни трябват никакви американски тецове и каквото още се сети човек! Където американският ботуш мине, историята е доказала - трева не никне, а има мизерия и разграбване на националното богатство на всяка една страна - последните 30 години в България са доказателство затова - американският модел се наложи и цялата материално-техническа база на България, градена толкова много години и десетилетия от българският народ, беше буквално разграбена, разпродадена, а богатствата отидоха в ръцете на назначените от САЩ новобогаташи. А сега продължават да ни доят и чрез тези ТЕЦ-ове - абсурдно е и ни бърка жестоко в джоба, на всеки един от нас!
  • 46 възпитаник

    4 0 Отговор
    казуар ли си но с главата си и за каруцар не ставаш централите са строени от Българския народ по Живково време тулуп герберски

  • 47 Мушитрънче

    1 0 Отговор
    Зависи от договорите .
    Ако неустойките са по- големи от ползата ,не ми дреме ,тези централи и без това са анахронизъм
  • 48 ужас

    0 0 Отговор
    Държавата трябва да обеси Иван костов на първия електрически стълб.
    Той сключи договора 2 дни преди изборите, които загуби от царя.
  • 49 Нинка.

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Ама ти даже знаеш и на каква цена продават на Немско.??.Виж ти..Отиди и договаряй цена..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата