11 Юли, 2021

Чия е заслугата за предстоящото производство на германските електромобили e.GO у нас?


Чия е заслугата за предстоящото производство на германските електромобили e.GO у нас?
С подкрепата на
mobile.bg
На служебното правителство и министър Кирил Петков
71% (4043)
На правителството на ГЕРБ и Росен Плевнелиев
16% (923)
Нямам мнение
13% (760)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ам чи

    14 13 Отговор
    Запри се още рибата в морето ,почкай малко
  • 2 реалист

    11 45 Отговор
    И двата избора са верни.
    Плевнелиев от давна работи за привличане на такова производство в България.
    Петков пак финализира сделката.

    Коментиран от #13, #36, #68

  • 3 ЧОБАНИН

    21 3 Отговор
    БЪЛГАРСКА ФИРМА ОТТДАВНА ПРАВИ ТАКИВА НЕ СЪМ ЧУЛ ДА Е ЛИСТВАНА НА ПАЗАРА И ДА Е ПЛАТИЛА ДИВИДЕНТИ /ПРАВИМ ЕЛЕКТРОКАРИ ВЕЧЕ 70 ГОДИНИ/

    Коментиран от #67

  • 4 Мунчо Радев

    27 6 Отговор
    Смешна кола, на висока цена...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 оня с коня

    16 8 Отговор
    НЯМА ЗАСЛУГА все още,защото НЯМА ОТОРИЗИРАНО ЛИЦЕ да подпише договор-споразумение с Фирмата Кандидат-производител.настоящото Служебно Правителство е с ОРЯЗАНИ Функции и НЕ МОЖЕ да подписва Договори с Инвеститори,да Тегли Заеми ,да Актуализира бюджет и т.н. - може САМО да организира Предсрочни избори.Колкото до това какво е подписал мин. Петков- това е "Меморандум" някакъв със съмнителна стойност,отделно че Министерски съвет не е излязъл с някакво решение по въпроса.Апропо - Фирмата която иска да произвежда Автомобили у нас вече Е ФАЛИРАЛА ВЕДНЪЖ преди няколко години,отделно че в момента ИСКА Пари от Бюджета на България за да строи Инфраструктора...Тва е положението със "Заслугите".

    Коментиран от #19

  • 8 реалист

    13 4 Отговор
    Заслугата е на НСР(новия световен ред)смъртта на петролдолара и прераждането му в ЕлеКтрОдолара!
  • 9 XAAXAAAXA

    11 10 Отговор
    ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ОБЕЩАЯТ И ЛИЧНИ ХЕЛИКОПТЕРИ,БЕ....ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПРОзТИ....хахахаааа....
  • 10 XxxL

    12 8 Отговор
    1-во, значението на меморандум: "Дипломатически документ с изложение на възгледите на правителството по даден въпрос", т.е. става дума за "възгледи", а кога тези възгледи ще се реализират и дали въобще, това е друг въпрос, нъл тъй? Ала-бала. 2-ро, бъдещето на транспорта не е в ел-автомобилите... И т.н. и т.н. Тоест пак ала-бала. Това е Радевото п-во -- едно голямо АЛА-БАЛА.
  • 11 Факт

    11 11 Отговор
    Тия папагали обраха лаврите на продължителни договори и подготовка на сделката от преди. Ние си заслужаваме съдбата щото утре ще повторим грешката от миналия вот!
  • 12 Запомнете,

    13 2 Отговор
    че думичката "меморандум" се превежда на български като "паметна записка". Ноооооо в Харвард може би означава финализиран договор.Не искам да противореча на новите юпита. И все пак няма да е лошо Ловеч поне да се побратими с Аахен.
  • 13 хаха

    24 7 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    кой плевньо? жената на Деси ?

    Коментиран от #74

  • 14 Румпелщилцхен

    21 10 Отговор
    Кой ги бръсне за слива ГРОБ и Плевнелиев?
    Германците сами казаха, че са започнали преговорите преди 5 седмици, когато тия вече ги нямаше на картата.
    Дано и другите инвеститори се върнат след като тия вече са в историята.

    Коментиран от #17

  • 15 Гошо

    13 8 Отговор
    Няма как да е на служба кабинет. Германците са изследвали пазара в ес, обмисляли възможностите и са избрали бя чак след месеци дори години. За 2 мес не съществува германец, който ще вземе лековато решение. Случва се просто в периода на сл кабинет подписването на меморандум. Това дори не е сигурно защото няма неустойки, а показва намерение, което може да претърпи обрат. Успех на всички правителства.

    Коментиран от #16

  • 16 Мислещ

    12 5 Отговор

    До коментар #15 от "Гошо":

    Е те не са го сега взели решението - решили са много отдавна да чакат тиквата да си замине (Явно не им се е плащал рекет с потенциално заграбване на бизнеса) и тогава да задвижат нещата. Ако при тиквата имаше някакви индикации за сделка, мислиш ли, че нямаше да ни е надул главата за този завод?

    Коментиран от #69

  • 17 Мислещ

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Румпелщилцхен":

    А междувременно вторият нещо много въодушевен от служебното правителство, май и той не бръсне ГРОБ за нищо вече.
  • 18 та нали

    11 4 Отговор
    ако герб и плевнята бяха започнали каквито и да са преговори биха разтръбили това поне 2-3 месеца по-рано за да го използват като + в кампанията си. всички помним как 6 месеца обикаляха по студията да ни убеждават , че утре фолксваген подписват договора. а за тази инвестиция никой не каза до преди 10-на дена. тоест герб и плевнята си нямаха и представа за това иначе не биха си мълчали предварително а си приписаха заслугите СЛЕД като министъра я обяви
  • 19 България

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    за даде 30 млн СЛЕД като се произведат 20 000 навтомобила и се продадат . Няма държавни гаранции ! а всяко открито работно място е едно спасено Българско семейство да не се запъти към терминал 2. нормалните Българи работят в частни фирми и се борят за хляба си а не като тролове или калинки да чакат подаяния
  • 20 Ай стига бе

    7 3 Отговор
    Тая кола прилича на сапунерка с очи. Само дето една сапунерка от магазин за 1 лев е по красива от това недоразумение.

    Коментиран от #65

  • 21 Заю Баю

    12 1 Отговор
    Няма кой да даде 40 хил. лева за кола която може да измине с едно зареждане само 100 км. Зимата значи няма да измине и 60 км. щото купето трябва да се отоплява. Освен това при нашите непочистени пътища тая калинка няма никакъв шанс да преодолее замръзналите буци сняг по шосето. Единственото и предимство на тая кола е, че когато насред пътя и свърши тока можеш да я завържеш с връзките от обувките и да си я издърпаш до в къщи сам.
  • 22 XAAXAAAXA

    12 1 Отговор
    Така наречените германски инвеститори всъщност са албанци от Косово, което личи от официалната им страница в интернет. Предишният им бизнес е бил пералня на бельото на американската армия в Косово. След това са направили стартъп в Германия за коли, но са фалирали
  • 23 44444

    14 2 Отговор
    Георги Домусчиев, брат на Кирил Домусчиев е сред учредителите на акционерното дружество Next.e.GO Mobile, което ще прави германски електоромобили в Ловеч,Домусчиеви ще правят германските коли, които правителството финансира с 34 млн. евро???
  • 24 ТРАЙЧО

    8 0 Отговор
    КЪДЕ ГИ ВИЖДАТЕ ТИЯ АВТОМОБИЛИ , КАКТО И Ф16 ?
  • 25 КРАДАТ ПАРИ

    7 4 Отговор
    ЩОМ ПЛЕВНЯЛИЕВ Е ВЪТРЕ ЗНАЧИ ВСИЧКО ПАК Е КРАЖБА !
  • 26 Винкелберг

    8 2 Отговор
    За 20 хиляди евро ще купя такъв запазен голф, че ви е бедна фантазията. Слагам му една газова уредба и ще карам по-евтино от тоя измислен миксер с който не можеш да отидеш до съседния град. Става само да ходиш до супера на пазар.
  • 27 ВИШИСТ

    4 5 Отговор
    ПЛЕВЕЛА Е В СРЕДАТА НА ДАЛАВЕРАТА ! ЗНАЧИ И БОЙКО Е ТАМ !
  • 28 ДОМУСЧИЕВ

    7 1 Отговор
    САМО ВИЖТЕ КАК СЕ КАЗВА КОЛАТА - МНОГО Е ВАЖНО ! КОЙ ОСВЕН МОШЕННИЦИ СИ БРАНДИРАТ ТАКА КОЛАТА ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сандо

    8 1 Отговор
    Чия била заслугата? Ами чия е била заслугата за да дайдат търговските вериги Билла, Кауфланд и пр. вериги. Къъде отива печалбата? Имат ни са аборигени отдавна. Ще правил ел. коли, после гробище за акумолаторите на ел. колите плюс боклука на Европа. Заслуга ли е?
  • 33 Ха-ха-хааааа

    10 1 Отговор
    Колата минавала с едно зареждане до 100 км. Затова пък може да се зарежда от контакта в къщи. Затова като тръгнете с нея към морето по-добре свалете един контакт от къщи и си го вземете с вас. Така с 5-6 спирания за по 9 часа зареждане от контакта който сте си взели от къщи ще стигнете благополучно до плажа.
  • 34 anonimen

    8 2 Отговор
    За заслуги може да говорим едва след отваряне на завода на така ярко промотираната "фирма",наемането на обещаните 1000 работника (нищо че тази фирма само 400 души персонал,ама тука 1000 ще наемат) и съответно - даването на ЕВРОПЕЙСКИ заплати!!!Тогава говорете за заслуги!

    Коментиран от #70

  • 35 Ром Бизнесмен

    7 2 Отговор
    Ще купя няколко за лунапарка
  • 36 Николай

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Никаква сделка не са финализирали. Подписали са меморандум с краен срок 20-ти юли. Това значи, че всеки си е дал мнението и препоръките и ако до 20-ти юли има взаимен интерес ще се започне подписването на договора.
  • 37 ДЯДО МРАЗ

    18 4 Отговор
    КОЛКО КИЛОМЕТРА ЩЕ МИНАВАТЕ С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ С ТЕЗ ТАРАЛЯСНИЦИ?ЕЛЕКТРОМОБИЛ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ ДИЗЕЛОВ ДИГАТЕЛ С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ 1300КМ.КОГАТО ГЛОБАЛИСТКАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НАПРАВИ ЕЛЕКТРОМОБИЛА МИНИМОМ ДА МОЖЕ ДА МИНАВА 1000КМ ТОГАВА ГО ПИШЕТЕ КОЛА ДРУГОТО Е КАРУЦА БЕЗ МАГАРЕ.БАТЕРИЙКИТЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЩЕ ЗАМЪРСЯВАТ ОТ НАФТАТА И БЕНЗИНА И КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ГИ ПОЛЗВАТЕ НА ПЪЛЕН КАПАЦИТЕТ?2-3?И ПОСЛЕ ОТ 200КМ ПРОБЕГ АЙДЕ НА 50КМ СЛЕД 3ТАТА ГОДИНИ МИСЛЕТЕ ЕЙЙЙЙ!ПРЕДИ БЯХТЕ ЮНАШКО ПЛЕМЕ СЕГА ЗА 32 ГОДИНИ СТЕ САМО ПЛЕМЕ!
  • 38 Слави

    5 6 Отговор
    Заслугата на гроб /герб/ е ЕДИНСТВЕНО за заграбването на България и за нищо друго. Кажете има ли един от правителството на гроб завършил в Харвард / примерно /? От тях видяхме само КРАДЕНЕ на ента степен и чухме само говорене на глупости и нищо конструктивно.

    Коментиран от #42, #46

  • 39 Лилит

    1 0 Отговор
    Принципно заслугата е на българите, понеже те ще работят там, ама щом сте казали, че трябва за правителство да се гласува...
  • 40 ха ха ха

    4 2 Отговор
    "Заслугата" е на братя домус. и фалирала косовска фирма, а останалото плащаме ние. Да са ни честити!
  • 41 МАФИЯ НА ББ

    4 3 Отговор
    ДОМУСЧИЕВИ ЩЕ ПРАВЯТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ С ПЛЮС 34 МЛН. ОТ ДЪРЖАВАТА, ПРЕХВАЛЕНИТЕ ГЕРМАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ – АЛБАНЦИ ОТ КОСОВО С ФАЛИРАЛ ПРЕДИШЕН БИЗНЕС В ГЕРМАНИЯ
    Георги Домусчиев, брат на Кирил Домусчиев е сред учредителите на акционерното дружество Next.e.GO Mobile, което ще прави германски електоромобили в Ловеч.
    Сделката бе тържествено анонсирана от служебния министър Кирил Петков, който подписа меморандум с германските инвеститори, които всъщност се оказаха албанци. Това е втори завод за Next.e.Go в Европа, първият се намира в Германия.
    Пред Investor.bg председателят на Борда на директорите Али Вествей призна, че решението за влизането на компанията в България е взето бързо, тъй като сега за компанията е бил правилният момент за навлизане на пазари.
    Той обясни, че в България стартъпът е срещнал и местни партньори в лицето на „Адвент“ на Кирил Домусчиев. Мениджърът не поясни в какво точно се отразява партньорството, но каза, че Домусчиев е и съинвеститор и ще влезе в Борда на директорите.
    Тyĸaшнaтa бaзa щe ce нaмиpa в зaвoд „Бaлĸaн“ в Лoвeч, coбcтвeнocт нa бpaтятa Kиpил и Гeopги Дoмycчиeви.
  • 42 СлаФчо Tunberg

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Слави":

    Я,стига се напъва !ЧервенШибанЧервей!!!!
  • 43 БГ МАФИЯ В МС

    6 1 Отговор
    ДОМУЗА ЩЕ ПРОКАРА ЗАКОНИ С КОИТО ЩЕ ВИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ИМАТЕ САМО И САМО ЕЛЕКТРИЧКА. НИЩО ЧЕ ЕЛЕКТРИЧКИТЕ СА ПО-ГОЛЯМ ЗАМЪРСИТЕЛ ОТ КОЛИ С ДВГ. СЪМНЯВАТЕ ЛИ СЕ В МАФИОТСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА СТАТУКВОТО И МАФИЯТА-МУТРАФОНИ????

    Коментиран от #51

  • 44 РОМ БИЗНЕСМЕН

    4 1 Отговор
    ТОЗИ ХАРВАРД НИ ХВАНА ЗА ГОЛЕМИ ЛАПНИ ШАРАНИ .МУШЕНГИИИИ БРАТЯ МУШЕНГИИ
  • 45 Безпристрастен , и реалист !

    4 1 Отговор
    Плевнелиев и ГЕРБ осъществиха сделката,но колко ще се окаже изгодна и дали няма да се повтори китайският номер с автомобилите на Гриша Ганчев ще видим !
  • 46 Кембридж

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Слави":

    СЕГА ЩЕ ВИДИШ КРАДЕНЕ ПО ХАРВАРДСКИ .НИЩО ЧЕ ДИПЛОМАТА МАЛКО МЕНТЕ АМА ДА НЕ ВЛИЗАМЕ В ПОДРОБНОСТИ
  • 47 big

    3 3 Отговор
    По принцип такава сделка не става за няколко месеца. Тя със сигурност е започнала преди време, но най-вероятно без участието на държавата и ГЕРБ. БМБ нямаше начин да забрави да се похвали и каже пиперливи думи за БСП и Радев, ако те имаха някакво участие.

    Коментиран от #71

  • 48 Цолова

    7 2 Отговор
    Само дето Росен Плевнелиев е в управителния съвет. Големи ливади сте. Тия от хунтата на зелените чорапи още се губят из коридорите на министерствата, ще привличат инвестиции. Кога, като са се хванали да чагъртат. Те с друго освен да спират всичко започнато и да пускат партенки по стар казармен тертип, не се занимават. Кой инвеститор преговаря с временно правителство за два месеца. Мислете бе. Това правителство, освен някоя и друга дребна далавера, като договора за машините без държавна , няма време да направи. Нали ореваха орталъка да този тип договори , а веднага сключиха няколко.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Куку руку

    5 1 Отговор
    Пак ще се крадат евро фондове! Вижте кои са играчите!
  • 51 яко ни лъжат

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "БГ МАФИЯ В МС":

    От Енергиен кръстопът на Балканите станахме Перален Център на мръсните пари!!! Манията за ел.коли е като за смарт-фоните!!! ОФ-цете се бутат за тях…спасявайки СВЕТА от себе си!!!След време няма да имате право и да ги управлявате!!! СВОБОДА!!! ПЕРАТ СЕ ЕДНИ МРЪСНИ,КРАДЕНИ ПАРИ В КОЛА КОЯТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАВА. КИТАЙСКИТЕ 3000 ДО 10000 ЛЕВА НА ДОМУЗА 40000 ЛЕВА.
  • 52 Спас

    4 1 Отговор
    Има много заблудени хора
  • 53 Bingo

    4 2 Отговор
    Още като разбрах, че Плевнята има пръст в този проект ми стана ясно, че е корупционна схема и се оказах прав. Албански мошеници базирани в Германия в сътрудничество с братя Домусчиеви, с една дума жива пирамида.
  • 54 Компетентен

    5 1 Отговор
    Малка кола за много пари. А Дачията хем е ефтина хем е голема

    Коментиран от #59

  • 55 Гост

    4 1 Отговор
    Германската фирма май се оказа Албанска, чийто завод първи е фалирал, а сега идват да "инвестират", като България ще им осигури инвестицията в размер на 58 000 000 евро!

    Те такива инвестиции могат да правят и българските фирми, ако държавата ги финансира, както прави с Кокаиновите Шиптъри.
  • 56 Munxo

    3 3 Отговор
    Първо си мислех, че заслугата е на ГЕРБ, с оглед на обстоятелството, че никоя сериозна компания не би правила инвестиционен "due diligence" за толкова кратък преиод от време. Обаче когато се запонах с единствения продукт в портфолиото - един съвременен трабант, осъзнах, че по всяка вероятност заслугите са именно на служебното правителство. Та коя друга компания, би се съгласила да инвестира само след 5 седмичени преговори- ами именно тази, за която никой до вчера не беше чувал, с председател на съвета на директорите на име "АЛИ". Ай честито!

    Коментиран от #64

  • 57 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Румънците правят Рено пък ние ще правим черупка

    Коментиран от #63

  • 58 30 г стигат

    0 2 Отговор
    На папата и поп нафърфории!!
  • 59 А бе

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Компетентен":

    И хубава ,а тук това е поредната схема нещо, като ГРИПЕН.
  • 60 БАРС

    3 0 Отговор
    Нашите управници все се бутат там където не трябва но естественно някой от тях лапна добра комисионна от която няма полза за държавата 100% е така
  • 61 Акумулатор

    4 1 Отговор
    Министър Кирил Петков ми е симпатичен, но балканските тарикати ще го излъжат и България ще плаща. Казвам балкански, а не български, защото там има и албанци от Косово!
  • 62 българин

    1 2 Отговор
    Заслугата за новия ЗАЗ е на внуците на тези, които ни натресоха москвича и заза на времето.
  • 63 Благодарение

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Патето Яки":

    на братушките.
  • 64 Ти да видиш

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Munxo":

    Не знам с какво мислиш, но разговори се водят доста отдавна. Чети повече. АЛИТО е албанец от Косово! Не мисли, а ЧЕТИ!
  • 65 Николай

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ай стига бе":

    3 000 $ от АлиЕксперес, има и триколки, баничарки, бордови...Ха-ха-ха
  • 66 Неправилно

    1 1 Отговор
    Няма отговор "Каква заслуга, още рибата е в морето?"
  • 67 kkk

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЧОБАНИН":

    И коя е тая гаражна фирмичка сглобила 3 каручки бе? Дай да чуем, да видим и ако струват по 5000лв. може и да си купя 4-5 бройки
  • 68 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Kакво привличане? България ще се охарчи 66 млн лева, за едни албанци, дето още със стартъпа на фирмата в Германия обявяват фалит. Пари нямат да се обръснат, фабрика ще строят.
  • 69 Само, че,Умнико,

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мислещ":

    тази уж фирма не са германци,а са албанци.
  • 70 Я пък ти -

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "anonimen":

    шиптърите и заплати ? Братя Домусчиеви и заплати ? Новите управници много бързо се включиха в кражбите на държавните пари.
  • 71 Е,кой

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "big":

    нормален ще се хвали с подобна глупост ? Това е просто поредната кражба на Домусчиев,но с нови ортаци.
  • 72 Ловеч

    5 0 Отговор
    През последните 50 години от Ловеч не е излезнало нищо. Тези са поредните шаранчета.
  • 73 Връщаме се към ЗАЗ !

    2 0 Отговор
    Ха познайте кой ни тътри към блатото ?!
  • 74 Ама с пари

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "хаха":

    а ти си шушумига !
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 До коментар # 46 от Кембридж

    3 0 Отговор
    Страхотно попадение: "КРАДЕНЕ ПО ХАРВАРДСКИ" , като мото на нова икономическа политика.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Xxxx

    2 0 Отговор
    На Домусчиев да му е честита новата далавера
  • 79 Кико

    1 1 Отговор
    Толко тъпа нация едва ли има! Идва един енглезин,аз ще оправя Левски,идва един самовлюбен, аз ще докарам немци? И ние зяпаме с отворена уста!
Назад към анкетата