24 Август, 2021

Трябва ли България да приеме афганистански бежанци?


Трябва ли България да приеме афганистански бежанци?
Да, трябва да помогнем на афганистанците в този тежък за тях момент
14% (993)
Не, афганистанците нямат място в България
82% (5868)
Нямам мнение по въпроса
4% (307)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    8 14 Отговор
    България и българи са различни неща от доста време. Като човек -да ,като българин по скоро -не .
  • 2 Абдул от Кабул

    5 30 Отговор
    Ще приемете за по 10 хил еврака прясна европейска пара на чалма и хоро ще играете. Така и в Ливан викаха преди да им натресат палестинците.
  • 3 Отговорих с "НЕ", обаче

    10 28 Отговор
    Ако учат задължително български и участват в програми в трудова заетост, а не да седят по катуни и да ни щавят с по хиляда лева на месец, нас данъкоплатците, няма лошо. Трябват и бачкатори. Че у нас само тарикати и мързелатори останаха. Всичко свястно избяга. Ако питате бежанците, обаче, биха ли избягали нанякъде с "200" от България, дали ще има и един отрицателен отговор? Така, че смятам, че дори и да приемем, ще е временно. Докато не избягат на запад един по един.
  • 4 :))

    7 11 Отговор
    стрина Мустафа ще каже.
  • 5 Бълг

    4 31 Отговор
    Човещината винаги е била отличителна черта на българите, хора в беда не бива да се изоставят, това ние държало във вековете

    Коментиран от #41, #43

  • 6 КУБРАТ

    6 23 Отговор
    АМИ И НИЕ МАЙ ИДВАМЕ ОТ ТАМ АМА ДОСТА ОТАВНА

    Коментиран от #18, #44

  • 7 Уса

    22 3 Отговор
    Нямате никаква представа с какво ще се сблъскате.В САЩ законите стриктно се наблюдават и изпълняват.Имат много добре функциониращи институции с различни програми по интеграцията,които работят с много пари.Американските институции са отличници в своята работа и няма кой да ги бие по света.Не ги хваля,защото сега ще кажа и какво се случва.Американците приемат само жени от Афганистан или семейства,които са образовани готови да работят и изпълняват законите.При неизпълнение следват безмилостна депортация и раздяла на семействата.На американците не им трябват излямисти с фашистко мислене,чиято цел на същесствуване е свързана единствено с разплода на американките.България е на светлинни години в това отношение бедна,разграбена с неработещи за хората институции,мафия с една дума гето.А сега и афганистанци в гетото само мъже целите надървени, мързеливи и неграмотни.За България това е поредната атомна бомба

    Коментиран от #20

  • 8 Ехооо

    28 0 Отговор
    Каква България? Я да ги приемат Русия и САЩ, дето са водили войните си там!
  • 9 Кабул

    3 30 Отговор
    Те са наши кръвни братя. Трябва да се погрижим за тях.
  • 10 Ежко Бежко

    7 10 Отговор
    Когато влязохме в НАТО мълчахме, когато нашите момчета заминаха за Афганистан да ръсят демокрация мълчахме. Сега се репчим, че не ни трябват бежанци. Мълчете, сами си го изпросихме. Буров е казал, че България ще е добре, когато българите се научат да из плащат. Време е да се научим да си плащаме за гяволъците.

    Коментиран от #45

  • 11 оня с коня

    13 3 Отговор
    Нещата са прости:Ако не искаме Афган. Бежанци в България /които ВЕЧЕ навлизат интензивно/,следва да вкараме и необходимия Брой ТАЛИБАНИ които да ги прогонят на Запад.
  • 12 Сиси Георгиева

    28 1 Отговор
    Не са бежанци, а мюсюлмани - тарикати, хукнали да търсят някой да ги издържа. От война не се бяга. Във война се воюва.
  • 13 Сър Пичук

    5 14 Отговор
    Отново "куца" анкета.
    Гласувах с "не", но това, което мисля е, че трябва да се приемат някакво малко количество, като се спазват всички закони и правила. Все пак сме европейска държава и трябва да се държим цивилизовано, а хуманитарната помощ е един от белезите на цивилизацията.

    Коментиран от #46

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 С тази

    23 1 Отговор
    безмозъчна толерантност скоро и Европа ще падне....
  • 16 Тра ла ла

    23 1 Отговор
    Не ни трябват ислямистски паразити. Те не подлежат на никаква цивилизация. Ние българите мизерстваме, та от нашия залък ще взимат да ги хрантутят. Те ще се размножават на наш гръб паразитирайки и в даден моментще ги противопоставят на нас. Да не вкарваме пора в кокошарника, докато не е станало късно.

    Коментиран от #78

  • 17 Оня

    22 1 Отговор
    Абе чудно как тия,,бежанци,, са все млади мъже,някой задава ли си тоя въпрос

    Коментиран от #34

  • 18 5ко

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "КУБРАТ":

    От тогава много време е изтекло и населението е друго. Да не говорим за мракобесната им религия и обичаи. Там ако момиче откаже да се подчини, да се омъжи за този, за когото семейството й е направило уговорка, наказанието е отрязване на носа и ушите. Такива ли хора искаме за съграждани? Отделно по международното право, което и сега е валидно, тези хора не са бежанци.
  • 19 В БГ без Негри

    16 1 Отговор
    Това са хора (мнозинството от тях) за които истината няма значения. Ще лъжат и мамят за лична изгода всеки.
  • 20 Тра ла ла

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Уса":

    А какво би казал за китайските квартали и тези на чернокожите, латиносите? Дали са интегрирани? Там общностите си живеят по свои правила и не е безопасно да се набуташ при тях. Да не говорим за баровските, където достъпа е силно ограничен. Разноцветни кръпки съшити с бели конци.
  • 21 един от многото

    14 2 Отговор
    Да си ги прибират американците!
  • 22 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    Защо само афганистанци? Вкарвайте и африканци, марсианци... ние сме богата държава, ще ги храним всичките.
  • 23 ЗЗД 1932

    7 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИМА ТРУДОВА ПОВИННОСТ ЗА ТИЯ ПАРАЗИТИ. КАТО В ИЗРАЕЛ-ЧИБУЦИ. ДА ИМ СЕ ДАДАТ МОТИКИ,ЛОПАТИ, ИНВЕНТАР И ВРЕМЕННО ЗЕМЯ. ПОД СТРОЙ ДА БАЧКАТ НА ПОЛЕТО И ДА СЕ ИЗХРАНВАТ С КАКВОТО СА ПРОИЗВЕЛИ. ДА СА НА ПЪЛНА САМОИЗДРЪЖКА. ТАКА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ Е РАБОТЕН И КОЙ МЪРЗЕЛИВ. В ИЗРАЕЛ В КИБУЦИТЕ ПРЕСЯВАТ ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ОСТАНАТ ТАМ. МЪРЗЕЛИВИТЕ ГИ ВРЪЩАТ. КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ! БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА.ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ТРУДОВА ПОВИННОСТ ЗА БЕЖАНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДА НЕ ТЕЖЯТ НА БЮДЖЕТА И СОЦИАЛНОТО ПОДПОМАГАНЕ. РАБОТАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ- РАЗБОЙКО БОРИСОВ!!!!
  • 24 pbdan

    11 1 Отговор
    Трябвa oгрaдa, миннo пoлe, нa вceки 500м вишки c ПКТ и влизaнe caмo прeз КПП. Пуcкaнe caмo нa жeни, дeцa дo14г. и мъжe нaд 60г. Тoвa e прoфилът нa бeжaнцитe, a нe 99% мъжe 20-40г. кaктo e ceгa. Връщaнe нa прeдишнитe aфгaниcтaнcки бeжaнци - нaли тяхнитe пoбeдихa, a тe бягaхa oт прaвитeлcтвoтo.
  • 25 чичо Райчо

    11 0 Отговор
    смеете да задавате подобен въпрос пред пенсионерите мизерстващи с 200 лева пенсия? Смеете да защитите евро-американските интереси пред народа?
  • 26 Мислещ

    12 0 Отговор
    Не, разбира се, има множество ислямистки страни преди България, които не са във война, така че след като не щат там, значи са инвейдъри, не бежанци.
  • 27 с Виза се влиза

    9 1 Отговор
    Те не са бежанци а преселници и покрити наемници и хамериканците искат Европа да бъде заразена с такива неконтролируеми общества за отслабване на държавна сигурност! Време е ДВФ Арсенал да ни даде справедливостта в ръцете!
  • 28 ЧЕБА ЕС И НАТО

    6 0 Отговор
    НЕКА САЩ ГИ ПРИЕМЕ , АМА ТЕ КАЗАХА ЧЕ НЯМАТ ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ !
  • 29 КРАДЕНЬЕ

    5 2 Отговор
    НИЕ ГИ ПАЗИХМЕ ТАМ , СЕГА ЩЕ ГИ ПАЗИМ И ХРАНТУТИМ ТУК А ОТ ТЯХ ИСКАМЕ САМО ДА НИ ПОДОБРЯТ ГЕНА - НИЩО ДРУГО - 1200 ЛЕВА СМЕ ОТДЕЛИЛИ ЗА ВСЕКИ ОТ ТЯХ - МАЙ СА И МНОГО ПОВЕЧЕ !
  • 30 ще стане

    3 0 Отговор
    Нашето мнение не влиза в интересите на глобалистите. По време на септемврийския "ЛОКДАУН" ще си влязат без проблем и ще преминат необезпокоявани, защото на всяка една Европейска държава управниците се подчиняват рано или късно, тези или следващите.
  • 31 НИЕ НЕ ЗАЩО

    4 0 Отговор
    Как Турция се барикадира срещу бежанците

    Идването на талибаните на власт ще промени из основи не само Афганистан – целият регион ще усети отраженията, съседните държави Иран и Пакистан вече се подготвят за масов приток на бежанци. Турция пък вече изгражда стена по границата с Иран. ...
  • 32 Стефан Димитров Христов

    7 2 Отговор
    На нас не ни трябват цигани или неграмотници...имаме си нашите цигани и неграмотни турци...ние виждаме ,че те трудно се циливизоват ,както и арабските бежанци...ние имаме достатъчно социално слаби граждани ,които се нуждаят от социална помощ..
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 окото

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Оня":

    Не се чуди а гледай няколко пъти видео-материалите! Пълни са измама и медийно затъмнение(някой ги превозва, храни ги и им дава нови дрехи/обувки!), че е чиста форма на трафик на хора. и то много вероятно повечето от тях да са наемници, убийци, талибани и със сигурност прикрити американски пътеводители представящи се за бежанци а са потенциални терористи.
  • 35 бай Киро

    1 7 Отговор
    A бе,вие нормални ли сте? Тези амуджи може да са изостанали с 500 години в мисленето,но не са такива мазохисти,че да се заселват в държава по мизерстваща от тяхната.Освен на сила да ги заключи Еврейския съюз на българска територия.Друг шанс да ги задържите просто няма.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хаджи Димо

    5 9 Отговор
    Всички български учебници по история започват с урок № ! - "Основаване на българската държава през 681 г". А къде сме били преди това? От къде сме дошли преди да прекосим река Дунав? Българските земи са там - изоставени в днешен Афганистан. .......... А защо да не помогнем на хората, които не искат да умират? А, дали сред тях има престъпници - това е работа на българската полиция. Българските полицаи трячва да извадят пръстите си от носовете си, да приберат бухалките и да работят като пазители на реда.

    Коментиран от #39, #48

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 времето лети

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хаджи Димо":

    хубави приказки ама покритие в 21 век нямат, след няколко години българите ще бъдат изселени на сила от домовете си! Ще бъдат определени територии на послушници и на непослушници (квартали на господари и бунища на остатъка от обществата)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 верваи ми

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бълг":

    Точно обратното. В България трябва да инвестираш или работиш. Никой Цар не е търпял тарантутлеци. При Живков имаше ли такива на гъба на държавата да седят? Това се случва само при псевдодемокрацията.
  • 42 Гост

    7 0 Отговор
    Това не е конфликт на България. САЩ да си приемат афганистански бежанци. Не може САЩ да подклаждат войни от другия край на света, да се изнизват тихомулком, а ние да им сърбаме попарата.
  • 43 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бълг":

    Вие, мюслите, винаги почвате да чепкате въпросът с човещината на българите, когато ви изнася. През останалото време само се подигравате. Че си се писал и Бълг, да не ти личи кой си. Личи ти, даже много.
  • 44 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "КУБРАТ":

    Географията не ти е силна страна, нали? Де е била Стара Велика България, де е Афганистан? Има-няма, две морета встрани.

    Коментиран от #73

  • 45 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ежко Бежко":

    Гяволъците не са на българите, а на антибългарите - натовски п0дл0ги, по върховете на властта. Да плащат те. Аз не съм искал в НАТО.

    Коментиран от #61

  • 46 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сър Пичук":

    Ние самите сме за хуманитарна помощ. САЩ и Русия надробиха попарата - да си я сърбат те. И двете имат много територия и могат да си позволят много резервати за бежанци. Както винаги нашата европейщина ще се изразява в това, да сме кошът за отпадъци на европа.

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хаджи Димо":

    Хаджи Димо (или Демир бей, както прозира от коментара ти), я сложи единия си пръст на картата, на територията на Афганистан, другия на Кубратова България и кажи, колко мегдан има помежду им? За урока по история те видяхме. Още по-смешно стана с уроците ти по география хахахахахаха.
  • 49 афган

    0 3 Отговор
    трябвали българите да ги приемем в европа боклуците от бг крадливите и не рабтещите и постояно плачещите

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "афган":

    Разликата между български емигрант и афгански такъв е, че Европа без българските мигранти ще фалира. Българите отиват в ЕС за да работят. Излизат по-евтино на работодателя и стоките на ЕС са по-конкурентни на пазарите. Цялата икономика на запада се крепи на евтината работна ръка, внасяна от трудолюбиви народи като нашия. От другата страна са абдулайкащите емигранти, живеещи само от социални помощи и обири на квартални бакалий.
  • 52 Доротея

    7 1 Отговор
    Да се спасяват в техните мьнгалските държави и континенти! Какво се бутат в Европа!?
  • 53 Българка

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Да, ама циганин не иска резерват, иска катун на асфалт, помощи всякакви и по много, иска всеки да му е задължен, а той на никого да не е. Иска права, без задължения и това естествено да е придружено от най-долните му навици които по никакъв начин не желае да промени.
  • 54 kplane

    7 0 Отговор
    Всички,склонни на прием на ислямисти в България, трябва да бъдат незабавно разстреляни!
  • 55 ФАКТ :

    8 1 Отговор
    Тeзи нa лeтищeтo нe ми изглeждaт нa уплaшeни oт тaлибaнитe. Гoлямaтa блъcкaницa e зa бeзплaтнo и бързo пътувaнe дo глупaвaтa и вce oщe хриcтиянcкa и бoгaтa Eврoпa...
  • 56 ттт

    4 1 Отговор
    Имам решение удовлетворяващо както желаещите да приемем, така и нежелаещите (дават ли Нобелова награда за политика?). Решението е (водете си записки!): Всеки, който желае да приемем бежанци от Афганистан да отвори дома си и настани там няколко бежанеца.
  • 57 2379

    1 2 Отговор
    Те, афганистанците, едва ли ще пожелаят да останат. Не разбират чалга.
  • 58 Кой68

    0 0 Отговор
    Имаме си ...
  • 59 Всяко село да приеме

    1 2 Отговор
    По 100 рязани паткана
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ежко Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Тъй тъй, и аз не исках в НАТО, и комшията не искаше и т.н. и аз не исках нашите момчета да ръсят демокрация. И много други като теб и мен. Ама от дивана с ракийката лесно се цъкат минуси. Все другите са виновни. Аз кво съм виновен, седя си с жената и туршията на масата в кухнята и гледам шоуто на Слави. Нъл тъй беше? Не сме самокритични и това е. Морето ни е лайняно ама си гасим фаса в пясъка на плажа.
  • 62 Талибаните идват

    2 1 Отговор
    Селските магазини да почват да продават бурки

    Коментиран от #63

  • 63 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Талибаните идват":

    Тук ги наричаме анти ковид маски.
  • 64 факт

    2 7 Отговор
    Трябва да се приемат максимално възможен брой афганистанци дори 2-3 милиона от тях имаме нужда както от работници така и от млади мъже които да побърнат негативната тенденция на раждаемостта.

    Коментиран от #74

  • 65 Ироничен

    1 1 Отговор
    Само реално притеснени хора, склонни да учат език и да работят.
  • 66 ежко

    3 0 Отговор
    Как може първо да предизвикаш колапс на една страна, а после да им помагаш?Къде е логиката?
  • 67 навярно

    1 1 Отговор
    трябват ни талибани,че да ни обучат как да се борим срещу чужди и местни дерибеи!

    Коментиран от #71

  • 68 Георги

    3 0 Отговор
    Хора, които не се съобразяват с чуждата религия и култура, нямат място тук.
  • 69 Любопитно е да се научи

    3 0 Отговор
    Къде е договора с ЕС и САЩ за тази мигрантска криза.? Кой и кво се договори, българският гражданин трябва да знае!. Все пак ние ще живеем с тези хора!
  • 70 ЕВРО НЮЗ

    0 0 Отговор
    Гласувах с. ДА, защото никой не ме пита съгласен ли съм родината ми да бъде член на организация за държавен тероризъм.. Никой не ме пита съгласен ли съм въоръжените сили на страната, които народа издържа, и са призвани да защитават суверенитета на страната да ходят на чужда територия, като диваци и варвари. Да се конфискува всичко на тези които през тези 20 години донесоха нещастие на този народ, избивайки 120. 000 човека ( по данни на Американска преса.)
  • 71 ЕВРО НЮЗ

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "навярно":

    Лошото е че тия са слугите на краварите около 4 милиона, които имат срок до 11 септември да напуснат след това им режат главите.. Всички в къщата на Соломон Паси
  • 72 Йордан

    2 1 Отговор
    Не знам защо въобще се занимавате с този въпрос какъвто да бъде отговора ние истината няма да узнаем, от когото зависи той козирува. Нали има западни ценности на тях слугуват. Има охрана, ограда , камери, а ги хващат в София, явно никой не се занимава с тях.
  • 73 ЧОБАН

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    А ВЪВ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТ КЪДЕ СМЕ ДОШЛИ МАЙ В ТОЗИ РАЙОН САМО АРМЕНЦИТЕ НЕ СА СЕ МЕСТИЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 2500 ГОДИНИ

    Коментиран от #75, #76

  • 74 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "факт":

    Покръстване, назначаване на десетгодишен договор в БКС или в Стройпът, 20 годишен заем за жилище, преминаване на курс по български език, а децата им задължително на училище, да се научат да целуват ръка на заговезни, преименуване на фамилиите с наставка ОВ и имаме сделка.
  • 75 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "ЧОБАН":

    Е, не е от там, откъдето си мислиш. В края на краищата всички сме дошли от райската градина на Адам и Ева.
  • 76 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "ЧОБАН":

    Най-ранният европейски източник, споменаващ прабългарите е т.нар. „Анонимен римски хронограф“ – списък изброяващ племена и народи, написан на латински през 354 г. от неизвестен летописец.[18] Прабългарите според него населявали земите около Каспийско, Азовско и Черно море. Според някои съвременни български изследователи, данни за по-ранно присъствие на прабългарите в Европа (2 век сл. Хр.) се съдържат в някои латински версии на географски карти на Птолемей, където те са показани (под етнонима ‘Буленсии’) като обитаващи територията край северозападния бряг на Черно море.

    Знаеш ли кои държави са денс между Каспииско, Азовско и Черно море? Tова са Грузия, Русия и Украйна. Афганистан е на има-няма 2500 км с кола от там.
  • 77 Биде

    5 1 Отговор
    Поредната паплач, състояща се от ниско образовани главно мъже и тук таме жени вече с деца и бременни! Да си налягат парцалите и се борят с талибаните!
  • 78 Ля ля ля

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тра ла ла":

    Ми то си имаме индийци, дето хрантутим, а онея само ще безчинстват, доде минат границата към Европа.........
  • 79 ИЯО запознат

    2 0 Отговор
    Тук сме си достатъчни талибани. Други не ни трябват.
  • 80 нение

    3 0 Отговор
    гласувах с не, баба меркел да си ги прибира тя ги канеше наред само те ни лиосваха то хлеб за нас нема сега ще ни вземат всичко на готово и ще требва да гладуваме за да нахранят авганистанците да ги приберат иран и пакистан нали са си комшии пък и една вера имат ако ни ги пробутат ще ги храним само със свинска мас и пръжки
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Назад към анкетата