25 Август, 2021

Да върнат ли хартиените бюлетини?


Да върнат ли хартиените бюлетини?
Да
19% (1469)
Не
74% (5836)
Не мога да преценя
1% (117)
Все ми е едно
6% (464)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 10 Отговор
    с хартиените бюлетини става далавера

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Председател СИК

    31 4 Отговор
    ... април и юли 2021г. Хартиените бюлетини и протоколите са най– сериозните инструменти за манипулация на изборните резултати. С машините е лесно и бързо, както за гласуващите, така и за членовете на комисии. Що се отнася до грамотността на определени групи да боравят с машините– бъдете спокойни! Много баби на по 80 и кусур години са активни във Фейса, а тези, които са смятани за неграмотни, в повечето случаи са на " ти" с всички видове електронни устройства. За сведение – през април с колегите изкарахме повече от 24ч., докато предадем протоколите и т.н. процедури, а през юли– по–малко от половината на предния път.

    Коментиран от #4

  • 4 член на сик

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Председател СИК":

    Това е обективната истина!!!
  • 5 SSP Alliance

    11 11 Отговор
    В тези два филма може да видите как с машините откраднаха победата на Тръмп на изборите в САЩ: "Absolute Proof (2021)" "Absolute Interference (2021)"
    Но "Най-доброто тепърва предстои - Доналд Тръмп" и "Това е затишие пред буря - Доналд Тръмп" "Q - Планът за спасяването на света"

    Коментиран от #38

  • 6 гринпийс

    29 6 Отговор
    Не разбира се,това е все едно да се върнем в каменната ера при сем.Флинстоун.Помислете и за изсечените хиляди дървета,дължим на горите много нещо!Напред към технологията.
  • 7 Румпелщилцхен

    27 7 Отговор
    ООооо гРоб се молят за това. В секция с под 300 души гласоподаватели има 1000 гласа за тях. Как? Ей така. Късмет.
  • 8 The NUN

    27 4 Отговор
    А не може ли на една черна дъска с тебешир да слагаме по една резка да им е по-лесно на неграмотните?
  • 9 Шерлок Голмс

    9 10 Отговор
    Аз съм за машините но трябва да се броят контролно и хартиените квитанции които машините издават. Защото се оказва, че на дънните платки на машините има интернет модем и така през интернет всяка една машина може да се манипулира. Не се заблуждавайте, че не са свързани с кабел към интернет. Свързването е чрез мобилните оператори. Тези същите машини са произведени във Венецуела и с тях се провеждат изборите там. Оттогава вождът им Уго Чавес не е губил избори. Има и филм как става това. Потърсете го в нета.
  • 10 Сърфист

    17 2 Отговор
    Нямам против само машинно гласуване.
    Но, НО, разписките трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се броят и резултатите да се СЪПОСТАВЯТ с данните от машината.
  • 11 Мислещ

    8 2 Отговор
    Все ми е едно, и в 2-та случая фалшификациите ще са точно колкото "трябва".
    Видяхме и на последните избори как беше "изгубен контакт с членовете" на някои секции и предполагам протокол така и не е бил предаден. Видяхме и други нелогични движения в резултатите, точно както се случи в щатско.

    За хартиените пък няма какво да се отваря дума, там достатъчно сме се нагледали също колко чудовищни и разнообразни могат да са фалшификациите.
  • 12 Истината

    9 5 Отговор
    Докато системата коренно не се промени, и плазмени бюлетини да сложите, все тая. Мъртви души, корпоративен и купен вот.
    Някой да обясни как в чужбина Възраждане минава десет процента, а в България не минават бариерата.
    съмнения, че някой отвъд океана е решил патриотична партия да не влиза в Парламента, изключвам ВМРО и НФСБ-те не са патриотични партии.
    За първи път в историята на България след 1997 г., не присъства патриотична партия в Парламента, и този факт не е случаен-Триморие, НАТО, заробване с евро, разрушаване на всички големи икономически проекти, прием на заробващо евро и илпсата на механизъм за излизане от еврозоната.
    За първи път след 1989 г., в парламента са изключително соросоидни, евроатлантически партия ИТН-подкрепа НАТО гласно, негласно евро.
    БСП, ДПС, Мутри Вън и ДБ.
    Такова сборище на соросоиди в НС не е имало, от 1997.
    България е васална държава, кой ще е начело няма значение, изборите са излишни в този политическо васален формат.
    При всяко гласуване стават машинации, ако няма честни хора, такива в политическото битие на България,вече няма.

    Коментиран от #13

  • 13 Мислещ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Тук не си съвсем прав, патриотична формация не присъства от много по-отдавна - патридиотите бяха в парламента именно защото бяха статуквото, бяха много удобни по много начини и нямаше проблем да бъдат допуснати.
  • 14 НКВД

    9 8 Отговор
    Както казва другаря Сталин:
    "Няма значение кой,...как гласува, ВАЖНОТО е кой ...БРОИ!"
    Нали,... ФАТМАК?
  • 15 Тодор Живков

    12 5 Отговор
    Да се върнат ли ГЕРБ на власт това ли е въпроса формулирайте го правилно.
  • 16 НИКОГА !!!

    19 5 Отговор
    НИКОГА далаверата на ГЕРБ и ДПС !!!
  • 17 Мунчо Радев

    7 9 Отговор
    Далаверата е баш в електронното гласуване
  • 18 Jordi

    9 2 Отговор
    Важното е да има последващо преброяване на бюлетините в урните за да е гарантирана истинноста на протоколите от машините!!!
  • 19 оня с коня

    6 5 Отговор
    Много мразя Простотията на хората /МОЯТА СЪЩО/ по Определени въпроси.Бил съм няколко пъти в Комисии- и член,и Секретар,и Зам Председател и отлично познавам Процедурата по Изборното преброяване с Хартиени бюлетини.Затова и уверявам тука,че "Врътка" Е ИЗКЛЮЧЕНА като възможност в Градовете.Сега...по Селата особено Малките където всички в Комисията може да са Роднини и да се договорят за "някои неща"- нова е Друго,но Измамата ще е съвсем "на дребно" поради малкото Гласове в Населеното място.В ЧУЖБИНА по Принцип е "Куче влачи"- там НЯМА КОНТРОЛ и думата имат Парите,които са 3-4 Пъти повече за купен Глас отколкото в БГ.И така- Процесът на Гласуване :Всеки Гласоподавател представя Л.Карта,намиран е в Списъка и Отмятан със знак/лястовичка/,след което пуска Бюлетината в Урната.След приключване на Раб. ден Вратата на Секцията се заключва и почва Броенето.В стаята присъстват саво Членове на Комисия и ОЩЕ ТОЛКОВА Застъпници на Партиите,насядали на 2 м разстояние.Бюлетините се сортират по Партии на отделни купчинки,след което се Броят и нанасят в Протокола.Всичко това става ПОД ЗОРКИЯ ПОГЛЕД както на Всички членове,така и на всички Застъпници които зса от РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ и всяка договорка е ИЗКЛЮЧЕНА.Броят Бюлетини трябва да съответства на Отметнатите Имена Плюс Недействителните в Списъците и когато се яви Разлика със 1-2 бройки при една Секция от 500-800 човека,започва ВТОРО Броене,което е страшно изнервящо и бавещо.След това се попълват Протоколите с данните и се да

    Коментиран от #21

  • 20 оня с коня

    4 5 Отговор
    ...След това се попълват Протоколите с данните и се дава по един Екземпляр на Всеки Застъпник,заверен с Подписите на всички Членове на Комисията и Печат,които пък тичат в Централата в Града и ги предават.Като ги събере,градската Централа моментално предава данните в Софийската Централа на съответната Партия,като по този начин върви едно Паралелно преброяване на Официалното.Чувалите с Бюлетините отиват в Архива и се пазят единствено да бъдат ползвани ако възникне някаква Разлика в Броя между данните от Официалното и паралелно преброяване,което се случва Изключително рядко в Национален Мащаб.Колкото до Купуването на Гласове - там играят съвсем други Фактори,нямащи нищо общо с Броенето.При машинното Броене според мене Много малко хора знаят какво става в Машината и лично аз им нямам и Грам доверие.
  • 21 Мислещ

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Врътка може да е невъзможна в комисиите, ами след това, като дойде време за отчитане на данните от протоколите?

    Коментиран от #22

  • 22 оня с коня

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Мислещ":

    Ясно съм написал:Паралелното преброяване на отделните Партии блъгодарение на Данните от Застъпниците им дава възможност да имат Абсолютно точен Поглед за Цялата страна дори ПРЕДИ тия Данни да постъпят в ЦИК.А получи ли се разминаване,съответната Партия подава Жалба пред ЦИК и се броят Ръчно Бюлетините от Чувалчетата във Съответното Населено място.Това се случва изкл. рядко и обикновено става дума за 50-100гласа,което пък при Милионите гласували е Нищо.Вярно е че е възможно в Някое село "Накакси" някой от Комисията по време на Преброяването да драсне разни знаци по Бюлетините и да ги направи "Невалидни",но КОЛКО Бюлетини ще "обработи" - 5-10?
  • 23 Архимандрисандрит Бибиан l

    4 2 Отговор
    Проблемо не е нито у бюлетините ни у машините! Проблемо е у кофтиа матреал,кой обаче се оказа по качествен од чужбинскио! Шо кой е тарекат у кенеф да го тактисаш гурме че ти направи! Внетен ли сме?
  • 24 dfu

    6 4 Отговор
    Не само не трябва да ги връщат, а трябва да забранят да се гласува без средно образование или ако лицето заема държавна длъжност, заради конфликт на интереси.
  • 25 чичо

    7 5 Отговор
    Всеки който разбира от електроника,хардуер и софтуер е наясно-машините могат да бъдат манипулирани.Някой да ги е проверявал по средата на изборния ден?Те,предварително могат да бъдат програмирани да „грешат",примерно един час след началото на изборния ден и да не „грешат" един час преди края.И повярвайте,никой няма да открие това в предварителната проверка защото просто събитието/грешката/ няма да е настъпило.„Умните"държави не случайно не ги ползват.Ама ние нали сме „по-умни"...

    Коментиран от #27

  • 26 ИСТИНАТА

    3 8 Отговор
    На дъното на ЕС!
    Бългaрcкaтa дeмoкрaция прoдължaвa дa e пo кoмуниcтичecки!
    C руcкa eнeргийнa примкa нa шиятa!

    Единствено ИТН се стреми да се промени
    30-годишното статукво на ляво десните креатури на БКП!

    Коментиран от #30

  • 27 СМЕШЕН си ТРОЛЕ

    6 6 Отговор

    До коментар #25 от "чичо":

    И как ще се манипулират, като машините не са свързани дори помежду си?
    И нали на всеки гласувал машината издава бележка как е отразен гласът му, и всеки на секундата контролира дали всичко е в ред при гласуването?
    Смешен си!

    Коментиран от #37

  • 28 чичо

    4 1 Отговор
    27
    Ставаше дума за ония които разбират материята,не за такива като теб.Бележка казваш-нали същата машина я издава.Аз трябва ли да ви нарека неуки,при това галено?Виж в кои държави се използват и в кои не машини.
  • 29 ЗАТВОР ЗА ББ

    6 1 Отговор
    ние българите сме тотални глупаци. Върнахме капитализма, сега под натиска на ГРОБ ДА ВЪРНЕМ И ТУРСКОТО РОБСТВО ЩОТО РАБОЙКО БОРИСОВ СЕ ЧУСТВА КОМФОРТНО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 3 МАРТ ПРИ СУЛТАНА ЕРДОГАН И НА ПРАЗНИЦИТЕ ОТ ЕПОПЕЯТА НА ШИПКА РАЗБОЙКО ОФИЦИАЛНО Е ПОКАНЕН НА ТУРСКА СВАДБА. ХАЙДЕ ДА ВЪРНЕМ ТУРСКОТО РОБСТВО ЗА КЕФА НА РАЗБОЙНИКА БОЙКО БОРИСОВ!!!
  • 30 САТАНА

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    ИСТИНАТА ТИ Е САТАНИНСКА. НОВАТА ЛЪЖЛИВА Д.Е.М.О.Х.Р.А.Ц.И.Я. НЯМА НИЩО ОБЩО С ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ КОГАТО БЯХМЕ НА 27 МЯСТО В СВЕТА ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ. ПРОВЕРИ СТАТИСТИКАТА!!!!

    Коментиран от #35

  • 31 Костинброд

    1 1 Отговор
    Да се върнат, за рециклиране.
  • 32 Статистик

    4 5 Отговор
    Само гербер може да е против машините. Дори баба ми гласува за има няма 30 секунди. Нямаше опашки, хората в секциите бяха по-спокойни. Не виждам никакви проблеми

    Коментиран от #34

  • 33 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    С машини пак имаш хартиена бюлетина, просто машината я печата.
  • 34 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Статистик":

    Нямаше опашки, защото активността беше смешна.
  • 35 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "САТАНА":

    Забелязвам, че хората, сипещи лъжи, се пишат с имена като ИСТИНА, ФАКТ, ИСТОРИК и все такива имена, които подсъзнателно да втълпят, че казаното от тях е неоспоримо и действително.
  • 36 Димов

    3 2 Отговор
    Нямаме ли образователен ценз за гласуване, никаква техника не може да ни помогне.
  • 37 Заю Баю

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "СМЕШЕН си ТРОЛЕ":

    Ти си смешен. Откъде знаеш, че машините не са свързани? И твоят телефон не е свързан с кабел но имаш интернет, нали? И по интернет може да се подаде на всяка машина команда какъв протокол да издаде. Ако не се броят квитанциите на края на изборния ден бъдете сигурни, че измамата е гарантирана.

    Коментиран от #40

  • 38 аз мисля че

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "SSP Alliance":

    И на смахнатия Тръм ,точно толкова му откраднаха изборите, колкото и на крадеца Борисов - кражбите са само в собствените им глави и служат за пропаганда. Народа е казал " кой за каквото си мисли".
    Просто им попречиха да манипулират изборите - това не е кражба, а спазване на законите.
  • 39 Нека ги върнат

    1 7 Отговор
    Искам пак Боко на власт
  • 40 Киро

    0 4 Отговор

    До коментар #37 от "Заю Баю":

    мНОГО ФИЛМИ гледате,от телефона казваш на банкомата да пуска пари и той пуска.
  • 41 не хранилките

    0 4 Отговор
    Належащо е да се настоява за изработването на софтуер (например на базата на блокчейн технологията-тя се доказа като сигурна), с който хората да могат да гласуват от телефона си или
    домашния си компютър, независимо от това ,къде по света се намират.
    Поддръжката му ще струва на държавата заплатите на една малка фирма. Няма комисии,няма наблюдатели, няма наблюдатели на наблюдателите!
    Да не говорим ,че такъв софтуер може да се използва за референдуми и анкети, в които директно да участва целия български народ, без посредничеството на "инфектирани" медии.
    В България има повече от достатъчно кадърни люде, които могат да израбоят и стопанисват по-най добрия начин такава програма . Няма нужда от чужди компании и посредници!
    Това не е научна фантастика!
    Всички уважаващи се институции по света (особено финансовите) направиха, или правят именно това без
    да треперят в ужас от "злите хакери". Да не говорим за едни явни ползи около "корона пандемиите", които както изглежда ще ни съпътстват в обозримо бъдеще.

    Измислят се нови и нови начини за компромиси в които безчинствата да продължат. А може да бъде
    просто, ефективно и много, много ,много по-евтино за всички нас.
  • 42 няма да гласув

    3 1 Отговор
    Голям цирк ще падне на следващите избори.
  • 43 коментар

    1 4 Отговор
    АКО ВЪРНАТ ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЧАЛГАРО ФАШИСТИТЕ СА ЗАМИНАЛИ ! ИЗБОРИТЕ ОТ 11 .07.СИ БЯХА ЧИСТА ПРОБА МАНИПОЛИРАНИ В ИЗГОДА НА РАДЕФ! ЧЕТИРИ ДЕНА НАТЪКМЯВАНЕ ! ААААА?
  • 44 коментар

    1 4 Отговор
    АКО ВЪРНАТ ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЧАЛГАРО ФАШИСТИТЕ СА ЗАМИНАЛИ ! ИЗБОРИТЕ ОТ 11 .07.СИ БЯХА ЧИСТА ПРОБА МАНИПОЛИРАНИ В ИЗГОДА НА РАДЕФ! ЧЕТИРИ ДЕНА НАТЪКМЯВАНЕ ! ААААА?
  • 45 Все тая

    1 1 Отговор
    Ако вярвате на софтуер, чийто резултат не може да се провери - гласувайте с машина. Ако вярвате на хартийки, които никой не може да провери - гласувайте с бюлетини! Все тая е за всеки който знае, че не е важно кой как гласува, а кой и как брои.
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Всичко е въпрос на възпитание и култура. Баща ми, бог да го прости, беше неизменен председател на изборната комисия в махалата, не беше комунист.
    На първото ми гласуване отидох облечен с анцунг и на гърба с раница, защо се бях уговорил с приятели да поскитаме по планината...Като ме видя в секцията така „екипиран“, баща ми се разсърди и само дето не ме изгони, може би защото нямаше право. Вечерта ми тегли такова „конско“ , че ще го помня цял живот. Каза ми, че изборите са нещо много важно и на гласуване се ходи официално облечен, като се влезе в секцията, най-учтиво се поздравява комисията, на излизане се благодари и се пожелава успешен ден и т. н. Спомням си още, че всеки път имаше разправии с партийците в комисията заради „тъмната“ стаичка и докато не я изградят както трябва да бъде, не ги оставяше на мира...защото за тях тя беше нещо излишно, съмнително и опасно...Затова сега, като чета за това опростачване на изборите с машинното гласуване , все едно имаш работа с вендинг-машина за сандвичи или с банкомат, се възмущавам до дъното на душата си.
  • 47 Ненчо

    0 0 Отговор
    Вижда се , че процентът неграмотни хора в България въобще не е малък. И става все по-висок с това дистанционно "обучение".
  • 48 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Смешна работа,
    не са вярва на комисии, където всеки гледа и контролира всеки, а се вярва на никому неизвестни хора да програмират и бърникат машините, като не е ясно как са избирани, защо трябва да им се има доверие, как се проверяват и контролират и т.н.
    Основният проблем, обаче не е начинът на гласуване, а за кого се гласува. И тук вече виждаме едни и същи стари муцуни, някои дори още от началото на Прехода, които са главните играчи, които във всеки парламент вкарват по една сюрия новобранци, нямащи си представа от парламент и политика, но които служат за маскировка и заблуда, че все едно с избори и в Парламента може да се промени системата, изграждана години наред след преврата от 1989г. Нищо няма да се промени и никой няма и намерение да променя нищо съществено, Разни маловажни козметични поправки, да - това е което виждаме в писанията на Я. Стоилов и предложенията на разните партии, но нищо генерално и дълбоко, което наистина да изоре из основи цялата гнила държава.
  • 49 мнение

    2 0 Отговор
    звучи ми като да върнат ли мишо константинов в цик естествено НЕ
Назад към анкетата