28 Август, 2021

Ползвате ли услугите на професионален домоуправител?


Ползвате ли услугите на професионален домоуправител?
С подкрепата на
imot.bg
Да
19% (636)
Не
67% (2260)
Обитавам самостоятелна къща
14% (462)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    36 2 Отговор
    Не, и няма да ползвам.
    Повечето от ползвателите на тези услуги се оплакват, че при сключване на дългосрочен договор тези фирми над 60% са некоректни.
    Всяка нормална сграда може да си избере чистачка, почиства сняг, наема фирма за поддръжка асансансьор, и решава проблеми с експлоатацията и функционалността на сградата.
    За мен тези фирми са паразити.
    Предпочитам да платя 5 лева на възрастен човек за каса и 3 лева за домоуправител от сградата, отколкото да ги дам на фирми.
    При ремонт тези посредници работят само с една фирма, така правото на избор на няколко оферти предвидено в ЗУЕС не се спазва.
    България няма нужда от посредници, това са паразитни звена в икономиката. Не произвеждат реален продукт.
  • 2 Мнение

    21 3 Отговор
    Бай дъ уей по същия начин посредниците при токове-ЕРП-та, ВИК-та Веолия,Парно -фирми са излишни, натоварващи финансово хората, показващи държавна управленска импотентност чрез даването на частници и намаляване на покупателната способност на българите, ползващи услугите им, защото в тях работят същите хора, които работят и в държавната фирма.
    При едни нормални отношения в сградата-редовни платци, с чувство и отговорност към общите части, проблеми не би трябвало да има.
    Отношенията в блоковете са илюстрация на "държавността" в България.
    Едни крадат парно и ток, вода, други усвояват общи части, 3-ти си слагат миризливите цървули в коридорите, 4-ти развъждат бълхарници. По-широки законодателни правомощия трябва да се дадат на живущите, и облекчени процедури за започване на дела срещу некоректните съседи, като в същото време има привилегии за възрастните и болните хора-по отношение на такса вход и ремонти.
    Има случаи, в които не ОС, а органите трябва да защитят правото на коректните собственици, ползватели, наематели от кражби.
    Темата е дълга. И да няма давност за некоректни платци.
    Много трябва да се мисли за отговарящи на действителността промени в ЗУТ и ЗУЕС с години, а не набързо да се правят промени. И контролни органи, контрол, контрол, контрол.
    Битовата култура на българите е ниска, затова трябват огромви глоби и санкции.
    Така се побеждава ганьовският тарикатлък и простотията.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    не и никога няма да ползвам
  • 4 Кривини

    6 8 Отговор
    По отношения на битовата "култура" на "българяните", хвърляне на фасове, остатъци от храни, килими и др. от балконите-снимков материал и глоба 2000 лева.
    При съмнения на кражба на вода, ток, парно и установяване на същите-по-широки пълномощия органи да влизат в частна собственост по всяко време на денонощието, максимална глоба, откакто е собственик за крадеца и в затвора, същото важи за кражби ток, незаконни хъбове от мазето до първи етажи, запушване на отдушници и канализационни изводи-покриви-защото им мирише и те ги запушват-масова практика, нерегламентирани GSM антени, без знание на съсобственици, ползване на общи части не по предназначение, хвърляне на фасове, боклуци, храни от балконите, развъждане на кучета и котки в общи части-снимков материал и солидна глоба, няма как по друг начин да докажете, че в кооперацията ви живеят простаци, еднолични решения за ремонти без ОС-също.
    Нерегламентирани влизания в абонатни станции, ел. помещения и т.н., извършвани от неоторизирани и лицензирани органи, трябва да бъдат санкционирани максимално.
    Да се облекчи режимът на поставяне на видеокамери, това е единственото средство, което защитава собствениците, не само от кражби, но и от други нарушение.
    Да се ревизира Закона в част -затворени комплекси, не може обикновени кооперации да се третират еднакво със затворени комплекси, огромна грешка в последни промени ЗУЕС.
    Част-глас да не зависи от процент общи части-а от брой собственици, пример десет етажна сграда,
  • 5 Анджело

    26 2 Отговор
    Аз не знам проф домуяправител да е свършил някаква работа. Само си събират таксите и се гушат.
  • 6 един от стадото

    18 2 Отговор
    то голямата работа. Да събира таксите на входа, а това го прави в същност касиера, а оня едно събрание на годината. И нещо по асансьора по телефона или каквото и да е по общите площи. На ротационен принцип е при нас. Чужди гуши не пълним
  • 7 човек от народа

    23 0 Отговор
    ползваме услугите, но не го препоръчвам на никого ! некадърни и некоректни, прибират си паричките и нищо не вършат. не изключвам и безстопанствеността и непукизма на собствениците......
  • 8 Варненец

    20 1 Отговор
    Предупреждение, към всички варненци. Не наемайте Вход Мениджър. Те са софиянци и нямат хора във Варна.
    Ще си плащате таксите по изипей и никой няма да ви погледне етажната собственост.

    Коментиран от #22

  • 9 един от многото

    10 0 Отговор
    Всичкото Мара втасала само......
  • 10 big

    15 1 Отговор
    Имаше един момент, когато вярвах, че това е полезно и удобно, но се оказа, че не е! Даваш едни пари за услугата, даваш други за евентуални ремонти и поддръжка на входа, а резултат няма. Два примера: в един вход беше пълно с боклуци т.е. ненужни вещи изхвърлени от собствениците, но те не бяха почистени; в друг вход на асансьора беше развален бутона за последния етаж. Два пъти се обаждах на сервиза и те ми казаха, че са изпратили оферта на "домоуправителя", но 3-4 месеца живущите не могат да си стигнат до жилищата, но си плащат като "попове"! С други думи, хубава идея, но по български за нищо не става.
  • 11 ИВАН

    18 1 Отговор
    Обобщавайки давам и своето мнение - професионалните платени домоуправители са паразити не вършещи нищо, но взимащи пари .... но всъщност, закона не ни задължава да ги наемаме, ние сме си виновни, че не можем да се разберем във входа
  • 12 Люба

    12 0 Отговор
    Не бих се доверила на такъв ,пунта мара:))

    Коментиран от #34, #35

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нане

    5 1 Отговор
    га съседите са безотговорни себични мушмуроци идат тия на рояци
  • 15 Леля ви Жечка

    2 4 Отговор
    Ако е млад слагам късата пола и жартиери
  • 16 Хахаха

    8 0 Отговор
    По скоро те ползват нашите услуги
  • 17 Грульо

    4 0 Отговор
    Да, ама е колкото да обере парите и чистачка да замаже мръсотията на стълбите 4 или 1 път в месеца. :D От 3 години е духнал в чужбина и сега има някакъв заместник, който никой не е избирал, нито събрания са се провеждали за 10 години. На новия не плащам докато не е легитимен. Кой го знае какъв е, сигурно и фонд ремонти е профукал, щом не смее да ме търси за пари. :D
  • 18 Пепи

    7 12 Отговор
    Българинът не иска професионален домоуправител, защото трябва да плаща. Той иска да дойде от село, да живее колективно, но без чистачка, без ремонти на общи части. Аз съм за задължителни проф. Управители и минимална такса на апартамент определена от държавата.

    Коментиран от #19

  • 19 Грульо

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Пепи":

    Общите части трябва да са общинска грижа. Частни фирми и самоуправление са лош вариант.

    Коментиран от #20

  • 20 Пепи

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Грульо":

    А прахосмукачка в хола пак ли общината да ти пусне. И да плащаш по 20 лв.данък на година.
  • 21 ИСТИНАТА

    1 6 Отговор
    Няма да има редовно правителство и след третия мандат,
    от страх!
    Въпреки, че обединените ляво десни креатури на БКП в НС
    имат общо 175 гласа!
    От страх, да не би този път българите да ги изхвърлят през прозорците на НС!

    Новото лице на БСП Явор Божанков,
    без да му мигне окото,
    излъга по БНТ, че не подкрепили правителството на ИТН,
    защото то не било представено за гласуване в НС!

    И защо да бъде представено за гласуване в НС,
    след като всички ляво десни креатури на БКП в НС,
    в един глас обявиха, че няма да подкрепят антикомунистите ИТН?
    За да получат допълнителна възможност да плюят по "чалгарите"?
    Колкото Божанков и сие ляво десни комунисти да твърдят друго,
    нормалните българи видяха, че всички в НС се обединиха срещу ИТН!

    Но, "Вълкът козината си мени,
    но нравът си не мени!"
    Комунистът името на партията си мени,
    но нравът си не мени!"
  • 22 Фактология

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Опитаха се по хитър и незаконен начин да ни зарибят и като не им стана номера, започнаха със заплахи...Обаче аз съм от стара коза яре..Шута и вън.В момента имаме БГ но едно трябва да знаете..Във всеки вход си има и управител..Така, че нещата при мен са под контрол.
  • 23 Фактология

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Amix":

    Цели 3 години бях безплатен касиер на входа...Разнасях го майка Тереза..То бяха номера.То бяха претенции.То бяха неплащания и използване на асансьора без плащания.Направиха ме хипертоник..Сега плащат по 6 лв. на Б-Г доуправител и са се покрили като мишки..Няма не искам-няма недей...Б-Г доуправа си имат адвокат,водят си счетоводството по норматив и ела да видиш..Плащат като попове.
  • 24 Домчо

    5 4 Отговор
    Аз съм домоуправител вече 18 години. Хората са много доволни от мен а съм на 45 още. Дори и от съседните входове ме молят ама нямам време. Професионалните са като бирници. Плащаш за нищо.
  • 25 Пенди

    9 0 Отговор
    Ползвахме услуги около пет години. Някои си плащахме като попове. Нередовните пладци ги грозели съдебни дела. Пунт и пластика. Накрая никакви дела, никакви пари в касата. Фирмите гледат да си взимат таксичките. Участват с процент във всеки ремонт и т.н.. Преустановихме нашите взаимоотношения. Пет годинки си събирахме парички. Направихме си ремонт на входа и покрива за 20 000 лева. Така, че гонете тези домоуправители и не се хващайте на тази въдица!
  • 26 Гост

    10 0 Отговор
    От няколко години сме на професионален домоуправител. Сметките скочиха тройно и четворно. Постоянно питаме защо, отговорите винаги са уклончиви. Мислим вече да го разкараме, този кожодер. Не може смяна на електрическа крушка да е 40 лв.
  • 27 бесен

    1 0 Отговор
    Дойде ли събота и неделя , започвате с най-тъпите си предплатени ,комерсиални анкети .Не че през останалото време са по-читави де ...
    Няма как да ви отговоря,защото живея в самостоятелна къща на село ... Но вие сте професионални ,платени , сайтоуправляващи мисироци . За пари всичко правите .
  • 28 onzi

    1 1 Отговор
    Да, професионалните домоуправители сега са виновните за цялата трагедия на жалкото ни общество. Тях ги нямаше май преди 10 години ама сградите ни си бяха същите кенефи. Явно проблема е другаде!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Захариев

    5 0 Отговор
    Да. София - Вход Мениджър. Голяма грешка!
  • 31 Захариев

    5 0 Отговор
    На пръв поглед удобно решение при липса на съгласие на съкооператотите.

    По принцип добър бизнес. Събираш си таксите и плащаш сметките за консумативи. Финансови документи - или не даваш или не ти ги изкат / проверяват. Ползващ парите на Етажната собственост, пробутващ свои фирми за ремонт и услуги, малко организация и готово.
    Отговорност при проблеми - никаква. Все едно Ваш адвокат е загубил Вашето дело. Трябва да се събере общо събрание с кворум / 67% /, да вземе решение, да се намери някой да се разправя, да се плаща на адвокат ... Прекратяване на договора - трудно! Връщане на събраните пари - още по-трудно и само според техните сметки. Вие просто нямате информация колко и от кого е събрано, какви са разходите.
    Пример:
    Вход Мениджър
    Събират си таксата много активно. Слагат техни реклами вътре в чужда собственност. Плащат сметките на блока ( ако има пари ). Останалото е проформа, нахалство и безочие. Закона за етажната собственност не се спазва. Редки събрания. Решения редовно без кворум. Служители любезно некомпетентни и полуграмотни. Техни фирми за почистване, дератизация, ремонти. Документи няма. Контрол на ремонтите - Ваш си е проблема. Общи условия към договора - таксата им си расте с годините автоматично /без Ваше съгласие - според общите условия/.
  • 32 Ивана

    4 2 Отговор
    Наскоро се оттървахме от Бг домоуправител в Пловдив. Много некоректни. За 5 години не направиха нищо за входа, таксите им високи до небете. Уж бяха познати на една комшиика, а то кво стана едвам едвам се оттървахме. Касата трябваше да е 2000лв накрая ни хвърлиха 400лв и да се оправяме. Даже не знаем как да си търсим правата. Няма документация. Няма нищо

    Коментиран от #33, #36

  • 33 Петрова

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ивана":

    БГ Домоуправител са най-коректната фирма. Винаги отговарят на телефона, дори и след работно време. Посетих офиса им и ми показаха всички документи за разходи.
  • 34 Недко Цветанов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Люба":

    Когато нещата не се случват, не се получават сменяте домоуправителя, защото такъв сте си избрали. Местните от входа домоуправители да не би да са по-добри, но понеже са безплатни затова ги харесвате. Фирмите са такива, защото им позволявате, плащате без да изисквате, а когато не стават просто ги сменяте!!!
  • 35 Недко Цветанов

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Люба":

    Ще Ви препоръчам домоуправител, който със сигурност ще Ви промени мнението. Но по български, защото си вършиш е работата беше наклеветен от конкуренцията.
  • 36 Недко Цветанов

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ивана":

    По-коректен домоуправител от kmtgruoop няма. С коректни такси. Подръжка на най-добро ниво. След ремонт и поддръжка с години работи без да се разваля.
  • 37 Фиди

    0 0 Отговор
    Сега дори и закона ще променят. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ФИРМИТЕ ДОМОУПРАВИТЕЛИ.
Назад към анкетата