2 Октомври, 2021

Оправдано високи ли са цените на луксозните имоти в България?


Оправдано високи ли са цените на луксозните имоти в България?
С подкрепата на
imot.bg
Да
17% (687)
Не
79% (3244)
Не мога да преценя
4% (184)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гаврош

    13 2 Отговор
    Не,целта е придобиването на всички видове имоти от банките!
  • 2 İlluminate

    4 9 Отговор
    Как не бе как не ....
  • 3 Един

    21 0 Отговор
    На луксозните - по-скоро да, ама да пишеш Люлин7, ет. 9, 2 стаи 70-те година, супер лукс (асансьора работи от време на време) с цена 900 евро квадрата...

    Коментиран от #9

  • 4 Шайтан

    25 1 Отговор
    Хахахаха, смешници! Какво му е ЛУКСозното - плащаш за МЯСТО! Да ви надуя ли релито какво е ЛУКС?! Лукс е, когато стените са два реда тухли и между тях 12см. изолация лукс е, когато басейна ти е с термална минерална вода и електронен датчик ти показва минералния състав в реално време, лукс е, когато охраната на входа ти козирува, а фирмата за поддръжка ти реже листата ма храстите в двора с НОЖИЦИ, за да не те събуди, лукс е когато излезеш от сауната да имаш отделен басейн със студена вода и после масажист, който те чака с шамарите да ти загрее глутеусите, квадрицепсите и трапеца! Какъв ЛУКС търсите в БЪЛГАРИЯ??? Лукс ще намерите в чужбина, защото в Бг всичко е побългарено!
  • 5 Прост селянин

    10 0 Отговор
    Да те са за елита на обществото натъпкани със лукс не като мойта съборена къща на село с външна тоалетна ама какво да правиш така се живее във феодална България.
  • 6 Миии

    13 0 Отговор
    По-интересно ми е, какви са доходите и откъде определени кръгове могат да си позволят да купуват лукс жилища.
  • 7 Джоко

    17 0 Отговор
    Ситуацията с "лукса" е като на свинче- звънче. Излизаш от скъпарския комлекс с мпс- то (за друто нее е мислено) и тапа. Загуба на време и нерви, психо, вербални контакти с другите участници в движението и селяндурско перчене ала по- по, най. Във витошката яка от квартали, канализация няма и сутрешния аромат е на отработени пържоли и хумус с чесън. В маркета на опашката сме се подредили- по миризмата ще ни определиш- пахне на Версаче, кисело зеле и мастика. Задължително се спазва двуметрова дистанция- някой са с работни дрехи- бояджии, зидаро- мазачи и обикновенни мърлячи.та така- лукс.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1111

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    Ти това го остави,ами напоследък пускат панелки с мебели Виден...ов и ги пишат лукс и са на цена 2000 евра кв.И като му зшъннеш на собстшеника е тегав,тегав и ти разправя колко много пари бил вложил в наследения от баба му имот.
  • 10 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    8 1 Отговор
    300 - 400 ЕВРО НА КВАДРАТЕН МЕТЪР ГРУБ СТРОЕЖ С ИЗГРАДЕНО ВИК И СЛОЖЕНИ ВРАТИ. ОСТАНАЛОТО ДО 1000 - 2000 ЕВРО ГО ДОКАРАЙТЕ АКО МОЖЕТЕ БЕЗ ДА ИЗЛЪЖЕТЕ.
    НО БЪЛГАРИНА ВЗИМА ЗАЕМИ И ЦЯЛ ЖИВОТ ПЛАЩА НЕЩО КОЕТО СЛЕД ПЕТАТА ГОДИНА ЗАПОЧВА ДА СЕ РАЗПАДА - ГАРАНЦИЯТА Е СВЪРШИЛА.
  • 11 Човека

    4 1 Отговор
    ...:::::: Световен психопат ::::::...
    България е ненормална страна, защото не е на себе си !
    Ама има оправия, но е трудна оправията !
  • 12 Горски

    5 0 Отговор
    Не само на луксозните, а на жилищата въобще! - Онова, което имаме като ниво на бизнес далеч не кореспондира с цените на имотите!
    Да не говорим, че качеството на новото строителство е кошмарно.- Старите панелни жилища са с далеч по- добри заметръсни способности отколкото новото строителство където тухлените стени не са укрепени от трегери а дупките се пълнят с полиуретанова пяна.
    Преселението на населението от един град в друг заради липсата на раота в момента стимулира цените, но заплатите няма как да компенсират нито инфлацията, нито повишените разходи за издръжка на държавният апарат и държавните дългове. Като добавим кризата и постоянният дъмпинг от ЕС, наред с нарочно завишените изисквания за бизнес... - Кое в икономиката ни подсказва, че можем да си позволим високите цени на некачественото строителство? - Целта явно е да бъдем по подобие на ЕС и САЩ където покупката на жилище е непосилно и по- изгодно ял живот да си под наем.

    Коментиран от #21

  • 13 Тодор Живков

    5 1 Отговор
    Търсене и педлагане. Щом има кой да ги купува, значи е ок.
  • 14 оня с коня

    6 3 Отговор
    Има ли някакво значение дали е оправдано Луксозните имоти в БГ да имат високи цени,след като ПРИНЦИПНО Богатите купуват,а Бедните само гледат и коментират?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Правило

    4 0 Отговор
    Всяко нещо струва толкова, за колкото може да се продаде!
  • 17 За протокола

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "ИСТИНАТА":

    Тази убийства са извършени предимно в началото на прехода, когато Рашков и съучастниците му власееха полицията, съда и прокурарурата.
    Извода сам си го направи.
  • 18 име

    7 1 Отговор
    Първо, цените в България станаха такива, защото скочиха цените на труда в строителството. Всеки приличен майстор не иска да работи в Бъргария за по-малко пари от колкото на вън. Виновна е държавата, че не събира данъци от тях. Второ, на фона на общата мизерия в държавата, цените са нереално високи. Дори Сърбия е по-добре от към инфраструктура и не логично полат сред бунището да е толкова скъп. Но явно много българи имат крадени пари, а и тези с бели пари пак инвестират в имоти, щото иначе инфлацията ги изяжда. Затова и са скъпи.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЯнТар

    0 1 Отговор
    Това строителство което е в България и се нарича луксозно, на запад се използва от цветнокожи. А в Америка това са общежития на черните в тамошните гета.
  • 21 kkk

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Горски":

    В общи линии си прав, че панелките са по-добре от 90% от новото строителство обаче идва интересен момент- като вземеш ипотека за 30г. за какво да платиш? Дали за 40+ годишна панелка в перфектно състояние или за ново строителство? След 30г. панелката дори и да не е паднала е непродаваема- тоест парите си ги изхвърлил на боклука. Ако пък е ново строителство след 30г. ще е продаваемо, но пък ще се молиш да не е паднало и ще търсиш идиот който да купи жилището.
    Единственият смислен вариант за жилище е строеж на къща- там проблемът обаче е с финансирането. Възможно е, но не е лесно... Апартамент НИКОГА не бих купил за себе си- не се прецаквайте и вие. Особено пък сега, когато балонът е надут до безкрайност и буквално до месеци ще се пръсне...
Назад към анкетата