9 Октомври, 2021

Бихте ли си купили имот с инвестиционна цел?


Бихте ли си купили имот с инвестиционна цел?
С подкрепата на
imot.bg
Да
52% (1858)
Не
40% (1431)
Само ако ще го продам с печалба в рамките на годината
8% (293)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 4 Отговор
    ПООВЕЧЕТО ХОРА нямат пари

    Коментиран от #2, #4, #21

  • 2 КОЗинЯК

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Въпроса е отправен към богатите,бедните ще чакат птходящ за тях въпрос.

    Коментиран от #3, #18

  • 3 ВЕЛИКО ТЪРНОВО

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "КОЗинЯК":

    без подигравки
  • 4 Да допълня

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ...хляб, мляко, и основни хранителни продукти да си купят, лекарствата да си набавят и сметките да си платят. Независимо пенсионери или работещи бедни, все на тоя хал сме.
  • 5 зевзек

    9 10 Отговор
    Народна поговорка:три неща не се обесценяват-злато,ракия и имоти!
  • 6 оня с коня

    11 5 Отговор
    Имотът е Недвижима собственост.Той може да бъде както Сграда или Парцел,така и Земеделска земя.За разлика от Благородните метали/Злато,Платина/ и Ценните изкопаеми като Диаманти,Сапфири и т.н./ които Запазва Стойността си независимо от Световната Инфлация но НЕ НОСЯТ ПЕЧАЛБА,Имотът може да печели и да Запазва стойността си,изисквайки обаче Поддръжка.Естествено Поддръжката на една Сграда е много по-значителна от Земед. Земя,чиято поддръжка е почти Нулева.факт неоспорим е че колкото Имотът е по - доходоносен,толкова и Цената му е по-висока.Независимо от това обаче "Умните глави" са изчислили,че Той се изплаща от дохода си приблизително за около 15 години,при това ако този доход е РЕДОВЕН.

    Коментиран от #10

  • 7 Гладен селянин

    10 3 Отговор
    Да обаче няма със какво няма средна класа няма пари има само бедни и богати налапаха се във мътни води бедняка съвсем се ошушка и заплата ме ти дават мръсни капиталисти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мунчо Радев

    11 8 Отговор
    Пари няма... Служебното правителство вдигнаха тока, газта, бензина, хляба.... От къде пари за имоти...
    Също спряха строежа на АМ Хемус.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    ТОЧЕН ТИ Е КОМЕНТАРА
  • 11 Фаро

    15 2 Отговор
    В момента цените са избушили тавана и няма никаква инвестиционна цел.От тук нататък ще има само надолу.Не е нормално цените на имотите в България да бъдат равни на тези в Европа и САЩ.В България имоти се купуват само от бандити и перачи

    Коментиран от #23

  • 12 фен

    9 1 Отговор
    при обезлюдяване на държавата и както е посочено че се изплаща за 15 години и при сегашните цени е несериозно да говорим за инвестиция
  • 13 калашников

    6 1 Отговор
    в момента най-добрата инвестиция е в моето изделие
  • 14 Жан Клод ( с двата ножа)

    7 1 Отговор
    Неразбирам, да вкараш примерно 150хил. в нещо дето било в ст. град и щяло да ти носи 500лв. на месец печалба....това инвестиция ли е? 9657

    Коментиран от #24

  • 15 А ми

    7 0 Отговор
    Постройте си външна тоалетна,там ще спестявате всеки ден
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    По изгодно в момента е земя!Като имаш имот отчисляваш 10% към държавата!Тя не се грижи за жилището,което даваш под наем,а само иска.Ако имаш проблем с наематели,ако имаш проблем с парнаджии..И като помислиш купиш жилище и почват проблеми!После даваш много пара,а могат да те преметнат!С такива хора,като в бг...С такива нотариуси не си сигурен,а и няма как една сделка да е коректна...не си сигурен,че ден преди сделката с теб продавачът не е продал жилището на друг...Няма начин как да провериш....Земя купуваш за 1000на дк ,или малко повече,но поне засега имаш доходност 50/1000 без ангажимент!Говоря за земеделска.Другата е за мафията,може да имаш проблеми!Имаш доходност,но земята си стои!Вярно тез дет я обработват не я пазят,като ти би я пазил,но земята я имаш.В Момента Друго изгодно е среброто инвестиционното!То ще стане скъпо,а сега е подценено!Така не би ви говорил банков брокер!Той ,или тя биха ви лъгали макар ,че и там са гола вода!Накрая,ако имаш бизнес малък,или голям в момента да влагаш пари е неправилно!Правилния ход е Земеделска земя!Който сега купува ще познае бъдещето,което дълбоко виждащ вижда!
  • 17 Охо Бохо

    4 0 Отговор
    Не, не бих купил. Аз ще инвестирам в Луна.
  • 18 Те също

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОЗинЯК":

    могат да мислят. Ако беше добре за инвестиция , строителните предприемачи нямаше да гледат да се отърват от построените жилища , а щяха да си ги стискат за себе си .
  • 19 волен сидеров

    5 0 Отговор
    КОГАТО НА ЗЕМЯТА ОСТАНАТ 2 МИЛИАРДА ЧОВЕЦИ -А ТО ЩЕ СТАНЕ СКОРО -КОЛКО ЖИЛИЩА ЩЕ ОСТАНАТ ПРАЗНИ...
  • 20 БОКОКРАД

    2 1 Отговор
    С ЧЕКМЕЖЕТО НА БОЙКО ЩЕ КУПЯ - ИНАЧЕ НЕ !

    Коментиран от #22

  • 21 Киро от Расово

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти от къде знаеш,че нямат пари като само кибичиш пред компа и обиждаш и заплашваш наред всички които ти опонират,ГОСПОД вижда и има карма.
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "БОКОКРАД":

    Чекмеджето е менте, виж на Рашков може да се разчита и без това има 20 имота, колко му е да бутне един и на нас.
  • 23 Брокер

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Фаро":

    Надявай се, при перспективата БСП да се върне в управлението, никой разумен не продава, следователно търсенето ще се повиши и цените са нагоре.

    Коментиран от #25

  • 24 Психо от Курило

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Жан Клод ( с двата ножа)":

    Да, инвестиция е. Опитай да вложиш 150 000 лв в банка. Лихва нула (0) , такси ежемесечно, при внасянето още такси, има такса "броене" 1% на сумата над 3000лв, такса при теглене и още и още. Така имаш "лихва" 500лв/месец + ако се запази тенденцията, непрекъснат растеж на цената на имота.
  • 25 Фаро

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Брокер":

    Надеждата е заблуда и не разчитам на този вид прахосване на времето.Направих инвестицията в САЩ преди 15 години къща в хубав район с природа и езеро за 160 000$.В момента цената и се е повишила на 220 000$ и се навъртат купувачи.В БЪлгария имам жилище и не съм на зор.Мислех да продам къщата в САЩ и да инвестирам в България,но все повече се убеждавам,че ще е огромна грешка заради разликата в стандартите на живот сред обикновените хора а не богаташите а тя е огромна яма.Ако дам къщата в САЩ под наем и се върна в БЪлгария да живея,което е моята мечта,това ще е реална инвестиция от 1700$ месечно,които ще отиват в българската икономика.За подобен имот в България на подобно място ще ми трябват 500 000$ и нагоре около мръсната София.Така,че ако живеех само в България можеше да ме баламосвате както си искате,но от два континета нещата са различни и се отказвам да купувам имот в България,който да ми стане паметник

    Коментиран от #30

  • 26 Фаро

    2 0 Отговор
    Затова писах,че в България имоти се купуват от престъпници и перачи в повечето от случаите.Това не може да кара вечно и ще дойде време тези индивиди да искат да пренасочат погребаните си инвестиции в друга насока,защото те са хора,които цял живот са пипали парите а не погребвали.Тогава ще започнат да продават масово и свалят цените.Колкото и да се държат мъжки в началото няма престъпник мъжкар бил съм в техните среди и ги знам,ще се изпуснат и ще си подливат яко фекалии под краката.Това ще повлече и останалите.Вие брокерите нищо не губите вашия процент си върви и на по-ниска цена ще се повиши.Вие нямате сметка от замръзнал пазар а пазар,който да се движи независимо накъде дори и надолу.И брокер съм бил,но не е работа за мен
  • 27 Йо йо

    1 0 Отговор
    Лукс имотите винаги ще имат цена за препродажба след време!
  • 28 На кратко

    1 0 Отговор
    Ако съм сръбски министър бих си купил поне 25 в София.Да се вдигнат малко цените.
  • 29 Варна

    0 0 Отговор
    Предвид икономическите перспективи на страната не бих инвестирал в жилище с инвестиционна цел по никакъв начин! - В следващите поне 20 години ще връщаме дълговете натрупани от Борисов е то ако затегнем коланите и при липса на криза.
    Единствената причина за ръстът на цените в големите градове е съсипването на поминъка в малките населените им места. Това вдига търсенето на жилища под наем, а те от своя страна вдигане на цената на жилищата. Като добавим и безумната инфлация в момента, предвид на скапаната българска икономика, трябва да си определено глупав да се набуташ с кредит за покупка на жилище. - Безработицата и емиграцията ще расте! - Раждаемостта ще продължава да спада. Неграмотността ще продължава да расте, а бизнесът ни ще продължава да бъде все по нефелен. Цените на жилищата в България взеха да се доближават на ценови равнища, които бизнеса не може да произведе като БВП и съответно заплати, които да са в състояние без проблем да покрият разходите в следващите 20 години
  • 30 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Фаро":

    Това е така, но къщата в САЩ най-вероятно е дървена. За такава в БГ дори няма да ти дадат ипотечен кредит. В района на Торанс (LA, CA) среден имот е с месечна такса за поддръжка от $500. Условията са много различни и не е правилно да сравняваш само покупната цена.
Назад към анкетата