Last news in Fakti
15 Септември, 2021

Новата учебна година трябва да е ...


Новата учебна година трябва да е ...
Присъствена
85% (4966)
В онлайн среда
9% (537)
Колебая се
3% (194)
Нямам мнение
3% (176)

Коментари

  • 1 иванчо

    15 4 Отговор
    Децата трябва да ходят на училище и да се учат.

    Коментиран от #8, #24

  • 2 факт

    5 16 Отговор
    Децата трябва да си седят на за дни ци те у дом и да пазят другите малките бацили са неконтролируеми
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    КОЙТО се учи то ще СПОЛУЧИ

    Коментиран от #14

  • 4 Майка

    23 3 Отговор
    Основната и най–важна функция на училището като институция е в него да се събират деца и да учат, да общуват помежду си , да придобиват знания и умения. Общуването игае най– съществена роля, независимо с връстници или учители. Ето защо на децата мястото им е в училище, а не пред екраните на електронните устройства. Една молба към родителите– ако детето ви не се чувства добре здравословно, оставете го у дома, заведете го на лекар, защото в този сезон има и настинки и обичайни есенни вируси( важи и за дечицата в яслите и детските градини). Успешна нова учебна година на всички! Здраве, усмивки и много нови познания! Учители, вие сте стожер на образованието и познанието, бъдете здрави, търпеливи и с гордост упражнявайте професията си! На добър час!!!

    Коментиран от #16

  • 5 Към коментар # 4 майка

    5 6 Отговор
    Защо трябва болното дете да се заведе на лекар? Отивайки в болница детето влиза в контакт с много други болни и това може само да влоши състоянието му. Забравихте ли, че болните ..деца бяха посещавани задължително от личните лекари по домовете им. Това беше истинска грижа за децата. Днес болно здраво , в дъжд или студ, детето трябва да бъде заведено до кабинета на личния лекар ,.защото видите ли, на него му било забранено да прави домашни посещения. Дано това да са единични случаи, които да бъдат опровергани.

    Коментиран от #25

  • 6 Мислещ

    2 6 Отговор
    Присъствено обучение с маски, дистанции, редовни тестове и домашен арест при болни съученици? Наистина ли това искате и смятате, че подобна среда е по-малко вредна от дистанционно обучение?

    Коментиран от #7


  • 7 Посетител

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Колега, виж пак коментара на Майка 4. Тя много точно е обяснила всичко. Дистанционното е.. пародия на образование.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Мдааааа

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "иванчо":

    Така е, децата трябва да се учат. Всички искат това да е присъствено, да има живо общуване между децата. Обаче при положение, че живота им е застрашен? Защото има болни вече не само малки деца, но и бебета. И за никакви марки в училище не може да става дума. Да накараш едно дете да стои с маска в клас с още 30 други деца е невъзможно. Затова предпочитам децата да учат онлайн докато отмине пандемията, пред възможността детето ми да се зарази и разболее, като изхода от заболяването е неизвестен.

    Коментиран от #11

  • 9 Посетител

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Посетител":

    ПП: Иначе, да! Всичко, на което подлагат децата е тормоз!
  • 10 Мислещ

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Посетител":

    Разбира се, че по принцип е така, само дето нещата, които аз съм изброил, са много по-голямо зло, така че да, присъственото обучение е за предпочитане, но с критично важната уговорка, че трябва да е в нормална среда. А тя няма да бъде такава и учениците ще бъдат тероризирани с множество методи (Включително изолация и липса на общуване заради техен съученик дори не болен, а с положителен тест. А такива неминуемо ще има много).

    Образованието не е най-важното, все пак. Важна е психиката, изграждането като личност. Училището в сегашния си вид създава смазани роби на системата.

    Коментиран от #12

  • 11 Посетител

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мдааааа":

    Някой да е казал че "пандемията" ще има край? Аз такова нещо не съм чувал! Още не отминала поредната вълна, вече говорят за следващия вариант на щама! Докато не изредим всички азбуки, няма да има край!

    Коментиран от #13

  • 12 Посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мислещ":

    Тук съм съгласен! Нас малко късно, но децата... Готови са!
  • 13 Мдааааа

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Посетител":

    Всяко нещо има край. Два са вариантите. По-лошият е, че вирусът ще мутира и ще стане по-смъртоносен и заразен. Тогава и ваксинирани и неваксинирани ще мрат масово докато голяма част от населението не загине, а с него и вируса - както при испанския грип и чумата. По-добрият вариант е, че вируса ще мутира до безопасен вариант, нещо като лека настинка. Или пък ще изчезне изведнъж така както се и появи.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Aйша

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "Майка":

    Ква майка маа? Кой ша продава тревата и на КОЙ ?
    (на някои бизнеса ша пострада ако няма деца в школото )
    100% дистанционо !!!!!!!!
  • 17 Росен тигъра

    2 3 Отговор
    Трябва САМО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ Амин. Сега ще ги пуснат и до 2-3-4 седмици пак ще ЗАТВОРЯТ амин.Скъпи родители нека учителите да се разболеят и който оцелее,който не чак.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор


  • 20 дядо

    4 0 Отговор
    внучката миналата година учи англе дистанционно, таз ще учи дойчовски още ! ако е пак дистанционно ,отиде им бъдещето,ша говоли като сиганинчужд език!!
    за варна е думата!!
  • 21 Фаро

    1 0 Отговор
    Животът е училище и цял живот се учим.Това няма как да стане онлайн на която и да е планета.Избиите си го от главите,защото по този начин искат да ни откъснат от природата и следващите поколения да бъдат резистентни към всичко природно вируси,бактерии и алергии.Искат да ни лишат от природните усещания и чувства да можем да се пазим и бъдем единни
  • 22 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Мястото на лекарите и болните е в БОЛНИЦАТА...Мястото на работника и директора е във фабриката, мястото на войника е в казармата....МЯСТОТО НА УЧЕНИКА И УЧИТЕЛЯ Е В УЧИЛИЩЕТО!!!!!!!!!!Иначе имаме некои ....СЪМНЕНИЯ!!!!!!!
  • 23 незнайко

    3 0 Отговор
    КОЙТО ИЗМИСЛИЛ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ В ЗАТВОРА !!! За жалост вече не ни питат какво искаме а направо ни го налагат !!! Примерно, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПЛАЩА С КАРТА И СЪОТВЕТНО ПОЛУЧАВАНЕ НА ТРУДОВОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ! ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ !!! ТОВАЕ Е ФАШИЗЪМ !!!
  • 24 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "иванчо":

    Чак сега ли се сетихте, че децата трябвало да учат? А като ги пращахте по барчета и дискотеки, не мислихте ли, че трябваше да се учат?
  • 25 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Към коментар # 4 майка":

    А лекарят, днес като посети 20 болни деца, няма ли да разнесе заразата помежду им?
  • 26 гост

    1 2 Отговор
    учениците требва да бъдат ваксинирани задължително за влезнат в уличилище и без значение кой олигарх или големец им е родител
  • 27 Даже и за тежки случай,

    2 0 Отговор
    Лекарите си намериха оправдание да не посещават болни деца и възрастни по домовете. Отговарят гордо :" Аз не ходя по къщите"а ако някой случайно се смили да посети болен , иска да му се осигури луксозен превоз / по колата или джипа, разбират за платежоспособността на пациента/, хонорарът им се движи между 100 и 150 лева. Моля, ако някой смята, че това не е истина да сподели своя опит, за да сме на ясно какво става в тази държава.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата