Last news in Fakti
22 Септември, 2021

Независима ли е днес България?


Независима ли е днес България?
Да
7% (497)
Не
89% (6152)
Колебая се
3% (179)
Нямам мнение
1% (66)

Коментари

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 29 Отговор
    Нa тoзи дeн БЪЛГAРИЯ cтaвa ЦAРCТВO НA БЪЛГAРИТE!
    Ceгa мнoзинa ce cтрaхувaт oт тoзи aкт и иcкaт дa гo зaбрaвим, кaтo гo пoдмeнят c бeзличнoтo клишe "нeзaвиcимocт".
    Eдинcтвeнoтo cпaceниe oт културнoтo и нaциoнaлнo oбeзличaвaнe нa Бългaрия e ВЪЗРAЖДAНE нa Бългaрcкoтo Цaрcтвo - т.e. кoнcтитуциoннa мoнaрхия. Пo тoзи нaчин щe ce ЗAПAЗИМ КAТO НAРOД. Зa кoмуниcтитe избoрът нa прeзидeнт ca любимaтa им зaбaвa, a бaтe Лaмбo бeшe тeхeн кумир. Кaтo държaвa, кoятo пoнe 200 души в cвeтa мoгaт дa я изкупят дo пocлeдния клoзeт, ниe нямaмe другa aлтeрнaтивa зa oцeлявaнe, ocвeн КOНCТИТУЦИOННA МOНAРХИЯ. БЪЛГAРИЯ трябвa eдин път зa винaги дa cкъca c кoмуниcтитe и дa възcтaнoви cувeренитeтa cи, кaтo върнe Търнoвcкaтa (cрeбърнa) Кoнcтитуция.
  • 2 БГ ТИП

    3 28 Отговор
    Още мерише на червени чорапи ,червения хищник няма да пусне скоро
  • 3 КОЗинЯК

    41 1 Отговор
    Колония на Новия Световен Ред!
  • 4 Лудница

    22 1 Отговор
    Късане и палене на конституцията и изтриване на всички данни за нея в интернет пространството,забрана за управление на държавата от частните организации наричани партии.
  • 5 ПКП

    26 0 Отговор
    Само в началото да е била независима,в последствие или е подробство или подприсъствие,а в момента колония.
  • 6 Смех

    35 1 Отговор
    Кланят се на западни и източни и какви ли не кумири... За пари се продадоха всички... да ни донасят ваксини , да ни донасят джендъризъм, да унищжоат религията ни, традииците ни... до къде докарахме.. 500 години турците не ни унищожиха за 20 години запада ще ни промие. Его на 1 ви ноември ми тичат дечурлига за хелоуин и какво ли още не ... Няма лошо ама за какво са умряли толкова светлила да ни направят хора...
    За какво Батемберг се бори толкова за това парче земя дето сме тука сега, за какво се бориха всички хора...

    Коментиран от #42


  • 7 оня с коня

    3 23 Отговор
    България в Цялата си нова история от Турското "Присъствие" насам е била И ЩЕ БЪДЕ зависима.Същото е и с Целия Източен блок,,който е зависим от ЕВРОСУБСИДИИТЕ и Големите Евродържави.Нещо повече -Цяла Европа до голяма степен зависи от Америка НЕ САМО в Търговско и Военно отношение!Всъщност няма нищо лошо в Зависимостта,стига да е ИЗГОДНА.Затова и неслучайно Македония,Сърбия и Турция се стремят всячески да влязат в ЕС,т.е. да станат "Зависими" от Условията на Съюза.
  • 8 Blackthorn

    30 0 Отговор
    Как да не е??? Независима е - от нас нищо не зависи!
  • 9 гадно

    43 0 Отговор
    България никога не е била ПО-ЗАВИСИМА такова чудо не е било и през соца.
  • 10 Сандо

    23 0 Отговор
    Каква независимост?Само си припомнете как един след друг управляващи и политици ги привикват на Козяк!И те не само отиват коленопреклонно,те с нетърпение чакат да ги привикат.
  • 11 Филип Георгиев

    18 1 Отговор
    КАК Е ВЪЗМОЖНО ?! 90% СМЯТАТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗАВИСИМА. НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМИ СМЕ. НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 От ноември

    19 2 Отговор
    1989г. насам българската политика, икономика, бит, живот и култура се определят от Държавния департамент на САЩ чрез съответния посланик(генерал-губернатор) на САЩ в България.

    Генерал-губернаторът съответно е подпомаган в своята дейност от безбройните желаещи и мераклии в България за щатната и нещатна „длъжност“ измекяр, предател и подлога.

    България е единствената държава не в света, ами и в цялата Вселена по брой потенциални предатели и желаещи да бъдат ибрикчии на квадратен милиметър!

    Забележете – не кв.км. или кв.м. а квадратен милиметър?

    Правилно го е казал преди 150 години поетът Петко Славейков: „Не народ, а ...“.

    Между другото – Зеленият чорап трябва да се кандидатира не за втори мандат, а като кандидат Нобелов лауреат по предателство и ибрикчийство.

    Той няма аналог в света и заслужено ще спечели Нобеловата награда!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Служебното

    16 2 Отговор
    правителство е апотеоз на американското посолство и Херо Мустафа.

    Американският посланик нагло, демонстративно и показно обикаля и се снима с де що има министър, шеф на агенция и само дето не се селфи и с американските служители, които работят във всяко министерство – поне един задължително!

    От първия миг масирано по медиите и телевизиите се лансират „харизматичните“ лица на Кирил Петков, Асен Василев и Румен Спецов /последният го скриват след като става известно, че с бая кинти е завлякъл държавната хазна/.

    Кирил Петков като един ухилен фанфарон и бледо копие на гениалния измамник Остап Бендер, но пък достатъчно евтин измамник, за да омае българското ехале, не слиза от екраните.

    Плещи глупости, но е усмихнат по американски „кип смайлинг“ и същото това население, което първо доброволно се подложи на измамата на пирамидите, после го измами Костов, Царя и Боко, овчедушно ръкопляска и за пореден път се п0дмокря от новия „месия“.

    Коментиран от #17

  • 16 Анализатор

    11 1 Отговор
    Кирил Петков, Асен Василев, Румен Спецов, Николай Денков са абсолютно продуктово позициониране на американското посолство, като соросоидни „десносектанти“, а Радев ги легитимира, защото отдавна се е подложил именно на „десносектантите“, под диктовката на Херо Мустафа, в болестната си амбициозност на всяка цена и с всички начини и средства да докопа нов втори мандат, а и цялата власт чрез новите „юпита“.

    Дневният ред на България става дневен ред „в синергия с дневния ред на САЩ“.

    Глупавата мажоретка на президента Радев – Мая Манолова отиде даже още по-далеч като избълва, че „евроатлантизма е родолюбие“.
  • 17 Запознат

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Служебното":

    Корнелия Нинова, която знае всичко това, няма политически ход да го огласи, защото няма как в прав текст от екрана да разкажеш на червените избиратели, влюбени в Радев, как той е долнопробен предател.

    Вътре в БСП все по-ясно се чува истината, но недостатъчно за да бъде прозряна тя от отдалечените от задкулисието в политиката фенове.

    Впрочем, именно Корнелия Нинова довежда за ръчичка Румен Радев на „Позитано“ с остарелите дънчици и за ръчичка с Деси, за да го направи президент.

    Живелият в „буркан“ обаче години наред льотчик с времето все по-ясно се вписва в поговорката „Пази, Боже, сляпо да прогледа“.
  • 18 Омразата

    8 3 Отговор
    към Корнелия Нинова от страна на Радевия кръг не е отсега. За някои ще прозвучи странно, но войната стартира още по време на президентските избори, на които Радев е избран за президент.

    Противно на логиката в последното служебно правителство на Радев не Корнелия Нинова реди министри, а Гергов звъни по телефона на определени фигури и ги пита – „Искаш ли да си министър в служебното правителство?“.

    С времето „решетниковия“ Радев /тъпа мълва, пусната за да бъде апликиран Радев като уж „руски“/ показва истинското си лице на абсолютно „американско прокси“, подготвено години преди това да служи вярно на „синергията с дневния ред на САЩ“, защото е болезнено кариеристично обсебен и послушен, когато „американците зоват“.

    Сега същият Радев, който миналата година уж „сам“ спря градения от него „нов проект“, а всъщност бе накаран да го спре от Херо Мустафа, пробутва „нов проект“ с американските проксита Кирил Петков и Асен Василев напред.

    Правят го по американски – нагло, безпардонно, брутално, ползвайки държавния ресурс, пари, медии и влияние, в качеството си на държавни министри.

    Коментиран от #19

  • 19 Радев

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Омразата":

    пък уж в качеството си на президент обикаля страната с държавни пари и охрана и си прави предизборна кампания точно както Бойко Борисов с джипката.

    И разликата между Хунтата на тиквите и Хунтата на зелените чорапи е никаква.

    Херо Мустафа налага „новия проект“. Сега. Миналата година беше рано. Мачът не беше докрай нареден. Включително и с договорките с Боко и Пеевски.

    На практика служебното правителство разчисти пътеките на Новите Боковци, които с още по-голяма стръв ще консумират онова, което правеха онези срещу които роптахме и протестирахме.

    Коментиран от #20

  • 20 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Радев":

    Зад захаросания пиар /по същата формула както се правеше при Борисов/, който се лее за служебното правителство, истината е абсолютно различна – безобразни кадрови промени в полза на мошеници и измамници, редени от нечистоплътните съветници на Радев, крадене в завидни размери по митници, овладяване на парични потоци в полза на „нашите“.

    Радев предаде онези, които го направиха президент първия път. И се крие зад гърбовете на новите американски пластмасови „герои“ – Кирил Петков и Асен Василев, рецитирайки из страната предизборните си лакардии.

    Коментиран от #21

  • 21 Механик

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Азсъщо се чувствам измамен от Радев. Гласувах му доверие, а се оказа обикновен нагаждач, купен от либерастите.
    За тия, новите "предложения" нямака какво да се говори. Опредлено са соросоидални проекти. Кофтито е, че щем-нещем, ще ни ги набутат.
  • 22 ПСР

    3 1 Отговор
    Няма независими държави днес.Пък и преди е било твърде относително.България е малка и бедна,по волята на Великите сили и родните политици.Зависими сме икономически,енергийно и политически.Вечно си имаме"братя и сестри",които поръчват родната музика.
    Изобщо не мисля,че и големите са"независими".Така е устроен Светът.Германия е зависима от руският газ.Русия е зависима от търговията с газ,петрол и оръжие.САЩ са зависими от прекомерният си дълг,както и от китайските доставки, и балестични ракети.Китай са зависими от световната търговия,за да реализират безкрайната си продукция.Уви,парите и интересите правят политиките зависими.От там-държавите и народите.
  • 23 Въпросче

    10 0 Отговор
    Колко да е "независима" една турско-американска колония ,каквато сме в момента ?! :-(

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор

  • 25 отегчен

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "Въпросче":

    Пропусна и руска.

    Коментиран от #33, #45

  • 26 България

    2 13 Отговор
    България перманентно влиза в някаква криза от 1878г насам. Преди освобождението от турско „ робство“, българите са живели спокойно и богато, с хубави къщи и градини, както пише Достоевски по описание на руските войници. Те са се чудили кого „освобождават“, като видели, че обикновеният селянин живее по добре от руският феодал - дворянин.

    Коментиран от #28

  • 27 В.В.П.

    11 1 Отговор
    Янките да си махат базите!!!,,оттам си правят опити с био оръжията..С насекоми и болести!.Тогава ще е независима ,Майка България!!
  • 28 В.В.П.

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "България":

    Отивай си в Турция,,,живей си там като цар !!!Бягаййй!!..Сбогом ,помаче!
  • 29 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор
    Ако под "независим" се разбира, че от теб нищо не зависи, да независими сме.

    Коментиран от #36

  • 30 Станков

    9 2 Отговор
    ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

    Ще сляза днес и ще копая двора.

    Ще се натряскам още на обяд.

    Не искам най-зависимите хора

    тържествени слова да ми четат.



    А покрай тях кордон жандармеристи

    да спира с щит народната любов.

    Красавци от предизборните листи! –

    на кръст да ги зачеркна, съм готов.



    Дошли от БКП и Комсомола,

    със вперени във бъдното очи,

    за тях дори и Истината гола

    е го̀ла во̀да! – и си им личи.



    И – сигурно е зрителна измама?

    На празничните наши знамена

    висят ми Байдън, Клинтън и Обама! –

    и пеят „Горда Стара планина”.



    И празникът ми става неприятен

    с ментето микрофонен благолаж.

    Каква ти независимост, бе брате?

    България е просто щат на САЩ.

    Валери Станков
  • 31 ПОЧТЕНИТЕ

    2 11 Отговор
    България днес е зависима от креатурите на БКП.

    Комунистите са некадърници с престъпно мислене!
    Затова не могат да допуснат,
    че Кирил Петков е спечелил честно милионите си!
    И то в САЩ и в Канада, а не в България!
    Без субсидии и без нагласени държавни поръчки!
    Сега Кирил Петков живее в малък апартамент в центъра на София.
    И ходи пеша и без охрана!
    Министър Петков не назначи съпругата си на синекурна длъжност!
    А самата тя е щастлива,
    че прави сама тортите за клиентите си
    в собствената си сладкарница в София!
    Без ковид-субсидии и без държавни поръчки!
  • 32 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

    2 7 Отговор
    22-ри септември.
    1908-ма година.

    Коронясан е Фердинанд за цар на България!
    България отхвърля васалната си зависимост от Османската и от Руската империи!

    В некомунистическите държави националните празници за два:
    -Денят на основаването на държавата.
    -Денят на обявяване независимостта на дързавата.

    Националните празници на България не са нито 9-ти септември, нито 3-ти март!
    Националните празници на България са:
    -13 юли-Денят на основаването на държавата в 1878г. на Берлинския конгрес.
    -22 септември-Денят на обявяване независимостта на държавата в 1908г.

    През 1860 г. се случва първият политически акт, с който българите се самоопределят като самостоятелен народ в рамките
    на Османската империя и тръгват по пътя към свободата.
    Великденската акция или Българският Великден от 1860 г. е кулминационният момент в борбата за църковна независимост.
    На 3 април 1860 г. по време на тържествената великденска служба в българския храм „Свети Стефан“ в Истанбул
    митрополит Иларион Макариополски не споменава името на вселенския гръцкия патриарх
    и на негово място казва „всякое епископство православных„, което се произнася само от предстоятеля на автокефална църква.
    Този акт означава, че не признава властта му и обявява независимост на българската църква.

    След поредната война между Османската и Руската империи
    и безсрочната окупация на българските земи като Задунайская губерния Болгария.

    Българският Цар Фердинанд е син е на австрийския генер

    Коментиран от #35

  • 33 Естественият

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "отегчен":

    съюзник на България е нейният освободител Русия !

    Някои , обаче, забравиха това и ни натресоха на нямащите нищо общо с нас янки ! Правилото на които е “ Вземат, но не дават “ !

    Коментиран от #37

  • 34 РАДИО ЕЛТО

    4 4 Отговор
    Московците ще унищожат България
  • 35 От много

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК":

    умни глави и самовлюбени пр0стаци сме на това дередже..

    Докато не се обърнете към Бога няма да се оправят нещата!

    Продължавайте си така и да ви кажа хубаво не ни чака!
  • 36 500 години

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "НАТО ВЕЦ":

    под турско иго, а сега под иго на алчните и ненаситни янки, на които признателните ГРОБари издигнаха паметник на американските летци – а те, при англо-американските бомбардировки през 1943/44 година избиха 1243 софиянци, раниха други 1355, разрушиха над 5300 сгради.

    Коментиран от #39

  • 37 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Естественият":

    Никога Русия не е интерисувала България, да ти припомня че западни журналисти пишат за световната преса за издевателствата на турчалята над българите . Русия е искала Босфора и Скобелев се е готвил да го превземе ами Англия казва че ще обяви война на Русия ако не се спре и разбирасе те веднага се спират
  • 38 Запознат

    5 2 Отговор
    Малко преди поредните парламентарни избори има нещо драматично – символично в скандала около Кристалина Георгиева.

    Сталинка, този пореден гнил продукт на Борисов, е на път отново да ни направи за срам пред целия свят със своите селски схеми в Световната банка, а най-вероятно в последствие и в МВФ.

    Казвам “отново”, защото всички помним гнусните игри, които Борисов и Кристалина изтанцуваха при кандидатурата на Ирина Бокова за Главен секретар на ООН.

    Тогава между другото всичките днешни “демократи” също групово скачаха срещу Бокова и подкрепяха Сталинка. Днес пък всички те, удобно и разсеяно си траят, макар и истината да е, че отговорността е също толкова и тяхна.

    Между другото през 1998 година Сталинка също е учила в Harvard Business School. Да, Сталинка от Харвард. Да, смути от псевдо почтеност.

    Да, така работи попарата от евтино рециклирани ценности.

    Коментиран от #40, #41

  • 39 30 години свобода

    1 7 Отговор

    До коментар #36 от "500 години":

    Никой сега не те спира да се измиташ в Сибир, за разлика от сциалоросийския строй който стреляше на границата за да не бягат от "комунистическия рай"

    Коментиран от #54

  • 40 Дежа вю

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Запознат":

    Отново сънародниците ни от всички възрасти и полове ще се юрнат да гласуват за поредните „спасители“/“харизматици“/“бащици“ на отвъдокеанска хранилка.

    Населението го мързи да си учи уроците, както впрочем и самозабравилиОтноте се „спасители“, макар че поредният пример какво се случва с употребените и ненужни станали на господарите си майцепродавци е в момента пред очите им – Кристалинка и Дянкофф.
  • 41 Жигули

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Запознат":

    Бокова срам за България
  • 42 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смех":

    Батенберг
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 никой

    4 0 Отговор
    Зависи от гледната точка. Материално сме поробени за пореден път от поредната империя имаща се за вечна. Но сме със свободен Дух, независими сме от вътре.
    Странно, поредния поробител бере душа, след като ни е изкопал гроба, за да легне сам там. А ние? Нас пак ще ни има, и след тях, защото по дух сме свободни.
  • 45 Сандо

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "отегчен":

    Каква руска бълнуваш?Къде са ни зависимостите от Русия,че те да ни оказват някакво сериозно влияние?Мислете бе хора,после говорете и пишете,не слугувайте на пропагандата.
  • 46 факт

    1 7 Отговор
    България днес е много по-независима от колкото между 1945 и 1989.
  • 47 По факт

    7 0 Отговор
    България днес е много по-зависима от колкото между 1945 и 1989.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор


  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Ами

    4 0 Отговор
    ...в томовете по История на България има страхотна картина на Николай Павлович по случая! Но явно полит-коректността или нивото на знания и познания на родните журналя не позволява тя да бъде слагана под статиите, на този светъл ден, ако не сега - чалганизирането НЕ прощава на никого, поне за в бъдеще Българинът да помни мечтите и интересите на своите предци ;( .
  • 52 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Не , не е независима България! Зависи от Ганчо тъпото ...
  • 53 ТИР

    2 0 Отговор
    Зависими са " Народните " Избранници които имат зависимости и се налага да се кланят на Господарите си, Рано или Късно ще Просветне на Българина ролята на Месиите които ни се Подхвърлят на Определен период от време,,,,
  • 54 Явно

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "30 години свобода":

    още има охлюви,вярващи на подобни дивотии.Само теб как са те пропуснали?
  • 55 Бай Вълчан

    3 1 Отговор
    Да, независима е от свободата и демокрацията.
  • 56 Иван

    2 1 Отговор
    Свободата и независимоста са индивидуални за всеки.В момента Българиа е във Европеиският балон и не може да решава много неща без Евро съветници.
  • 57 Xxx

    4 1 Отговор
    Kaк да не е независима?! След като нищо не зависи от нея...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата