24 Септември, 2021

Страх ли ви е от задаващата се инфлация?


Страх ли ви е от задаващата се инфлация?
Да
69% (3795)
Не
23% (1265)
Колебая се
5% (285)
Нямам мнение
3% (171)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов свят

    33 4 Отговор
    ... от задаващата се инфлация, от задаващата се война, от задаващата се инвазия на Турция, от световната гражданска война.

    Коментиран от #19, #24, #36

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 6 Отговор
    ЖИВОТЪТ СТАНА КАТО РУСКА РУЛЕТКА
  • 3 отегчен

    44 3 Отговор
    Това от което ме е страх е, че козяк пак са тръгнали да ни спасяват.
  • 4 попето

    10 4 Отговор
    Не,защото не само с хляб ще живее вярващият.

    Коментиран от #7

  • 5 Хърбав но жилав

    27 2 Отговор
    И да ме е страх, това не променя нищо. Страхът е пагубно чувство, когато е прекомерен и няма нищо общо с чувството за самосъхранение. Да му мислят тези, които са свикнали да живеят в охолство, макар че инфлацията не подбира. Сещам се един виц от времето на Виденовата зима– " Дебелите ще отслабнат,а кльощавите ще се затрият", но... кльощавите оцеляхме и до днес, може би, защото са ни по– малки потребностите.
  • 6 КОЗинЯК

    20 2 Отговор
    Световната инфлация е необходима за по лесно въвеждане на глобална единна валута (1кредит=100заема)така най вероятно ще се казва!
  • 7 Грульо

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "попето":

    Е да, една значителна част от електората живее и с простотиите, дето излизат от тиквенски, чалгарски и други измамни усти. :D
  • 8 БУДАла

    10 3 Отговор
    В основата на всички страхове е страхът от смъртта!Който го е страх от мечка неходи в гората!Надеждата че ще се повишават доходите прогонва страхът от инфлация.
  • 9 ГОСТ

    9 1 Отговор
    Страхът, в повечето случаи е лош съветник, но да се неглижира при пълзяща инфлация не е най-разумното. Освен това е трудно да се предвиди в каква степен ще бъдат засегнати бизнеса и потребителите. Тъй като процесът върви с достатъчно бързи темпове, не достатъчно да отбелязваме само ценовата инфлация / повишаване на цените/, но и стоковата, при която цената не е променена, но пък е намален грамажа на предлаганата стока.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мислещ

    16 1 Отговор
    Страх или не, тепърва се задава и виновниците са много: Евросатанистите, тиквите и всички след тях. Допълнително сигуацията се влошава и ще се влоши заради ковид-терора и за това отново са виновни евросатанистите и всички, които им служат - отново тиквите, хората около радев и разбира се соросоидите от ДБ. Така че задължително глас срещу всички тях (В това число срещу чалгаря, който също се врече в любов на евросатанистите, като междувременно предложи ваксър за министър на образованието и предложи ромско министерство. Нещата са от ясни по-ясни).
  • 12 Гарвана

    17 0 Отговор
    От това постоянно плашене, вече не ни е страх, мисири! Дойде времето вие да започнете да се страхувате. Неизбежно е възмездието, което ще ви сполети.
  • 13 гадно

    13 0 Отговор
    Що за тъп въпрос пак удряте дъното естествено е хората с ниски доходи да са притеснени.
  • 14 един от многото

    8 1 Отговор
    То си е за страх!
  • 15 петър

    5 15 Отговор
    виновен за случващото се в българия е юмручето на румен радев.той с неговия избран кабинет ще закопае страната ни.

    Коментиран от #18

  • 16 Механик

    20 1 Отговор
    Малко хора вече си спомнят, че сме във "ВАЛУТЕН БОРД". Той бе въведен с цел да се спре инфлацията в България. Бяхме привързани към немската МАРКА тогава, а сега към Еврото (все стабилни валути, уж).
    А истината е следната. По времето на Жан Виденов (човек, който тотално отказа да следва планът "Ран-Ът") МВФ и Светоната БАнка, чрез еврейски номерца, спретнаха криза в Бг като тотално обезцениха валутата ни. Парите ни се обезценваха с минути, не с дни.
    По тоя начин предизвикаха глад и тотална несигурност у хората и те, първосигнално излезнаха на услицата и свалиха правителството. След което бе назначено ново правителство, съставено от проамерикански марионетки, които разпродадоха БГ и я дадоха за роб на САЩ. Валутният борд се оказа измамен инструмент за постигане на тая цел.

    Коментиран от #17

  • 17 Тролил 1ви

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Малко хора наистина си спомнят как с "магическа" пръчка долара стана отново 100 лева като Диван Лостов дойде на власт.
    После машинациите със нулите.
    Де-факто ние сме фалирали от 1997-ма година, а производството, макар и малко вече тогава, сега е още по-малко.
    ДЗУ стара загора го затвориха под измислен предтекст , до унищожиха почти цялото селско стопанство и производство на храна.
    Хубавото във сегашното уравнение е че ако има инфлация, тя ще е за целия евро толерастки союз.
    Лошото е че нас могат да ни използват за назидание - гледайте ги тия - ще ми имат "собствена" валута и нема да се боцинират- МАХАЙ БОРДА, да не ни развалят статистиката, и тогава гледай чудо истинско - махнат ли го, еврото ти е 10,000 лева.
    И като клекало на всички за-ПАДнали фирми, управниците от последните 20 ГОДИНИ не направиха закон АКО РАБОТИШ за ФИЛИАЛ НА МЕЖДУНАРОДНА ФИРМА , ДОХОДА ТИ ДА Е РАЗПИСАН И ВЪВ ЕВРО И ВЪВ ЛЕВА НА ДОГОВОРА....
  • 18 Дан

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "петър":

    Петърчо Президента да не би да е виновен и за случващото се и в другите страни?
    Я помисли малко и си отговори.
  • 19 Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Нов свят":

    Да благодарим на Мунча Фатмака за което и Кирчо Канадеца ! Да ви е честита "Промяната" и на всички умнокрасавци и жълтопаветници !
  • 20 ИВАН

    8 0 Отговор
    Хаха, то да е само инфлацията ... всичко задаващо се е страшно
  • 21 Гаглей

    7 1 Отговор
    Много страхлишци бе Ххаахахах . Как спите бе сладури
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 споко

    5 7 Отговор
    Каквото ви надроби президента и неговите генерали...
  • 24 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Нов свят":

    Като гласувахте за Мунчо и му се кефехте на юмручето зимъска ще му ядете ... дедовия ... Ай честито - и пак да си го изберете след 2 месеца ...;)
  • 25 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 0 Отговор
    Зaщo дa ce cтрaхувaм, c кaквo щe ми пoмoгнe cтрaхa? НИЩO НE ЗAВИCИ OТ МEН. Вeчe cъм прeживял мнoгo пo-cтрaшнa кризa прeз 1996-1997 г.. Имaм cпecтявaния 5000 лева с тях ще издържa пoлoвин, eднa гoдинa. После ще му мисля. Кaквoтo трябвa дa ce cлучи, ЩЕ СЕ СЛУЧИ. Тoзи път, кризaтa e cвeтoвaнa, идaвa oт вън, от всички посоки. Идва с цените на природен газ, нефт, електричество идва с цените на храните, идва с цените на другите стоки. Този път КРИЗАТА щe дocтигнe до вcякo кътчe нa cвeтa. Няма къде да се „скрият“ хората от идващата лавина на световната кризата. Идващата криза, е продължение на започналото през 2009 г. печатането и раздаването на пари от ПОЛИТИЦИТЕ в САЩ и ЕВРОПА е причината да стигнем до тук. Нa никoй нямa дa му ce рaзминe този път, нито на американци, нито на китайци, нито на руснаци, нито на европейци ... Cлeд нeя cвeтa нямa дa e cъщият. САЩ ще загубят световното си финансиово господство, а с него и световното си военно господство. Никой няма да продава срещу долари. Тoзи път и бoгaтaшитe щe oбeднeят. Щe фaлирaт мнoгo бизнecи, щe имa cкoк нa брoя нa бeзрaбoтни "бизнecмeни-рoбoвлaдeлци" и престъпници „лихвари/банкери/“.
  • 26 хоу хоу хоу

    4 0 Отговор
    Аз като си праснах три дози и станах безсмъртен вече от нищо не ме е страх.
  • 27 СЛОНА

    2 0 Отговор
    САМО ДА НЕ Е КАТО ПРЕЗ 90ТЕ
  • 28 СЛОНА

    2 0 Отговор
    ЧЕ ТЕЗИ ГЕНЕРАЛИ ВСИЧКИТЕ БЕА МАЙОРИ....
  • 29 ГДР-иеца кайто говори на ГДР-ииски!!

    5 1 Отговор
    Не ме страх защото пак ще излезем на протест много засегнати и тия който шантажират цените на горивата ще им се стори света малък! :) ако са толкова глупави нека надяват балона!
  • 30 Фаро

    4 0 Отговор
    България се е окопала в постоянна инфлация а народа го е страх да излезе от нея,че видите ли по-страшното е без инфлация
  • 31 Архимандрисандрит Бибиан l

    4 1 Отговор
    Енфлацеата е минимом кое ни очаква ма че има студ високи сметки за ток, и никакви компенсации на доходите! И за сичко нема да поеме одговорнос Пембен,вапреки едногодишното мо оправление! Фатмак од икономика и финанси не одбира,може само да показва с кой юмрук иска да бъде положен по вратляко! Внетен ли сме?
  • 32 5666

    1 0 Отговор
    ДЕФЛАЦИЯ се задава
  • 33 Име

    1 0 Отговор
    Мечка страх, мен също страх!
  • 34 Димов

    0 0 Отговор
    Сиромах от инфлация се не бои.
  • 35 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Друга тема":

    Аман от институции. Парламента нали е за това - да мисли за нас. Колкото той, толкова и твоята институция ще го правят.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Кристалина наду свирката за това,като посочи и огромните неравенства...като обвини ФЕД и политиката му за това!!!!!а ТОВА не се прощава в ,,империята на долара,,......Както навремето СТРОС КАН...така и на нея и намериха цаката.
  • 38 ФИКС

    1 0 Отговор
    Инфлацията не е задавяща се. Та вече е реална, цените ежедневно растот и силно се усеща по джоба на народонаселението на теритарията тук.
  • 39 кукуригу

    0 0 Отговор
    Страх ме е много от инфлацията, като вчера си спомням долара как беше 3000 лева, всеки час цените се сменяха към по високи, а заплатата същата. Много добре си спомням заплатата от 10 (десет) долара
  • 40 robi

    0 0 Отговор
    Надявам се да не се скапвате от стрес, хайде недейте. Не идва инфлация а се задава дефлация. Казват че амеркинаците постоянно печатата долари. Е тогава как си обяснявате че долара леко поскъпва? Това не е инфлация а обратното. Работата е там че, тъй като много сектори иозгубиха оборотите си , усетиха че, могат да продават -по малко количество на по-висока цена.Което генерира по-висока безработица НО и по -високи цени, до момента в който има кой да ги плаща. Ако това се запази достатъчно дълго време ще накара някои биснеси просто да изчезнат, тъй като продукцията им не се купува за сметка на стоките от първа необходимост.Не бъдете наивни.
  • 41 ЕхААА

    0 0 Отговор
    За всичко е виновно световното еврейство и природозащитните организации спонсорирани от тях. Кризата не е само за България, а и за цяла Европа. В Света ще стане по зле от първите години след войната „ Глад и Мизерия“. Постоянни напливи на гейове на всякаде и разни дебили света не върви на добро.
Назад към анкетата