6 Октомври, 2021

Трябва ли АПИ да плати парите на фирмите, които се грижат за пътищата и магистралите?


Трябва ли АПИ да плати парите на фирмите, които се грижат за пътищата и магистралите?
Да
43% (2542)
Не
47% (2800)
Колебая се
5% (285)
Нямам мнение
5% (327)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    30 4 Отговор
    Нека се направят ревизия на извършената работа и ако е по закон ред да си земат парите ....Но ако са в схема да пият студена вода както ние пиехме 12г. за тена сметка.Всеки койта спазваше законите беше натирван в ъгъла ....а мошениците се толерираха ката близки до ГЕРБ.Сега реват ,че е спряна далаверата и те не са виновни а кой не казват....?
  • 2 Мунчо Радев

    14 36 Отговор
    Хубаво лошо фирмите строят Хемус.... Трябва да им се плати. Вие без да ви плащат ли работите... Друг е въпросът, че Мунчо Радевите хора спряха строежа на Хемус на пук...

    Коментиран от #9, #15, #18, #34

  • 3 Ко каа ??

    5 2 Отговор
    Кой какво плаща ва еи ? :Д
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кеки

    2 5 Отговор
    Ще превърна минуса във плюс ва еи
  • 6 Това не са

    26 3 Отговор
    нито пътища, нито магистрали. Това са офроуд изпитателни полигони.
  • 7 Заю Баю

    22 2 Отговор
    Пътищата ни не са никакви пътища. Погледнете само отводнителните шахти. Капаците им или стърчат над пътя, или са потънали надолу с десетина сантиметра като създават реална опасност за катастрофи. За всяка шахта с капак равен с пътното платно мога да покажа 50 други шахти с капаци стърчащи над асфалта или пропаднали накъде надолу.
  • 8 хапИ

    4 6 Отговор
    Има съд, той ще реши. А тук се опитвате да сътворите народен съд.
  • 9 летящ боклук

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо Радев":

    и свиха парите.
  • 10 Село

    1 4 Отговор
    Ко не.
  • 11 big

    6 4 Отговор
    Работата е свършена, доколко качествено е друг въпрос! АПИ е държавна структура и така или иначе държавата трябва да плати. Въпроса е друг: Има ли прокуратура или който и да е друг орган, който да накаже хората довели тази ситуация! Такива сделки са и с голям корупционен потенциал, ще има ли наказани? Само едно уволнение не стига!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 резервист

    13 1 Отговор
    Изработеното качествено и в срок трябва да се изплати. А тези които са отговорни за бъркотията трябва да бъдат наврени в кучи г...! Всеки който е сложил подписа си под документи с които се озаконяват кашите трябва да се знае поименно и да си плати. Стига анонимност. Стига безотговорност. Кой каквото си надроби да си го сърба!

    Коментиран от #14, #33

  • 14 Да ги

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "резервист":

    платят собственниците на фирмите! Първо: строят без законово право( проекти, закон за бюджета), второ: некачествено и трето: ако те не го платят, оня с кюлчетата от Банкя да плаща, що грешна пара раздаде от джипката!!! А и като ги гледам как са изпосталяли протестиращите чак ми става гадно от мазните им чиновнически мутри!!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Мунчо си

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо Радев":

    ТИ, тролчо!!!! А за награда бат ти Бойко те дари не със зелени чорапи, а с цял зелен полковнически чорапогащник - миришеш на ПКП, сещаш се нали що е туй ПКърджалийскаП, сачо че сега е добричка! Ха сега бягай за противогаза и гласувай за професора и ЗЕЛЕНИЯ чорапогащник и пак пиши глупости!!!
  • 16 Хи хи

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Да ги":

    И всичко това ти го каза Комитова ?Сметната палата друго каза , но няма да придиряме кой прав, кой крив .Важното е че парите от магистралите ги взеха и по думите на Асенчо ще им ги платят до 2023 г. Представяш ли си , ще ги плащат разсрочено 3 години, а Спецов "пълни" бюджета.Нещо не ми се връзва логиката .

    Коментиран от #19

  • 17 Pari

    10 2 Отговор
    Парите са платени вече, ако имат претенции да отидат в Банкя по чекмеджетата са останалите.
  • 18 tomito

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо Радев":

    На теб хубаво ли ще ти е , ако строят магистрала върху твой имот без да са те отчуждили . И бюджета в същото време да е надвишен в пъти .
  • 19 Ами посочи

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хи хи":

    отде ги взеха, като ги няма в бюджета, от чекмедженцето ли, от жабката на джипката ли!!! ще се съглася!!! А иначе де ще му излезе края, утре някой калмук ще реши да прави канал Русе - Варна, ще почне да копа и след някое време ще почне да иска да му плащат!!! Безспорно е, че определени участъци са правени без необходимата документация и разрешения, а отгоре на всичко и без заложено финансиране в бюджета, щото оня несретник от Банкя се изживяваше като падишах и за него нямаше ни парламент, ни закон ....хайде оставете политическите пристрастия и погледнете реалностите искаме да сме в Европа, а овчедушно се примиряваме с погазването на елементарни демократични норми!!! Бих се съгласил и дори питам КОЙ от отговорните за възникването на тоя казус ще бъде разследван, наказан - строи се не коптор а магистрала, строи се не ден два, а с месеци и всички министерства, агенции и т.н. кротуват, дори приемат участъци, осъществяват надзор а ТО ... пари няма в бюджета, документация неизрядна и т.н. и т.н. ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ!!! А освен министерски съвет, има президенство, прокуратура и т.н. има ги НО явно НЯМА ДЪРЖАВА, това трябва да ни тревожи, че всичко това се е случило, и трябва да направим така, че повече да не се случва ... а то тръгнали да защищават тези които ни докараха дотук!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Комитова - АнтиХемус

    4 9 Отговор
    Цялата работа е политика... Бойко иска магистрала, Мунчо Радевите гьонсурати нещат...
  • 21 Чук и Гек

    8 2 Отговор
    Не и преди изборите! С тези пари ще се купуват гласове от ромските махали, а багериста ще има да чака! Затова е този гербераски вой!
  • 22 КПСС БКП

    12 2 Отговор
    Шефовете на пътностроителните фирми са мафиоти, поддържани и спонсорирани от Борисов ! Те в момента се опиват да клатят служебното правителство, но скоро ще се окажат в затвора заедно с тяхния вожд Боко !
  • 23 Кейт

    6 1 Отговор
    Некоректно поставен въпрос.
  • 24 Хи хи

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ами посочи":

    Точно защото искаме да сме в Европа , трябва да спазваме законите. Вие почвате да ми говорите за някакви кражби, бля, бля, но никакви доказателства. Чели сте само това което ви изнася. Аз ви говоря за сметната палата ,че не намери нарушения на закона , но вие знаете повече. Като има нарушения има и прокуратура . Бас ловя че няма да се намерят нарушения, но вие си повтаряйте опорките .Излишъкът в бюджет 2019 г 1, 3 милиарда лева бяха прехвърлени на МРРБ към АПИ ,гласуван от НС/ предполагам, че сте наясно ,че такива пари не може да стане без санкция на НС/, а Асенчо върна 850 милиона в бюджета в самото начало и се похвали , че бил събрал повече, явно четете избирателно. Та вие не сте наясно с нормативната уредба на държавата, но видиш ли не се изпълнявала.

    Коментиран от #31, #35, #38

  • 25 Коментар

    13 1 Отговор
    Трябва да ги плати едва след обстойно разследване на договори и плащания!
    Щото съдейки от предната новина (че от БГ са изнесени над 25 млрд долара за 10г), означава, че не просто финансовата кофа е пробита, а направо дъното и е с тръба към джобовете на мафията!!! Плащане чак след доказана свършена качествено работа!!!
  • 26 Каунь Стою

    6 1 Отговор
    Вчера напълних една дупка с чакъл защото властите не се сещат . АПИ кога ще ми платят ?
  • 27 Всички знаят

    7 2 Отговор
    Шефовете им са от далаверата на Борисов! Никакви пари!
  • 28 Да бе!

    3 2 Отговор
    Да си вземат парите от пернишкия водопровод!
  • 29 ЛапЛап

    3 2 Отговор
    трябва боййко борисов да бъде санкциониран и всичко крадено да му бъде иззето! А за фирмите - имах приятел който работи на черно в фирма на братовчед с която прави пътищата и ми е казвал как пълнят служебната кола и си джиткат къде им падне с нея, наели си къща (2ма човека), не да сси наеме апартамент - къща им трябва. Хич не им се свидят парите -затова да духат супата! Трябва контрол и дисциплина
  • 30 От чужбина

    5 2 Отговор
    Да, ако са си свършили работата. Парите да им се отпускат на части след свършване на цялостната работа. Това като гаранция. Ако се появи дефект да се спират плащанията до отстраняване на дефекта.
    Миналата година пътувах през Северна България. Масово по пътищата знаците са обрасли в храсталак и не се виждат. На места клоните и храстите са поизрязани, но само на 10-тина метра преди знака. При движение с 80-90 км/ч подобно разстояние е нищо. Това е само малка част от несвършената работа.
    При влизане от Румъния за по-малко от 40-50 км. събрах толкова много друсане колкото немаше през цяла Европа. И като капак на това виждам знак - ВИНЕТКА. Е как да не го изкъртиш???
  • 31 Това е

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Хи хи":

    само в твоята главица!!! Пий си хапчетата редовно!!! Къде е казано, че излишъците трябва да са само за строите.ните фирми!! А иначе е яспо пашата от Банкя умира да раздава от джипката и да взема с другата за чекмеджето!!
  • 32 иван

    4 1 Отговор
    които е взел парите от държавата да плаща на този който има договор с нея, и всеки да си търси парите от този с който има договор и го е назначил на работа
  • 33 меркантилност

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "резервист":

    видиш ли направо крещи качество - ремонт на ремонта
  • 34 Ама си мунчо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо Радев":

    Плаща се за свършена работа. Приключила в срок при спазване на всички законови изисквания, документално и технически. Другото е раздаване на пари на другари и получаване на ресто - работа за прокуратурата.
  • 35 Глей ти

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Хи хи":

    Ти не само с нормативната уредба не си наясно, но с живота и морала човешки не си.
  • 36 ТИР

    4 2 Отговор
    Казаха,,,Държавата дала 95 000 000 лева Авансово на строителна фирма,Тази фирма има ли техника или е Посредническа,,,?

    Коментиран от #39

  • 37 Че кви пътища и магистрали имаме???

    1 0 Отговор
    Да ходят да си търсят парите от шефовете на фирмата "майка"....
  • 38 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хи хи":

    Приятелю, прав си, но тукашната публика е 80%-ви, няма да те разберат. На тях им е разпоредено във всеки пост да се пишат следните думи (задължително), Борисов, чекмедже, евро, пачки. Няма ли ги, не им се плаща, темата е без значение. Току що Лозан Панов нарече в прав текст, фърчилото - фалшив герой. Съгласна съм.
  • 39 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "ТИР":

    "Казаха" ето тука се крие и отговора. Един казал, друг писал. Ха, кажи ти, колко дела са заведени от любимите ти фатмаци, срещу тия големи "престъпници" от АПИ? Само да ти кажа, завеждането на дело НЕ зависи от Гешев.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 за какво да им плащат бе

    1 2 Отговор
    За отвратителното качество ли? На мен като майстори пре.б.т ремонта, не само че не им плащам, ами ги и бия и им вземам инструментите, за да избия за работата на тея дето трябва да им оправят "майсторлъка"
  • 42 Евро Дикоф

    1 0 Отговор
    МАМИТО ВИ, ЩЕ КАРАТЕ ПРЕЗ НИВИТЕ.
  • 43 А ТО ИМА ЛИ

    2 1 Отговор
    МАГИСТРАЛИ В БЪЛГАРИЯ?!?!?! КОЛКОТО ГИ ПОСТРОИХА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ, ТОЛКОВА И ГИ ПОДДЪРЖАТ!
Назад към анкетата