2 Декември, 2021

Мит или реалност са новите оръжия на Русия, с които се похвали президентът Путин?


Мит или реалност са новите оръжия на Русия, с които се похвали президентът Путин?
На световно ниво! Русия е оградена от врагове и има нужда от могъща армия и оръжия.
49% (3240)
Всичко е театър! Руснаците не могат да конструират дори модерен телевизор.
14% (900)
Надявам се никога да не разберем истинския отговор на този въпрос.
28% (1870)
Не се интересувам от оръжия, искам мир на Земята.
10% (640)

Коментари

 • 1 Володя

  51 16 Отговор
  Русия е военна сила номер еднин в светът.

  Коментиран от #16, #23, #24, #38

 • 2 знам си аз

  7 8 Отговор
  Няма да ви кажа щото ще ме биат
 • 3 Мунчо Радев

  25 36 Отговор
  Руснаците ще се оправят... А ние... Еле сега със Киро лъжата и Асен Василев Очко Кокорчев Офшорката ще забатачим повече
 • 4 Везни

  36 10 Отговор
  Мит или реалност, не само Русия има такива, но тяхното притежание поддържа баланса в световен план.
 • 5 Pesho

  12 7 Отговор
  Вече като чуя думата "ваксина" си представям или Големия взрив или Хирошима или Цианкалии от Агата Кристи или най-малкото Българския чадър. Нещо дето ме преследва и денем и нощем - и аз само си викам "Да бъде волята ти ГОСПОДИ"
 • 6 ????

  55 11 Отговор
  Радвам се, че Русия притежава супер оръжия, че досега без тях, краварите в алчността си да бяха превърнали земята в пустош, както винаги, където стъпи кравешко копито.

  Коментиран от #9


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 ???? и аз

  20 39 Отговор

  До коментар #6 от "????":

  Ако САЩ са искали да нападат Русия, щяха да го направят когато СССР се разпадна. Тогава страната беше като разграден двор, военните продаваха оръжие на кило и кой каквото не беше поискал не беше взел от там, докато САЩ бяха супер силни.
  Можеше да стане и в края на ВСВ, когато американците имаха атомно оръжие, а СССР - не.
  Вместо това, американците помагаха на руснаците - и през войната и след разпада на СССР. Няма да ти обяснявам защо за тях е по-добре Русия да я има и да е силна. А дрънкането на оръжие е театро за плебса.

  Коментиран от #29, #80

 • 10 Доцент Дрън

  15 10 Отговор
  Не са мит, но не ме интересува Русия.
  Отново настроиха ИТ сектора срещу "другите".
  В колко от тези технологии, работят Руснаци.
  В колко от нашите отрасли сме привлекли и инвестирали в ИТ-специалисти?
  И защо България изгони специалистите си ИТ, не разви сектори, в които да работят, висококвалифицирани българи.
  Русия прави собствен автомобил с тенденция всички части да са руски продукт с висока добавена стойност.
  Колко БГ автомобили разработки ТехническиУ, влязоха в масова употреба, и обслужващ Софт, ИТ специалисти.
 • 11 хNх

  16 34 Отговор
  Оставете, самоварите, ютиите, миксерите, телевизорите, колите и оръжията!!!!
  Русия изостава вече и от СССР в усвоянатето на космоса. След совалката Буран 1988г няма постижение.
  Русия под "мъдрото" ръковдство на другаря Путин се превърща в една изостанала държава. Може да е военна сила, да възпира "враговете" си с ядрени оръжия, но толкова-.......

  Коментиран от #15

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор

 • 14 Мици

  12 9 Отговор
  Типична Хибридна Атака!Има Нещо Вярно,но Не Така както Хиперболизирано се Представя!Пропагандни Фишеци да Въздействат Психологично!
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 7644

  14 28 Отговор

  До коментар #1 от "Володя":

  Абослютна глупост.Няма сериозен военен източник който да каже подобно нещо.Русия по военна сила в момента е на трето място ,след САЩ и Китай.Най-голямата военна сила за всички времена е САЩ.След тях вече се нарежда Китай ,а след това Русия.Няма как само защото имаш ракети,да си сила номер едно ,нали разбираш ? Русия по-военна мощ не може да се конкурира с почти нищо със САЩ.Сухопътните сили на Русия са полуаматьорски.Изтребителите и като цяло авиацията на Русия не може да се конкурира и с 10% с американската нито по качество ,нито по количество.Да не говорим и за военноморските сили където руснаците са пълен потрес и това многократно е заявявано от самите тях.Русия е регионална сила ,а САЩ е единствената суперсила в света.Освен това Русия е държава,която няма почти никакви финансови възможности и съответно това е пречка при производство,разработки,логистика и поддръжка на военна тематика.Затова и Русия се съсредоточи предимно върху ракетите,защото е евтино и ефектно.По всеки друг критерий ,Русия е като военен дребосък пред САЩ.

  Коментиран от #21, #25, #27, #35, #37, #48, #65, #74

 • 17 Бивш канадец

  17 6 Отговор
  Не казвам нито да, нито не. Цитирам Роналд Рейгън, коментар по повод поредния военен парад в СССР - "Страх ме е не от това, което видяхме, а от това, което руснаците не показват".

  Коментиран от #47

 • 18 ДАНО

  9 10 Отговор
  НЕ ЯДОСАТЕ ВОВА ЩЕ СИ СЧУПИТЕ ФАШИСТКИТЕ КРАТУНИ ДА ВИЕ ЯСНО
 • 19 карата

  9 15 Отговор
  Обикновени балистични ракети със среден радиус. С такива руснаците шантажираха Европа преди 40 години и се наложи американците да сложат Пършинг 2. След като в Москва разбраха, че могат да им ударят Кремъл за 5-6 минути, ореваха света и измолиха забрана. И така до преди 5 години, когато путин започна всичко на ново. Американците нямат какво да направят, защото ракетата Стандарт СМ3 може да удари мавзолея на червения площад за около 3 минути, а има максимално отклонение 1м. И 80тк бойна част. Тъй че, ще си седят по бункерите в Москва. И там им е мястото.
 • 20 Сказки жужака

  8 8 Отговор
  Глупости, глупости, глупости. Гледах му изказването на жужака. Отпуснат назад, уж нехайно и лежерно обясняваше как за няколко минути едикакво си едикъде си, ако решат, че са провокирани. Човек с решителна отбранителна или нападателна позиция, сои напред, гледа сериозно, показващ реална заплаха и последно предупреждение. По стойката му и невербалният говор на тялото, всичко е блъф.

  Коментиран от #26

 • 21 787

  7 4 Отговор

  До коментар #16 от "7644":

  В анкетата 30% са написали каквота ти трябва!Не умувай когато нямаш с какво!

  Коментиран от #57

 • 22 dddd

  10 0 Отговор
  Не се интересувам от оръжия, искам мир на Земята. Ще отговоря достатъчно войни кръв са пролял света стига вече с тези вражебства а който си го търси си го намира рано или късно и Господ вижда
 • 23 dddd

  5 7 Отговор

  До коментар #1 от "Володя":

  Грешиш отдавна не е първа сила последва я друга държава с мощна армия
 • 24 До Воллдя Стоянов

  9 12 Отговор

  До коментар #1 от "Володя":

  Даже индия може да бъде по-голяма военна заплаха от Русия. Путин се мъчи всячески да отклони вниманието и недоволството на народа си от него. За да се запази на трона си, е готов да създаде дори военен конфликт, за да може да стои там без шанс някой да го свали, защото тогава армията ще има изключителни правомощия над населението и могат да се въведат изключителни и крайни мерки, с което да тушира всеки и всякакъв опит за отстраняването му отвътре. Въпреки, че е наясно, че с това ще доведе съвсем съсипването държавата си. Не му стигна какво и причини досега. Просто чист егоизъм и алчност. Но нали е наполовина ...... За тях тези качества са ценности, не недостатъци.

  Коментиран от #76

 • 25 На такива

  10 4 Отговор

  До коментар #16 от "7644":

  надувковци като вас ви трябваха 19 араби в пътнически самолети да ви сложат на колене ,камо ли РФ! Развивай си теорийките на някоя селска сбирка,може да хване дикиш!
 • 26 Вай вай

  6 1 Отговор

  До коментар #20 от "Сказки жужака":

  Харалан Александров тук ли е започнал да пише!? "Ситуацията смени са" ,както казват във Филиповци!
 • 27 Тези

  7 3 Отговор

  До коментар #16 от "7644":

  военни източници питаха ли афганистанците,а сомалийците? Щото едните работиха "тюлените" , а другите "Делта форс" , ама не знаеха ,че са суперкиборги и ги биха като мече в дувар!И те така!
 • 28 Българин

  10 9 Отговор
  Най-страшното супер оръжие на Русия са сърпа и чука, избили милиони руснаци.

  Коментиран от #33, #34

 • 29 Смешник

  3 0 Отговор

  До коментар #9 от "???? и аз":

  Ти явно не си чувал за "Операция Дропшот" DROPSHOT

  Коментиран от #30

 • 30 черния

  2 11 Отговор

  До коментар #29 от "Смешник":

  Тоя "Дропшот" кога се е провел? Какво е спирало американците не са избомбили руснаците 1953, когато в СССР са имали 4 бонби, без никаква възможност да ударят САЩ, а американците са имали хиляди бонби и бонбандировачи, които за 2-3 часа са можели да разчистят цялата европейска Русия? В някакъв вид паритет се появява чак след 1963, с карибската криза. До тогава САЩ са можели практически безнаказано да унищожат СССР и всеки друг, когото са искали.

  Коментиран от #42

 • 31 Този коментар е премахнат от модератор

 • 32 Гай Турий

  14 3 Отговор
  Нашият служебен военен министър в края на службата си изигра на България подъл предателски номер. И той се понаака по образ и подобие на козяците. Ти къде буташ страната ни между атовете, когато се ритат?! Ти си утрешен господин никой. С какво право ти надигаш глас да вкарваме жидоянки във военноморски бази. Да беше поискал янките да си плащат досегашните безплатни бази и престои у нас. И ако не си плащат - вън от България, както ромеите ги работят в Крит. Пито-платено. Но за нас е най-добре янките изобщо да ги няма в Черно море. Не очакваме Русия да напада България. Тя си има своя собственост по Черноморието благодарение на други предишни министри продажници, накупиха си десетки хиляди имоти, а в Шкорпиловци се сдобиха с цял пионерски лагер на брега, московски! А проблемите й са с агентите на САЩ в Черно море - Украйна, Грузия, Румъния и султана. С нас нямат. Защо насила ни набутвате във военни действия. Ти нали си наясно, че ако гръмне война, каквато и да е база на янките и т.н. НАТО в България след 5 минути ще са на пух и прах и покрай тях ще отидат мърцина хиляди българи, може и потъмнели подобни... А ти ще си се укрил в миша дупка някъде на Кайманите. Марш от кабинета бе, предател! Вън империалистите от НАТО от България.
 • 33 444

  2 1 Отговор

  До коментар #28 от "Българин":

  Сърп се нарича ръчно земеделско сечиво с къса дървена дръжка и извито острие наподобяващо формата на буквата „С“. Използва се за жънене на житни и зърнени бобови култури. Сърпът е със заострена режеща вътрешната страна. Формата му благоприятства едновременното отрязване на стъблата и събирането им в ръкойка
 • 34 444

  3 1 Отговор

  До коментар #28 от "Българин":

  Чукът е сечиво (инструмент), предназначено за удари върху даден обект с цел преместване или деформиране и наместване. Обичайните употреби са забиване на пирони, наместване на части и разрушаване на обекти. Често чуковете са направени със специално предназначение, поради което формата им се различава. Обикновено чуковете имат дръжка и глава, като центърът на тежестта е близо до главата.
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор

 • 36 Този коментар е премахнат от модератор

 • 37 Този коментар е премахнат от модератор

 • 38 Този коментар е премахнат от модератор

 • 39 Този коментар е премахнат от модератор

 • 40 В.В.П.

  5 4 Отговор
  Най добротооръжие на Рф,са Ракетните войски..Кашимерията,Подводния ядрен флот,и ПВО.то. .Има и други..Не е малко
 • 41 Този коментар е премахнат от модератор

 • 42 БоМби

  4 0 Отговор

  До коментар #30 от "черния":

  и боМбардировачи. Един път е грешка, два-съвпадение, три-пеостотия

  Коментиран от #43, #44, #45

 • 43 Какво

  1 4 Отговор

  До коментар #42 от "БоМби":

  какво ..е?!
 • 44 пеостат

  2 0 Отговор

  До коментар #42 от "БоМби":

  праф си,
 • 45 оня с коня

  3 0 Отговор

  До коментар #42 от "БоМби":

  В дълбока грешка си че се казва БоМба,а не - БоНба,от там - и БоНбардирам,а не - БоМбардирам.И ще подкрепя с Пример:В контакт с Български Турчин по определен повод му направих забележка че беше написал в един Опис "Часовник Тукувица",вместо "Часовник Кукувица".Той ме погледна загадъчно и ми каза че Аз съм в грешка.Тогава се аргументирах се се казва Кукувица,защото птицата качена на дървото се провиква "Куку,Куку".Ааа,е там ти е грешката ми казва Турчина - Птицата не казва "Куку",а "Туку",затова и Часовникът е Тукувица.Е тва за БоНбите е аналогичто!
 • 46 антикомуне

  3 6 Отговор
  Чакам руснаците да направят модерен телевизор,телефон,кола,ей такива обикновенни неща от бита на човека.

  Коментиран от #49

 • 47 Сталинчо

  2 3 Отговор

  До коментар #17 от "Бивш канадец":

  А ми то не е за гледане ,то най-новият им танк го влачиха,а това което не показват е москвич с броня и лада с картечница.Като са толкова страшни ,защо плачат като корабите на Янките минат Босфора
 • 48 Могъщи на хартия

  5 5 Отговор

  До коментар #16 от "7644":

  Сащ са една стероидена надувка.реално не са нищо кой знае какво.
 • 49 Така де

  3 1 Отговор

  До коментар #46 от "антикомуне":

  И американците и руснаците чакат китайците да ги направят!
 • 50 случаен

  3 0 Отговор
  Просто е!Някой трябва да опита емпирично.На кой му стиска?
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор

 • 52 абе вие

  8 3 Отговор
  и не помните в края на 70 китай обяви война без предупреждение и 800000 армия с тежка техника беше нахлиуа в пределите на ссср /русия/ на другата сутрин случайно бях на работа и забелязах в несебърския,равденският и бургаски залив повече от 150 единици руски кораби от най висок клас за времето си и в 7 часа се носеше само руска реч...мина много време кодини и нашето мно под гриф секретно сподели за инцидента с тези военни деиствие нямало и следи от тази почти милионна армия била се изпарила до някъде имало следи от тежката техника и после никой руснаците били употребили оръжие ,,озонен прозорец та Русия много отдавна е номер едно в света сега всеки може всеки да погледне и сравни летателна техника ядрени подводници ,балистични ракети и т.н. с с параметри с другите.....

  Коментиран от #60, #68, #79

 • 53 САЛАМИ ПАСИ

  6 2 Отговор
  ВЯРНО ЛИ Е ИЛИ НЕ ВЯРНО. НО Е ФАКТ ,ЧЕ НАТО НЯМА ДА ВОЮВА С РУСИЯ ЗАРАДИ ОКРАИНА. ТОВА ГО КАЗА ГЕНСЕКА НА НАТО!!!!! ЯВНО РУСНАЦИТЕ ГИ ИМАТ И СА НА ВЪОРАЖЕНИЕ. ДА СИ ПРИПОМНИМ,ЧЕ СКОРО НАТО И САЩ ИЗБЕГАХА ОТ ЕДНИ КОЗАРИ С КАЛАШНИЦИ В АФГАНИСТАН. ТА СЕГА МНОГО ВНИМАВАТ. ТА АКО СТАНЕ ПАТАКЛАМА В КИЕВ ,КИТАЙ МИГНОВЕНО ВЛИЗАТ В ТАЙВАН. НАТО НЯМА ПОЛЕЗЕН И РЕАЛЕН ХОД. САМО ЛАЯТ. АБЕ ВЕРНО ЛИ Е ,ЧЕ ОРКИТЕ СА СТРУПАЛИ ПОЛОВИНАТА СИ АРМИЯ ПРЕД ДОМБАС?????
 • 54 Статистика

  0 1 Отговор
  И 13% дебили са много в случая.
 • 55 rusia

  1 2 Отговор
  Русия разполага с това оръжие много преди да бъде обявено, но Европа ще страда от алчността на раварите
 • 56 НАТО

  5 5 Отговор
  "Всичко е театър! Руснаците не могат да конструират дори модерен телевизор."
  Измяхса.
 • 57 хххх

  1 4 Отговор

  До коментар #21 от "787":

  Аргументирай си мнението поне бе сопол ! Недей да говориш за умствени възможности след като твойто акълче стига колкото да не се блъскаш в стените ! Още повече какво казвала анкетата в коми-русофилски сайт като този ,не е никакъв критерий,ама отново трябва малко мисловна дейност,за да го разбереш,а ти очевидно страдаш от липсва там !

  Коментиран от #73

 • 58 Този коментар е премахнат от модератор

 • 59 Миииииир

  0 0 Отговор
  Не ми разрещават да гласувам, но искаме мир и любов, не искаме дрънкане на оръжия и войни и трагедии!
  Искаме мир!
 • 60 Димо

  2 1 Отговор

  До коментар #52 от "абе вие":

  И аз съю на същото мнение.сащ са много далече от Русия.
 • 61 фхйглгт

  3 2 Отговор
  Русия се страхува, откъснаха им руски територии, а за капак сега и са обградили отвсякъде Русия, без никаква причина!
  Не ми харесва това дрънкане на оръжия в Европа, ама никак, хайде няма нужда от още трагедии!
  Да намерят начин да се разберат помежду си, стига трагедии!
 • 62 глупости

  1 1 Отговор
  Откакто през 70-те години СССР и щатите са се разбрали да си отворят постепенно стената и да има обмен на "стоки,хора,капитали" и не знам какво още, което си е било отваряне на пътя на шпионите запада в СССР и началото на разпада на СССР, вече няма независими държави изобщо, всички са зависими от корпорациите и банките, включително и Русия, с нищо не е по-различна от останалите държави.
 • 63 1111122222

  2 2 Отговор
  Ако не бяха, отдавна ТЕКСАКО щеше да смуче нефт от Сибир.
 • 64 ЦарВул

  3 2 Отговор
  Кат Русия няма втора,тъй ВЕЛИКА на света!!Номер ЕДНО в новите свръх оръжия,а и не само там!ЗАСЕДНАЛИ СА КАТО РИБЯ КОСТ В ГЪРЛОТО НА КРАВАРИТЕ!ЕДНОПОЛЮСНИЯТ МОДЕЛ АТДЯВНЯ СВЪРШИ ОТКАКТО ПУТИН ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ!ТОЙ НЕ Е НИТО ПИЯНИЦАТА ЕЛЦИН,НИТО ПРОДАЖНИКА ГОРБАЧОВ!ЗЯТАВЯ КРАВАРИТЕ СИ ТРАЯТ И МНОГО МНОГО НЕ СИ РАЗВЯВАТ БАЙРЯКА,ЗАЩОТО ЩЕ ЯДАТ У.....А!КАЗАХ!!
 • 65 хахаха

  3 1 Отговор

  До коментар #16 от "7644":

  чете ти писанията Кимчо от Северна Корея за това, че САЩ били супер сила, и се залива от смях...:)))

  Коментиран от #67

 • 66 Споку ва

  3 1 Отговор
  след ВСВ Руссия ще бие сичкия врък до дъно!! напр англезите само 1 ракета със 10 глави па 150 мт , и вече ги нема!!!
  руснаците се страхуват ,дали ще им стигнат ракетите и вайната дъ свърши за 1 час!!!
 • 67 факти

  0 1 Отговор

  До коментар #65 от "хахаха":

  Трай си по-добре по теми които са ти непонятни :)))
 • 68 факти

  1 3 Отговор

  До коментар #52 от "абе вие":

  Не бъркай СССР с днешна жалка и мизерна Русия.Не причислявай успехите на СССР към Ръсия.Разликата при двете е от земята до небето.
 • 69 българин

  1 2 Отговор
  Досадно и дразнещо е фукането с оръжие, това е примитивно и гадно.
 • 70 Стратул

  1 0 Отговор
  всичко е театър за простовати расафили.
 • 71 tapoto

  1 0 Отговор
  Това е Много тъпа анкета . Ние как можеме да знаеме , дали русия наистина има такива оръжия .Тоест кАде са ни доказатествата ?
 • 72 чичака

  1 0 Отговор
  много скоро ще разберете отговора, с това 3 морета

 • 73 Този коментар е премахнат от модератор

 • 74 Определено

  0 0 Отговор

  До коментар #16 от "7644":

  простотията не ти е чужда!
 • 75 ТОЧКАТА

  1 1 Отговор
  Операция ,,умряла лисица,, ЗАВЪРШИ С ИДВАНЕТО НА ПУТИН НА ВЛАСТ!!!!!Русия прие стратегията на Китай ,че ,, ДЪРЖАВАТА СИ ИМА ВЪЗХОДИ ПАДЕНИЕ И ПРИ ПАДЕНИЕТО Е НАЙ ВАЖНО ДА СЪХРАНИШ ПОТЕНЦИАЛА СИ ,,,!!!!!!!РУСИЯ направи точно ТОВА!!!С ОПЕРАЦИЯ ,,УМРЯЛА ЛИСИЦА,,
 • 76 хехе

  0 0 Отговор

  До коментар #24 от "До Воллдя Стоянов":

  Индия ??? дето се бият с пръчки )))) смех
 • 77 Бързака

  1 1 Отговор
  Най-бързият наглец Борисов

  "Бъдете отговорни и отсъстващи по никакъв повод –
  отсъствия от парламента само при смъртен случай, развод и сватба.
  С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  се обърна към народните представители от ПГ на ГЕРБ-СДС,
  които ще положат клетва в петък в 47-ото Народно събрание"
  предаде БГНЕС.

  Борисов нито ще се развежда, нито ще вдига сватба.
  Не вярваме и да се самоубива.
  Защо тогава така инструктира депутатите си,
  след като той ще отсъства от Парламента?

  Наглецът Борисов изпревари дори Пеевски
  с бягството си от Парламента!
 • 78 ник

  2 0 Отговор
  Интересно кои са враговете на Русия!? Моля да ги посочите и да се аргументирате. Не го ли направите, това ще са празни приказки.
 • 79 Любомир

  1 0 Отговор

  До коментар #52 от "абе вие":

  Това което коментираш е граничен инцидент от март 1969г. за остров Даманскии където са убити 10 граничари от СССР и е пленен един Т62 най съвременния танк на СССР по това време .След това по разпореждане на командвалия делекоизточния военен окръг следва артилерийски отговор с цялата тежка артилерия и системи за залпов огън също нови БМ21 Град.18 установки с по 40 ракети и още 122 мм и 152 мм гаубици водят огън на 8 километра в китайска територия в населен пункт в който са съсредоточени около 2000 войници на много малка площ около 1 кв км.Никой не остава жив след огненото меле от артилерията освен това се взривяват ГСМ и артилерийски складове.По късно въпроса се решава по дипломатически път В мрежата има много снимки от този инцидент
 • 80 ганев

  2 0 Отговор

  До коментар #9 от "???? и аз":

  ХА ХА ХА американците помагали на РУСНАЦИТЕ ТАКА ЛИ ВИ УЧАТ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА БЕ ДЕТЕНЦЕ

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата