Last news in Fakti
31 Март, 2024

Бихте ли карали автомобил с АГУ?


Бихте ли карали автомобил с АГУ?
С подкрепата на
mobile.bg
Да
64% (2229)
Не
32% (1111)
Нямам мнение
4% (139)

Коментари

  • 1 Пловдив

    25 10 Отговор
    От 2003 г. карам вече четвърта кола с пропан-бутан. Не съм имал никакви проблеми с газовите уредби.
  • 2 истината е в дизела

    9 34 Отговор
    истинската кола върви на нафта , а не на няква си там газ която е отпадъчен продукт

    Коментиран от #8, #20, #23

  • 3 Акула

    12 29 Отговор
    Не това е кола бомба и смърди и бутилката ти заема място в бахажника и е допълнителна тежест за автомобила и допълнителни разходи за подръжка освен това е забранено на автомобили с АГУ да влизат в подземни паркинги.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 23 Отговор

    До коментар #3 от "Акула":

    Абсолютно сте прав!
  • 5 Алфа Сектант🤠

    29 8 Отговор

    До коментар #3 от "Акула":

    Карам газ и си свирукам, газовата щом е в норма, ни смърди, ни е бомба❗ Бутилката место заема, но това да е проблема🤓 Който разбира, еко горивото избира
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор


  • 7 Акула

    13 29 Отговор
    Само таксиджии и общаци карат на газ това е истината те ако имат пари ще карат като белите хора бензин, дизел.

    Коментиран от #11, #12, #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 ХА ХА

    24 7 Отговор

    До коментар #7 от "Акула":

    От това което си написал се заклевам че даже нямаш книжка, а цял живот се возиш на тфамвай. Гаранция.

    Коментиран от #48

  • 13 Жичкаджия

    7 15 Отговор
    Карам на ток !
  • 14 зрител

    7 12 Отговор
    запалки Ронсон за еднократна употреба. караш си я новичка и я изхвърляш след 5-6 години. ама може и някой да ти я купи.....
  • 15 Ха ха ха ха

    20 5 Отговор
    Преди да имам газова уредба и аз си мислех, че колата на газ е куц кон и е бомба. По препоръка на приятел си купих кола с газова уредба и съм много доволен. Съжалявам , че слугувах на предразсъдъци. Когато я подържаш и редовно ходиш на профилактика, нямаш никакви проблеми. Няма разлика при набиране на скорост, дали караш на газ или бензин. Важното е да зареждаш от качествени бензиностанции, които не слагат боклуци в горивата. Задължително след 2-е бутилки газ карам около 80 км, извън градско, на бензин.

    Коментиран от #17

  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    7 7 Отговор
    Диверсификация му е макята.

    Една на бенц,друга на метан(или пропан),по големите на зизел.

    За да може стадото да не страда от флуктуациите на петролниЯт пазяр.
  • 17 свидетел

    16 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха ха":

    никакъв проблем при нов заводски газифициран автомобил.
  • 18 оня с коня

    9 24 Отговор
    ВСЕКИ би карал на Газ,ако Животът го хване за Гушата и се налага да си изкарва хляба с безкрайно въртене на "Геврека".ПРИНЦИПНО Колите на Газ са тип "Сапунерки" предназначени за Прошляци едва свързващи двата края и цепещи Стотинката,докато Читавите хора си карат яките коли с много мощност ЗА Удоволствие.

    Коментиран от #19, #22, #33

  • 19 Акула

    3 20 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Много точно, но простаците по-горе не падат по гръб.
  • 20 Пежо

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "истината е в дизела":

    Карам дизел, с подпомагане от газ вече 8-10 години.Мощност +15%, разход в пари - 15%
  • 21 26 години

    17 1 Отговор
    вече карам автомобили с газови уредби! Това е екологичното гориво! За съжаление в България управляващите не подпомагат,а по скоро пречат на развитието и увеличаването на колите на газ!Последното е с бутилките! Не е нормално една бутилка на 10години да се изхвърля!Преди години бутилките се тестваха за годност и се презаверяваха,сега заради бизнес интереси трябвада ги сменяме,което оскъпява като цяло карането на газ!
  • 22 Ако искаш мощност

    7 7 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    вземи електричка. Карал съм дизел и не ме кефи, като товарен влак е, дорде тръгне. Вкъщи съм на бензин, но съм взимал няколко пъти електрическа под наем и усещането е върха. Ускорението е по-бързо от спортния ми мотор, спирането не използва спирачки и тн. Ако не беше калпавата инфраструктура за зареждане (все още) бих минал на Тесла веднага.

    Коментиран от #29

  • 23 "Нафтата" колега,

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "истината е в дизела":

    е за камиони и печки! Истинските автомобили се движат на бензин!Може и с газ!

    Коментиран от #26

  • 24 Мое мнение

    15 3 Отговор
    Карам на газ и съжалявам само единствено, че по-рано не съм си сложил газова уредба на колата. Няма никаква разлика дали автомобила ти е на газ или на бензин освен това, че на бензиностанцията плащаш два пъти по-малко. Ускорение, мощност и т.н си е също като на бензин. Няма никаква миризма на газ. Който ги говори тия неща значи се е возил на кола на газ преди 30 години. Съвременните газови инжекционни системи са напълно автоматизирани и не можеш да разбереш дали караш на газ или на бензин освен ако не погледнеш контролната лампа на таблото. Като напълня газовата бутилка и резервоара с бензин мога да карам 1200 км. без посещение на бензиностанция.
  • 25 Чефо

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "Акула":

    Ела в Италия и ще запееш друга песен. Тук почти никой не кара дизел. В шоурумите поне 35% от новите коли са фабрично с АГУ.
  • 26 Няма правилен и грешен отговор

    19 3 Отговор

    До коментар #23 от ""Нафтата" колега,":

    всеки кара това което му върши работа. Ако си изкарва хляба с такси и търси икономичност -- газ. Ако му трябва мощност да разнася товари -- дизел. Ако му трябва ускорение и усещане -- електричка. Ако му трябва да сваля мацки -- двуместна кола на бензин. Ако му трябва да кара малки деца (моят случай) взима 7 местна кола на бензин. И така. Няма какво да се сочите с пръст кой бил в грешка. Всеки си знае какво му тряба
  • 27 Механик

    18 3 Отговор
    По някога се чудя, от какъв зор правите такива анкети. От къде измисляте такива очевадно тъпи въпроси?
    Ми много ясно, че повечето хора биха и дори в момента карат на газ. Инак щяха да са затворили газ-станциите. Тоест, отговорът на анкетата е ясен.
    Самите произовдители на автомобили, произвеждат някои от своите модели предназначени да работят на газ. Щом те правят това, значи има търсене на подобни автомобили, от което отговорът на вашия въпрос отново е очевиден и от самосебе си.
    Скоро очаквам анкета с въпрос: "Бихте ли пили вода в случай че сте много жаден?"
  • 28 Хмм

    17 3 Отговор
    Аз си сложих газова уредба на колата и сега ужасно съжалявам. Ама страшно много съжалявам. Дълбоко съжалявам, че не съм го направил това по-рано. Бензин - 2.70 лв. литър, газ - 1.20 литър. При всички други равни условия.
  • 29 мммда

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ако искаш мощност":

    Баце вече имах удоволствието да карам служебен Нов Електрик(не употребяван) почти 2 години, докато шефа преди месец не го разкара. За ускорението си прав, но това е единствения му плюс. Като падне температурата под 0-та пуснеш ли си климата, +-50км градско и си на стациона да го зареждаш отново, взе да излиза скъпо и шефа ги разкара.
  • 30 Траяна

    10 3 Отговор
    Не знам какъв трябва да си, за да си причиняваш умишлено нафта. Или бензин. Комплексар, че ако караш с по-евтино гориво, ще те помислят за комплексар ;)
  • 31 Абе

    5 8 Отговор
    Нова кола с фабрична газова уредба да.Ама на някой дърт таралясник да сложиш,на не знам колко хиляди километра твърдо не.
  • 32 Само електричка

    4 7 Отговор
    Планирам си маршрута и къде да дозаредя. Нямам проблем. Чисто, бързо, мощно и много тихо. Преди съм карал автомобили на всички от дискутираните горива. Електричката си е електричка. Но и тя не е за всеки.
    Ако караш малко и от време на време не е най - доброто от икономическа гледна точка возило. Един съвет:
    Купувайте си електричка с най-голямата батерия която се предлага модела ако има избор и зареждайте до 80% от капацитета и.
  • 33 Ухльоф

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Да беше добавил, че караш печката си само от пролетта до есента, после в обора покрита със слама щото е и с задно а не си си взел Х-драйв! Много е лесно да наричаш газаджиите прошляци, а ти да караш дизеловия шестак и да се мислиш за безсмъртен! И моята е шестак, но бензин и не се притеснявам, че гори 14/100, кой тогава трябва да е прошляка от нас двамата?
  • 34 Българин

    4 17 Отговор
    Само абсолютен лузър може сам да си сложи бомба в колата, за да му е по евтино от начало. Щото като мине време, се оказва че клапаните изгорели главата се огънала и трябва ремонт и цялата икономия отиде по дяволите.

    Коментиран от #36, #47

  • 35 322

    12 5 Отговор
    Само големи мотори на газ. Карах вече един дизел, колата беше доста запазена и не ми е правила проблеми, но цялата система е много калпава. Реле за свещи, свещи по 60лв броя, а те 6 броя... Отделно, налягания, турбини и т.н. Не знаеш кога ще те изненада с ремонт за 500-1000лв. Разкарах я и си се върнах на газ/бензин с голям мотор. Еми няма ги вибрациите, не ме интересува температурата навън и звука си е един път на големия мотор. Който иска да кара и да не живее при майсторите, си взима бензин на газ :)
  • 36 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Ах че си ми умник...това за клапаните и главата сигурно звездите ти го казаха,а? Да бяха ти казали че нещо подобно става за след около 100- 120 х.км. пробег . И не е задължително да се случи. Но ти за коли на газ само си чувал,нали?
  • 37 СЛОНА

    4 2 Отговор
    КАРАЛ СЪМ ПРЕДИ ВРЕМЕ С АГУ ,НО НЯМАШЕ ТОЛКОВА ДРОГИРАНИ,ПИЯНИ,И МАЛОУМНИСТАРЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ МПС И ДА ПРАВЯТ ПОРАЗИЙ С НЕВИННИ ЖЕРТВИ!!!
    МАЛКО СЕ ПОНАПРВИХА НЕЩАТА С КОНФИСКАЦИЯТА НА МПС ,НО ЪЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ И ДРУГИТЕ НАКАЗАНИЯ,КАТО ГЛОБАТА ЗА ТОВА НАРУШЕНИЕ ДА Е РАВНА НА ОЦЕНКАТА НА МПС-то,а ЛИШЕНИТО ДА Е ПРОПРЦИОНАЛНО НА ОЦЕНКАТА В ГОДИНИ ПРМЕРНО 5000 ЛВ -5 ГОДИНИ БЕЗ КНИЖКА
  • 38 Тойодата

    1 4 Отговор
    Карам само хибриди, само тойота, само градско, винаги сам или с жена ми много рядко. 5 - 6/100 в Пловдив. Чувал съм, че може газ, но няма избиване поне при мен.
  • 39 Просто Позиция

    3 13 Отговор
    Никога не бих карал автомобил с газова уредба и с повече от четири места, защото ме е СРАМ. По-добре да се кача на градски транспорт или такси.

    Коментиран от #45, #55

  • 40 Моето Бентли е на газ

    8 1 Отговор
    Сега ще слагам АГУ и на G-класата на жена ми.
  • 41 няма нафта, няма газ

    1 8 Отговор
    Само фабрично, самоделките могат да бъдат опасни.
  • 42 ИСКАТ ДА ВЪВЕДАТ ДАНЪК ГАЗ

    5 2 Отговор
    КИРО ИЛИ БОЙКО - ВСЕ ЩЕ НИ КРАДАТ ! ИЗХОДА Е ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ ЗЕМЯТА СИ !

    Коментиран от #44, #54

  • 43 Управлявам електрически автомобил

    1 8 Отговор
    Ев.азийципи файтонджии ... различни, пасли и кретенясали на Балканският полуостров
  • 44 Няма спокойно

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "ИСКАТ ДА ВЪВЕДАТ ДАНЪК ГАЗ":

    За теб ще дават мас и пирони, щото си падаш по тънкото
  • 45 Серсемин

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "Просто Позиция":

    Само не разбрах от какво те е срам??? Никой не те кара да ходиш гол по улиците. Газта е просто вид гориво за автомобилите, при това със своите положителни и отрицателни характеристики. Не виждам защо го свързваш с някакви измислени етични норми?
  • 46 От чужбина

    8 1 Отговор
    Газта е по-чисто и екологично гориво от бензина и дизела. Глупавити са твърденията, че газта съсипва двигателя. Даже паленето от студено на бензин го изхабява все едно е изминал около 100 км. ЗАЩО? При студен двигател част от бензина кондензира по стените на цилиндрите и разрежда тънкия маслен слой. Ако се пали директно на газ това няма как да се случи, но пък липсва топлина за изпарение на газта в изпарителя. Най-ефективно е газо-дизел. Ползвате високоефективен дизелов мотор и евтина газ. Газта само частично заменя дизелното гориво, примерно 20-30%, точно онази част от дизелното гориво, която изпушва поради не добро смесване.
  • 47 От чужбина

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Явно нямаш много представа от ДВГ. Да не говорим за по-задълбочени познания. Ще те СВЕТНА. На старите мотори, до около края на 70-те години, легенчетата, гнездата където лягат клапаните са били правени от чугун. Тогава ако се е ползвала газ, поради по-високата температура при изгарянето й се оказва, че се износва графита от чугуна. Така тези легла на клапаните са вече "прогорели". През 80-те години всички мотори, тази легла на клапаните вече се правят от стомана и този проблем изчезва. Ако обаче се постави газова уредба на дизелов мотор може да се стигне до повреда свързана с по-висока температура, защото дизелните мотори са разработени за по-ниски температури. За това ако се ползва газова уредба на дизел, се "заменя" само частично дизелното гориво. Т.е караш едновременно на нафта и газ. Газта е около 20-30%. Може и много повече на газ, но има опасност от повреда. Зависи от дизелния мотор.
  • 48 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХА ХА":

    На тоя и трамвая му идва в повече, аман от г........ци
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор

  • 50 Мехди

    1 5 Отговор
    Не мога да ви разбера!? Бетер ИДИЛ сте с тия коли- бомби! Защо не ви пускат в подземни обществени паркинги и ако се намъкнете, носите наказателна отговорност!?

    Коментиран от #57


  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор
    В най-лошия случай нафта.
    1. Бензин
    2. Хибрид
    3. Електричка
    4. Нафта
    5. Градски транспорт
  • 53 рацер

    5 0 Отговор
    Имам две коли, и двете на газ. Нямам предрасъдъци, а ценовата изгода е категорична - 40% надолу. Ако ще сменям кола ще гледам да е нова с фабрична газова уредба.
  • 54 Газта и сега си има акциз

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "ИСКАТ ДА ВЪВЕДАТ ДАНЪК ГАЗ":

    Търси си друго оправдание.
  • 55 някакъв

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "Просто Позиция":

    Значи много се кефя някой да се прави на голям мъж, защото бил със шес цилиндъра дизел и било под достойнството му да кара на газ. А като го питаш колко километра минава годишно и защо е с летни гуми през зимата ти става ясно кой е цървула от вас двамата.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор

  • 57 доко

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Мехди":

    Затова електричките не ги качват на фериботи и кораби.Много си про.зд с изказа си за тези с LPG.100%си вело пед..лист без книжка,метролист йога.
  • 58 888

    2 0 Отговор
    А вече търговците изписват и като екстра на колата - Става за газ!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата