Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 09:44 1 461 0

Луд мач! Евертън отстрани Тотнъм от ФА Къп след 5:4

  • евертън-
  • тотнъм-
  • фа къп-
  • бернард-
  • санчес-
  • калвърт-люин-
  • ричарлисон-
  • сигурдсон-
  • ламела-
  • кейн

"Карамелите" и "шпорите" предложиха истинско зрелище

Луд мач! Евертън отстрани Тотнъм от ФА Къп след 5:4 - 1
Снимка: БГНЕС

Евертън изхвърли Тотнъм на осминафиналите на ФА Къп в шеметен двубой с 9 гола, обрати и продължения. В редовното време двубоя завърши при резултат 4:4, а Бернард с гол в 97-ата минута прати "карамелите" напред.

Давинсон Санчес откри резултата за гостите още в 3-а минута. Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон направиха обрат само в рамките на 120 секунди, а Гюлфи Сигурдсон направи резултата 3:1 от дузпа две минути преди края на полувремето. Ламела намали точно преди почивката, а Санчес изравни за 3:3 в началото на втората част. Ричарлисон беше точен в 68-та, за да даде нов аванс на своя тим. Хари Кейн вкара мача в продължения.

Момчетата на Жозе Моуриньо започнаха по брилянтен начин мача. Още във втората минута Ерик Ламела беше оставен да стреля с глава, но Робин Олсен се намеси с вещина. Само 60 секунди по-късно обаче Санчес откри, след като засече центриране на Хюн-Мин Сон от ъглов удар.

В 19-та минута "карамелите" показаха признаци на събуждане, след като Доминик Калвърт-Люин принуди Юго Лорин да избие негов удар в страничния стълб.

В 36-та минута Сигурдсон намери с извеждащ пас Калвърт-Люин, чийто силен удар препарира неуверен Лорис за 1:1. Само две минути по-късно след нова бърза атака Ричарлисон беше изведен на стрелкова позиция и в рамките на 120 секунди направи пълен обрат за отбора на Карло Анчелоти.

В 43-та минута Сигурдсон направи резултата 3:1, след като реализира дузпа.

В последната секунда на първата част Ерик Ламела беше изведен сам срещу Робин Олсен и с хубав прехвърлящ намали резултата на 2:3.

В началото на втората част нещата продължиха да се развиват изключително резултатно. В 57-та минута, след изпълнение на ъглов удар, Алдервейрелд стреля с глава, Олсен спаси, но при добавката Санчес не сгреши за 3:3.

Радостта на "шпорите" обаче не продължи твърде дълго. Ричарлисон се измъкна от отбраната и с прецизен удар разстреля Лорис за 4-ти път в мача.

Тотнъм обаче стигна до равенството в 83-ата минута, когато Хюн-Мин Сон центрира към Хари Кейн, а той засече кълбото във вратата на Робин Олсен за 4-ти път, вкарвайки срещата в продължения.

В тях темпото спадна, а Тотнъм бе по-измореният тим, който има и по-натоварен график от двубои. Тимът на старата лисица Карло Анчелоти се възползва и Бернард с плътен удар от близка дистанция простреля Лорис.

Тотнъм опита да вкара пети гол и да се върне в двубоя, но отбраната на Евертън се справи отлично и запази аванса на тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА