Last news in Fakti

4 Юни, 2022 21:10 2 494 5

Изненада: Унгария подчини ялова Англия

  • англия-
  • унгария-
  • футбол-
  • лига на нациите

Вицеевропейския шампион отстъпи с 0:1

Изненада: Унгария подчини ялова Англия  - 1
Снимка: БГНЕС

Унгария спечели с минималното 1:0 домакинството си на вицеевропейския шампион Англия. Единственото попадение в срещата отбеляза Доминик Собослай в 66-ата минута от дузпа, направена от халфбека на Челси Рийс Джеймс. „Маджарите“ можеха да спечелят и по-изразително, но пропуск на Андреас Шьофер от непосредствена близост, ги лиши от удвояване на резултата.

Сблъсъкът между избраниците на Марко Роси и Гарет Саутгейт може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3. На Gong.bg пък ще проследим по-интересното от срещата.

Изненада: Унгария подчини ялова Англия
Снимка: БГНЕС

Първият удар в мача дойде още в 3-ата минута и изненадващо бе на сметката на Унгария. Собслай стреля в центъра на вратата, а Пикфорд нямаше затруднения да улови. Малко по-късно Боуен опита удар с гръб към вратата, но и той не сполучи.

Чиста ситуация в 13-ата минута се откри пред звездата на маджарите - Доминик Собослай. Атакуващият халф се оказа на върха на атаката на своите и промуши топката под плонжа на Пикфорд, но бранител в бяло изби на метър пред голлинията.

Изненада: Унгария подчини ялова Англия
Снимка: БГНЕС

Малко преди да измине половин час от началото на срещата, "червените" организираха опасна контратака - Собослай изведе Наги зад гърба на отбраната, а левият халфбек стреля по диагонал, но Пикфорд отрази. Само няколко минути по-късно Адам Салай опита късмета си от центъра, прехвърляйки Пикфорд, но броени метри не му стигнаха да вкара фамозен гол.

Влезлият на почивката Букайо Сака проби добре и опита изстрел, но Гулачи бе на мястото си.

Изненада: Унгария подчини ялова Англия
Снимка: БГНЕС

В средата на второто полувреме Рийс Джеймс подцени една ситуация и препъна противник. Звездата на унгарците Доминик Собослай застана зад топката и бе безпогрешен.

Изненада: Унгария подчини ялова Англия
Снимка: БГНЕС

В 77-ата минута Рийс Джеймс центрира опасно от фал, а Коуди засече с глава, но намери очертанията на пазената от Гулачи врата. Няколко минути след тази ситуация дойде и най-чистото положение в мача - Клейнхейслер залъга двама и стреля с ляв крак, ала Пикфорд отрази. Топката се озова в Шефер, който от броени метри не улучи опразнената врата.

Секунди преди изтичането на редовното време опасен удар на Хари Кейн се оплете във външната част на мрежата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    6 1 Отговор
    Англетата са прекалили с кралските тържества или просто не стават! Честито на маджарите!
  • 2 Ингилиз

    5 5 Отговор
    Е на такава лига всеки може да се лигави ,не е нито за световно нито за европейско ами така нещо като нищо карай там приятелски срещи. А виж тука укра може да стане първа няма кой да и пречи стига да изпее една като онази песен на еврото и първото място и е в кърпа вързано!
  • 3 Гоуст

    4 3 Отговор
    Всички тролове дружно да се преброят в коментарната секция...
  • 4 Хахахаха

    4 2 Отговор
    Бритиша толкова си могат балоните.Дърварите на диема кога ще спечелят Евро или СП???Едно подарено световно имат резилите.
  • 5 Многознайко

    2 0 Отговор
    Вицеевропейския 😂😂😂