Last news in Fakti

9 Юни, 2022 13:50 1 046 3

Блатер пред съда: Не разбирам защо съм тук, медиите ми направиха криминално досие

  • сеп блатер-
  • съд-
  • фифа-
  • уефа-
  • мишел платини

Блатер заяви, че плащането на 2 милиона швейцарски франка (2,07 милиона долара) на бившия президент на УЕФА Платини е преминало през всички надлежни процедури на Световната футболна централа

Блатер пред съда: Не разбирам защо съм тук, медиите ми направиха криминално досие - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отрече да е извършил нещо нередно по време на изслушването му по делото за корупция в Швейцария заедно с Мишел Платини и се оплака, че е бил предварително осъден в медиите.

За него е "напълно неразбираемо" да бъде в съда, добави той пред швейцарския федерален наказателен съд в Белинзона.

Блатер заяви, че плащането на 2 милиона швейцарски франка (2,07 милиона долара) на бившия президент на УЕФА Платини е преминало през всички надлежни процедури на Световната футболна централа.

"Това е дължима сума, закъсняло изплащане на заплати. Това е административен въпрос в сдружение и ще се решава съгласно гражданското право", каза швейцарецът.

Да бъде разпитван от прокурор през 2015 година по обвинения в измама е било изненада за него.

"Този шок продължава вече седем години, този шок все още е налице", каза Блатер.

Той добави, че по това време вече е бил изправен пред "максималното наказание", тъй като е бил "очернен" пред света.

"Медиите ми направиха криминално досие", каза Блатер.

Двамата са обвинени в измама за плащането, получено от Платини за работата му като съветник между 1998 и 2002 година, наред с други престъпления.

След избирането му за шеф на ФИФА през 1998-а той се съгласи да си сътрудничи с Платини, каза Блатер. Последният тогава му бил казал: "Аз струвам милион".

През август 1999 година е подписан договор със задна дата от началото на годината със заплата от 300 000 швейцарски франка. Когато Платини посочи, че това не е пълната договорена сума, Блатер каза: "Ще видим това по-късно".

През 2011 година сумата от два милиона швейцарски франка беше фактурирана на Платини, който също трябва да бъде разпитан днес, преди да бъдат изслушани и първите свидетели.

86-годишният Блатер трябваше да бъде разпитан в първия ден на процеса в сряда, но беше отложено, тъй като той се чувстваше зле.

И двамата заявиха, че са невинни преди процеса, който ще продължи до 22 юни, а присъдата трябва да бъде произнесена на 8 юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    6 0 Отговор
    Нема са плашиш,дърто корумпе!В затвора всички са невинни ,и са там по грешка!😁🥳🤡👍
  • 2 фергюсън

    5 0 Отговор
    А нашит перукан е чист като момина сълза !!!!!!!!!! От преди 10 год. трябваше да е в затвора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Хм Той

    3 0 Отговор
    и Бобито Михаилов, по известен като перуката не разбира защо Му искат оставката - нали България винаги губи.