29 Юни, 2017 17:12 29 672 23

Къде в Европа можем да ползваме радар детектор? (КАРТА)

  • радар детектор
Къде в Европа можем да ползваме радар детектор? (КАРТА) - 1

Ваканционният сезон настъпи и за шофьорите, които ще пътуват из Европа, би било полезно да знаят в кои страни е позволено използването на радар детектори. Тази карта показва къде подобни устройства са разрешени и къде могат да ви навлекат неприятности (включително и затвор) само с присъствието си в автомобила.

Къде в Европа можем да ползваме радар детектор? (КАРТА)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fsd

    49 20 Отговор
    Не мога да разбера защо е забранено, като с нищо не пречиш на измервателните уреди на полицията ? Това е все едно да ми забранят да говоря по телефона в тези страни....

    Коментиран от #2

  • 2 Петър

    34 59 Отговор

    До коментар #1 от "fsd":

    Ти не пречиш на измервателните уреди на полицията но пречиш на другите участници в движението и създаваш завишени предпоставки за ПТП,и не ми е ясно защо трябва да се кара със сто при ограничение осемдесет
  • 3 Дако чикиджията

    37 29 Отговор
    Добре че няма да ходя в нито една от тези папагалски държави
  • 4 Radara

    32 5 Отговор
    Статията съвсем не ми се вижда достоверна.
    Преди година се интересувах и намерих информация за забрана само в Гърция и Франция от цялото ЕУ.
  • 5 onq s konq

    21 12 Отговор
    Аз като ви казвам че България е рай,не вярвате!И за какво им са суперколи в Зап Европа и Америка и Канада,СЛЕД КАТО НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗМИНАТ ОТ КАМЕРИ ПО ПЪТЯ,А ГЛОБИТЕ ЗА 10 ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ НАШИТЕ?!И не става въпрос че в БГ макс скорост е 140,а там 130- въпросът е че тук спокойно се кара с "колкото пише на километража",а там дори не е желателно да се доближава 130.Колкото до радара-едва сега въведоха глоба от 50 лв ако бъде установен в наличност в МПС-то.Е и? Ам къде са 1000 лв ако нямаш антирадар и няма кой да ти каже че в храстите "има някой"?:)
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 9 Отговор
    Требват си радарни смутители или заглушители или джаммери казано по американски така че да си караш как си искаш и да приспиваш камерите и радарите по пътя
  • 7 ЯК КАРАЧ

    21 5 Отговор
    За целта просто правите скрит монтаж и готово. Трябва да има обаче и копче, да не земе да се разпищи докато ви проверяват.

    Коментиран от #10

  • 8 Ползвам техника на ушанките

    13 4 Отговор
    Повечето съвременни видеорегистратори от високия клас са с антирадари и детектори. Аз съм с руски DATAKAM! Ако спра автомобила и изключа двигателя, няма как да ме хванат, защото руснаците са помислили и за това - ВКЛЮЧВАТ СЕ ОТ GPS-A при показания от скорост над 50км/ч.
  • 9 Гост

    25 10 Отговор
    Като чета безмозъчните коментари на нашите джигити, разбирам защо България изчезва!
    Единствено, което виждам е как Бай Ганьо се мисли, че е нормално да се нарушават правилата. Като няма грам мозък в кратуната да проумее, че пътят не е негов, ще се радва, че е много хитър!
    За това ще сме на челно място по загинали. А и като гледам картата, целия бивш Източен блок е в такава анархия.

    Коментиран от #14

  • 10 препатил

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЯК КАРАЧ":

    Скрит монтаж - хващат те, максимална глоба и затвор. Така е в Гърция. На мен ми откриха радара в багажника, в неговата си кутийка. Демонтирах го защото знаех, че в Гърция е забранено. Полицаят ми каза, че съм нямал право дори и да присъства в колата, нищо, че е демонтиран, затова ме глоби само 150 евро, свали номера и платих глобата в пощата. После се разтърсих в нета, и разбрах, че има устройства "радар - радар детектори". Представлява антена, която се монтира в полицейска кола, и излъчва електромагнитно поле. Ако преминеш през него, засича радар детектора, дори и да е изключен. Не ми е много ясно на какъв принцип работи, но предполагам, че засича електрониката и платките.
    Една от фирмите е Spectre. https://www.youtube.com/watch?v=mgb6hBONoUc На клипчето се вижда как полицията засича пасивни радари, монтирани в коли. :(
  • 11 Някой

    5 1 Отговор
    Скоро няма да ви трябва, вече има "радари", които засичат скоростта без да излъчват нищо, а на базата на разликата между две снимки за кратко време.

    Коментиран от #21

  • 12 кольо

    5 1 Отговор
    Гут ту ноу, дет се вика. Поне три пъти съм бил в Гърция с радар и миналата седмица като минавах границата ми се стори, че митничаря нещо го позагледа без да каже нищо. Другият път май ще го свалям вече :)
  • 13 DARK

    8 3 Отговор
    Карам без радар 11 години и над 200 000 километра.Не съм спиран нито един път за превишена.Само се опитаха да ме спрат 2 пъти :D Както и да е идеята ми е , че не е толкова трудно да се кара в ограничението или по скоро заедно с трафика.Опитайте и вие не боли.

    Коментиран от #15

  • 14 Живеещ в Германия

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Кажи нещо за Германия, където над 8000 км от магистралите са без ограничение на скоростта. И моля те не пиши глупости, че там магистралите са по-добри от унгарските, словенските и хърватските например и затова няма ограничения.

    Коментиран от #16

  • 15 Живеещ в Германия

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "DARK":

    Карам от 6 години в Германия и никога не са ме глобявали. Спазвам всички ограничения, а на магистралите без лимит карам като повечето с около 180 и редовно като разбира се от време на време ме подминават като пътен знак. Тук макар и рядко има хора, които карат и с 300, а катастрофите на глава от населенито са по-малко от България. Явно освен ограничения боко трябва да помисли и за увеличаване на доходите и стимулиране на хората да карат по-нови и сигурни коли.

    Коментиран от #18

  • 16 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Живеещ в Германия":

    Какво да ти казвам, като сам не може да проумееш, че глупостите ги пишеш ти?!
    8000 км магистрали в Германия, колко процента от пътищата са там, бе г-н Айнщайн? Защо не пробваш да караш с антирадар по пътищата където има ограничения, а?
    Ама ти сигурно си много умен и не бръснеш хората, които са преценили каква трябва да е скоростта? Като си построиш път, си карай ако искаш и с 5 антирадара и не спазвай никакви ограничения, а дотогава си длъжен да се съобразяваш с нещото наречено общество, което е построило пътищата!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Живеещ в Германия

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    В развитите страни като Германия се кара основно по магистралите, защото за разлика от България там те свързват всички градове. Разходи се от Мюнхен до Бон или до който искаш град и ще видиш, че по-голямата част от пътя ще е без ограничение на скоростта. Много са ми странни хора, които коментират наизуст. Ела покарай няколко хиляди километра в Германия и тогава коментирай.

    Коментиран от #19

  • 18 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Живеещ в Германия":

    По-нови и сигурни коли няма да намалят катастрофите в БЪЛГАРИЯ. Ще намалят броя на убитите ! Докато пътищата ни са с дупки спасение няма. За книжките няма смисъл да говорим.
  • 19 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Живеещ в Германия":

    Ти разбираш ли изобщо какво ти пиша? Манталитетът ти на обикновен бачкатор, няма да се промени, дори и да живееш на Марс! Тук може да напишеш, че си и Нобелов лауреат, но единствено залъгваш себе си!
    Това, че има магистрали в Германия без ограничения на скоростта, променя ли факта, че ако те хванат с антирадар, ти вземат книжката?
  • 20 Иван Михов

    0 0 Отговор
    За мен е важно, че в БГ мога да си го ползвам. Има и вариант да го преместя в плафона на скрито място.
  • 21 Нали трябва да има пряка видимост и врем

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Нали трябва да има пряка видимост и време да те заснеме
  • 22 блаблабла

    0 0 Отговор
    не говорете глупости ако поискат винаги ще ви хванат колкото и да ги криете тия простотии
  • 23 хехехехе

    0 0 Отговор
    имам радар детектор дето е разрешен тук и то не много скъп и като мине покрай мен някой гъзар с лъскава тенекия с 200 детектора полудява и от какво си мислите от антирадарите тея скритите и било много трудно да се хванат хахахахахаха