Last news in Fakti

31 Август, 2015 18:20 1 717 1

Шенген е под въпрос

  • шенген-
  • германия-
  • меркел-
  • шрьодер-
  • бежанци
Шенген е под въпрос - 1
Снимка: АР/БТА

„Ако Европа не може да се договори за справедливото разпределение на бежанците, то Шенгенското  споразумение ще бъде поставено под въпрос”, каза германският канцлер Ангела Меркел.

Да не се крием зад нова „Шенгенска завеса” призова нейния бивш колега, Герхард Шрьодер. Европа, и в частност Германия, трябва да извлекат полза от ситуацията с бежанците, каза бившият канцлер на ФРГ Шрьодер. „Пристигащите трябва да бъдат адаптирани към местната реалност. От това може да спечели икономиката”, пише той в авторски материал, публикуван в германското издание Welt am Sonntag

„На нас тези хора са ни нужни, ако искаме да останем силна от социална и икономическа гл.т. държава”, допълва Шрьодер.

Той призовава Европа да не се крие зад нова „Желязна завеса”. ЕС трябва грамотно да управлява миграционния процес и да помага на прииждащите имигранти.

В неделното си издание Bild am Sonntag публикува списък със 100 известни граждани на Германия, които призовават за солидарност към бежанците. Сред тях са членове на германското правителство, политици от опозицията, спортисти, актьори, режисьори, телевизионни водещи, управители на големи концерни. Те призовават германците да проявят търпимост и да помагат на тези хора, които бягат от войната и се опитват да намерят втори дом във ФРГ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хуйчо

    0 0 Отговор
    да бе вземете ги всичките м...ли и после се чудете защо имало терористи ;)