Last news in Fakti

10 Септември, 2015 19:30 1 435 2

ЕК: България отговаря на изискванията за Шенген

  • българия-
  • румъния-
  • шенген-
  • изисквания-
  • наташа берто

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че днес Шенген не функционира

ЕК: България отговаря на изискванията за Шенген - 1
Снимка: БТА/ AP

България и Румъния изпълняват необходимите условия и критерии за членство в Шенген. Това заяви Наташа Берто, говорител на Европейската комисия.

Тя допълни, че решението за членство на двете страни в Шенген е политическо и трябва да бъде взето от Съвета на Европейския съюз, съобщи „Медиафакс“.

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева заяви, че обща миграционна политика на ЕС е в полза на България. Тя каза, че част от разговора за обща европейска политика по миграцията е и включването на страната ни и Румъния в Шенген. Влизането дава сигурност – както на двете държави, така и на Европейския съюз.

В Европа текат спорове относно бъдещето на Шенген. Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че днес Шенгенското споразумение не работи, съобщи „Le Monde“.

Бившият държавен глава на Франция призова за преразглеждане на всички споразумения за Шенген, за да може ЕС да се справи с бежанската криза. За целта лидерът на опозицията предлага да се създадат центрове за бежанци в страните по външната граница на Шенген.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шенгеджийницата

    0 0 Отговор
    На кой ли му пука!
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Има едни гадове на висши ръководни длъжности в ЕС,които определено мразят България и Румъния.Не че сме толкова за обичане предвид золумите на нашите цигани там,но двойният аршин с който ни мерят е просто вбесяващ.Прилежно изпълнихме в годините абс всички условия-технически и закононодателни глава по глава и накрая-"приемането било политически въпрос".Сега като ги полазиха бежанците-"Вие сте нашата надежда,вие сте предните и най-важни постове на ЕС,правете лагери!"...Ами членството ни в Шенген?-питаме ние."Ама веднага,няма проблеми но...ВЪВ МОМЕНТА ШЕНГЕНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ НЕ РАБОТИ,Т.Е.НЯМА ГО,НЕ СЪЩЕСТВУВА!А как да ви приемем в нещо несъществуващо?!Някой ден,като пак "заработи"-първи сте!/следва потупване по рамото/"А Членството в Шенген е много важно и стратегическо за финансиране на ред отрасли от икономиката на страните-членки и се взема на закрити заседания САМО НА ШЕНГЕНЦИТЕ.Ярък пример за това например че е факта,че нашите земеделски субсидии на декар са 3-4 пъти по ниски от техните,но не сме вътре и нямаме глас!
Новини по държави: