Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 14:56 1 963 2

Търси се жив или мъртъв

  • джакарта-
  • индонезия-
  • плъх

Властите в индонезийската столица Джакарта плащат по $1,5 за всеки убит плъх

Властите в индонезийската столица Джакарта стартираха нестандартна инициатива, която има за цел да намали нашествието на плъхове в града, предаде ДПА. Кметството на мегаполиса ще плаща на хората по долар и половина за всеки убит плъх.

Джакарта е сред най-пренаселените и замърсени градове в света. В последните години мегаполисът беше атакуван от милиони гризачи, които се чувстват повече от добре в индонезийската столица.

Новата инициатива е на «Движението за унищожаване на плъховете". Те възнамеряват драстично да намалят броя на гризачите в 10-милионния град. Движението препоръчва на бъдещите ловци да не използват огнестрелно оръжие, защото могат да уцелят невинни граждани.

Подобна инициатива се провали преди години във виетнамската столица Ханой. Убийците на плъхове трябваше да покажат като доказателство опашката на мътвия гризач, за да получат парите си. Впоследствие се оказало, че ловците много често режели опашката на плъховете, след което ги пускали на свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    0 0 Отговор
    За 240-те в парламента ще взема 360 долара!
  • 2 булгаром

    0 0 Отговор
    ма не всички имат опашки.......