Last news in Fakti

3 Юли, 2018 15:54 749 4

Майка поиска оставка на човек на Тръмп

  • скот пруит-
  • сащ-
  • майка-
  • оставка-
  • ресторант-
  • еколог

Случката се разигра в ресторант

Майка поиска оставка на човек на Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Жена се изправи в ресторант срещу Скот Пруит, шеф на Агенцията за защита на природата в САЩ, и го призова да си подаде оставката. Това е поредният случай, при който служител на администрацията на президента Доналд Тръмп се сблъсква с критика, докато е в заведение.

Кристин Минк разпространи в социалните мрежи видео за случката."Този човек пряко и значително уврежда здравето и бъдещето на детето ми, на всяко дете, с решенията да се блокират екологичните разпоредби в полза на големите корпорации, докато той използва парите на данъкоплатците, за да финансира пищния си начин на живот", пише Минк, от чиято страница във Фейсбук се вижда, че тя е гимназиална учителка.

Във видеоклипа, който е бил гледан повече от 100 000 пъти, тя отива до седналия Пруит и му казва: "Просто исках да ви призова да подадете оставка заради това, което правите в околната среда и в нашата страна".

"Заслужаваме в Агенцията да има някой, който действително защитава нашата околна среда, някой, който вярва в климатичните промени и ги приема сериозно, за да има полза за всички нас, включително за нашите деца", каза тя, държейки детето си.

"Бих ви призовала да подадете оставка, преди вашите скандали да доведат до отстраняването ви“, каза Минк, предаде "Дарик". Пруит, който беше подложен на критики поради това, че се предполага, че е използвал служебното си положение, за да търси работа за жена си и да получи отстъпка от наем на жилище, което било свързано с лобистка фирма, не отговори на Минк по време на видеоклипа и в края текстът гласи, че той "избягал от ресторанта, преди аз да се върна обратно на стола си“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    3 6 Отговор
    Няква заблудена п*тка

    Коментиран от #2

  • 2 Мда!

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Браво, просветен, интелигентен и образован българино! Стой си там, където си.

    Коментиран от #3

  • 3 Random

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мда!":

    С кеф ще си стоя в София.
  • 4 Мхм.

    0 0 Отговор
    А София какво е виновна?