Отидете към основна версия

6 835 28

Нов живот за BMW-то на Елвис Пресли

  • bmw-
  • 507-
  • елвис пресли
От BMW започват цялостна реставрация на роудстъра 507, който в миналото е принадлежал на краля на рока Елвис Пресли. Рок легендата и бил собственик на въпросното BMW 507 от 1958 до 1962 година.
 
От 1968 година въпросното BMW се намира в гаража на един калифорнийски инженер на име Джек Кастор. Сега колата е докарана в Мюнхен, където ще започне неговата основна реставрация.
 
Състоянието на колата на Елвис не е добро, но според баварските специалисти всичко ще бъде оправено до съвършенство. Този роудстър слиза от конвейерите на марката през 1957 година, а Елвис го купува година по-късно за $3 750.
 
По негова молба двигателят, скоростната кутия и ветроупорното стъкло са сменени, а колата е пребоядисана от оригиналното бяло в червено. По това време Елвис Пресли е войник и отбива службата си в Мюнхен.
След края на военната служба Елвис Пресли взима колата със себе си в САЩ. След като я кара в продължение на две години рок звездата я продава на Томи Чарлз - висш сътрудник в нюйоркски салон на Chrysler.
 
Мениджърът мести машината в Алабама, като заменя баварския осмак (3.2 литра 150 конски сили) с друг със сходни характеристики, но от Ford или Chevrolet (точните данни на новия мотор не са известни).
 
Освен това колата се сдобива и с нова трансмисия Borg-Warner и със заден мост, производство на GM. Модифицираното BMW взима участия в различни драг състезания, а през 1968 година ней собственик става Кастор.
 
След дълъг престой в гараж Джек Кастор изпраща автомобила в щабквартирата на BMW в Мюнхен. Това става този месец - юли 2014-а. Сега баварците ще изложат машината в музей за кратко, а след това ще се заемат с възстановителните работи. Планираният край на реставрацията е след две години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини