Отидете към основна версия

31 305 14

Китайски Range Rover Evoque за $19 000

  • landwind-
  • e32

Чували ли сте за марката Landwind? Естествено, че не всеки се сеща за какво иде реч. Това е китайски производител, който набляга на производството на евтини кросоувъри, като за малцината запознати с марката, тя е известна с абсолютно безцеремонните си копия на известни автомобили с повишена проходимост, както и с едни от най-слабите оценки в краштестовете на EuroNCAP.

През 2005-а обаче става първата китайска марка, продавана в Европа. Тогава всъдеходът й Landwind X6 - копие на Opel Frontera - стана известен с трагичните си резултати в краш тестове. През 2011 година пък всъдеходът Landwind CV9 съвсем основателно получи само две звезди от тестовете на EuroNCAP. Това обаче съвсем не притеснява китайците, които продължават с безочливите си реплики.

През април тази година китайците от Landwind показаха новото си творение, което много лесно може да бъде объркано с Range Rover Evoque. Моделът се нарича Landwind E32, а само преди броени дни от компанията обявиха старта на продажбите му. Те ще започнат от края на този месец, като цената за китайската реплика е доста прилична. Landwind E32 ще струва $19 000.

Автомобилът разполага с доста богато базово оборудване, недотам прилична сглобка и с евтини материали. Оборудван е с двулитров четирицилиндров бензинов двигател с работен обем 2.0 литра и мощност 190 конски сили. Скоростната кутия е автоматична.

На този етап "творците" от Поднебесната заявяват, че автомобилът ще се продава само на вътрешния пазар, но според мнозина специалисти китайците няма да се церемонят много-много и ако моделът се окаже успешен в страната, ще започнат неговото експортиране. Не е известно как реагират към момента хората от британската марка Land Rover.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тунинг на китайско менте

    Разказвали сме ви за Jiangling Landwind, която преди време пусна един клонинг на Range Rover Evoque и въпреки всички критики от страна на западни спец ...
    11.04.2018
    3 521
    9
  • Китайците прекопираха и Range Rover Evoque

    Китайската марка Landwind се прочу още преди няколко години с безочливите копия на популярни модели, от които е съставена гамата й. Старите навици ...
    28.04.2014
    7 021
    13