Last news in Fakti

5 Август, 2014 11:06 31 282 14

Китайски Range Rover Evoque за $19 000

  • landwind-
  • e32
Китайски Range Rover Evoque за $19 000 - 1

Чували ли сте за марката Landwind? Естествено, че не всеки се сеща за какво иде реч. Това е китайски производител, който набляга на производството на евтини кросоувъри, като за малцината запознати с марката, тя е известна с абсолютно безцеремонните си копия на известни автомобили с повишена проходимост, както и с едни от най-слабите оценки в краштестовете на EuroNCAP.

Китайски Range Rover Evoque за  000

През 2005-а обаче става първата китайска марка, продавана в Европа. Тогава всъдеходът й Landwind X6 - копие на Opel Frontera - стана известен с трагичните си резултати в краш тестове. През 2011 година пък всъдеходът Landwind CV9 съвсем основателно получи само две звезди от тестовете на EuroNCAP. Това обаче съвсем не притеснява китайците, които продължават с безочливите си реплики.

През април тази година китайците от Landwind показаха новото си творение, което много лесно може да бъде объркано с Range Rover Evoque. Моделът се нарича Landwind E32, а само преди броени дни от компанията обявиха старта на продажбите му. Те ще започнат от края на този месец, като цената за китайската реплика е доста прилична. Landwind E32 ще струва $19 000.

Китайски Range Rover Evoque за  000

Автомобилът разполага с доста богато базово оборудване, недотам прилична сглобка и с евтини материали. Оборудван е с двулитров четирицилиндров бензинов двигател с работен обем 2.0 литра и мощност 190 конски сили. Скоростната кутия е автоматична.

На този етап "творците" от Поднебесната заявяват, че автомобилът ще се продава само на вътрешния пазар, но според мнозина специалисти китайците няма да се церемонят много-много и ако моделът се окаже успешен в страната, ще започнат неговото експортиране. Не е известно как реагират към момента хората от британската марка Land Rover.

Китайски Range Rover Evoque за  000


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    1 2 Отговор
  • 2 Shmeker

    6 3 Отговор
    Браво. За няколко години от копие на фронтера са почнали да правят това. Добре се развиват
  • 3 Калоян Петров

    1 4 Отговор
    Нещо не чувам министър председателя им, кралицата им, ЕС, ако това се беше случило в България......какви санкци, какви компенсации, какви дела срещу държавата, всъщност никой нямаше да допусне да се стигне до първопричината.

    Коментиран от #4

  • 4 Никой

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Калоян Петров":

    Има защо. Преди БМВ са съдили Shuanghuan за едно копие на X5 и загубили делото, защото китайците казали, че изобщо не прилича на Х5.

    Коментиран от #6

  • 5 ivaylo mihaylov

    1 4 Отговор
    Китай има напълно различна политика за защита на марките. Там няма такова нещо като прилича много или малко. Не носи емблемата на Ленд Ровър, заначи не е такъв. Но китайските коли са само на външност добре, а вътрешностите са им морално стара технология.
    Затова повечето големи производители правят коли там и кооперират с местни производители понеже да вноса е много скъпо удоволствие, ограничено с високи мита, за да се запази вътрешния пазар и производители.
    А големите марки са си калкулирали риска, да им бъде прекопиран някой модел, те така или иначе имат най-високи печалби в Китай.
  • 6 Spinderman

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    Ето го

    Коментиран от #7

  • 7 Никой

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Spinderman":

    Ахам, някаква смесица между Х5 и Ленд Круизър
  • 8 Бай Иван

    0 5 Отговор
    Някаква смесица между пазарската количка на баба ми и количка за голф!Но пък на тези аборигени не им пука.Явно си имат пазари колкото и да е невероятно!
  • 9 Кольо Фильов

    4 0 Отговор
    Чудно ми е как може да се пишат такива глупости в статията и никой да не си е направил труда да провери каква е марката Landwind и кои са нейните собственици.

    Може би това че е съвместно предприятие на Форд и GM и че прави евтини версии на свой модели за китайския пазар няма да провокира желания интерес и за това е по лесно да се напише че е "безцеремонно копие"


    Коментиран от #13

  • 10 Стоян Стоянов

    1 2 Отговор
    а дали ще пише: "Made in China" с хубави големи букви отзад?

    Коментиран от #11

  • 11 Иван Господинов

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян Стоянов":

    Това Land wind малко ли ти е ?

    Коментиран от #12

  • 12 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иван Господинов":

    ми да . няма ли label "Made in China" - не го признавам
  • 13 Папур Шпеков

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кольо Фильов":

    Къде го видя това Форд и GM да имат съвместно предприятие? Форд и въпросните китайци да, ама GM не го меси.

    Коментиран от #14

  • 14 Киро Стоев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Папур Шпеков":

    Имат с Isuzu (GM) как според теб се е появил X9 умник

    а този в статията е съвместно с Jaguar/Land Rover чрез дружество между Jiangling / Changan и държавния Chery