Отидете към основна версия

14 778 36

Първи подробности за новото BMW 7er

  • bmw-
  • 7er

Станаха известни първите подробности около новата генерация на баварския флагман 7er. Официалната премиера на седана е насрочена за есента на 2015 година и ще се състои в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт. Сега, година и два месеца по-рано, един от шефовете на BMW Норберт Райтхофер разказа някои интересни подробности, касаещи предстоящия луксозен седан.

Една от основните насоки, в която усилено работят инженерите от Мюнхен, е намаляването на теглото на автомобила. При новата "седмица" това ще бъде постигнато за сметка на използваните материали като алуминий и въглеродни нишки. Освен това Райтхофер споделя, че предстоящата седма серия на BMW ще се изгражда на удължена модулна платформа, на която вече се правят новите трета и четвърта серия.

Под капака на автомобила ще се монтира доста богата гама от мотори. Ще са налични, както четири- и шестцилиндрови турбоагрегати, така и V-образни осем- и дванайсетцилиндрови двигатели. Работният обем на въпросните дизелови и бензинови мотори ще е от 2.0 до 6.0 литра. Агрегатите ще се комплектуват с иновационна деветстепенна автоматична скоростна кутия, която в зависимост от версията ще предава въртящия момент на задните или на четирите колела.

Най-мощната модификация ще е BMW M7, която ще разполага с 4.4-литров агрегат с два турбокомпресора. Мощността на М7 ще надвишава 600 конски сили. Не е изключена и появата на хибридна версия, но по този въпрос все още не е взето окончателно решение. И накрая Райтхофер споделя, че дизайнът на "седмицата" ще бъде сходен с този на концепцията Vision Future Luxury, показана на автосалона в Пекин тази пролет. В салона пък се очакват доста приятни изненади, но макар в интернет пространството да се появи интериорна снимка, те все още се пазят в тайна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини