Отидете към основна версия

38 903 50

Новият Mercedes-Maybach S600 отвътре

  • mercedes-
  • maybach-
  • s600
Mercedes-Benz публикува любопитна фотография, показваща ни как ще изглежда новият Maybach отвътре. Интериорът на първия модел, който ще възроди свръх луксозната марка впечатлява с изключителен лукс и разточителство. Автомобилът ще се казва Mercedes-Maybach S600 и ще дебютира почти едновременно на две автомобилни изложения - в Гуанджоу на 20 ноември и в Лос Анжелис на 21 ноември.
Новият Maybach е направен върху удължена с 200 мм платформа от дългата S-Klasse. Така междуосието на Mercedes-Maybach S600 става 3 185 мм. Външно автомобилите под бранда Maybach няма да впечатляват с радикални изменения. Те ще се отличават по различната радиаторна решетка и по увеличения размер на задните врати. Свръх луксозния седан ще се задвижва от модернизиран V-образен дванайсетцилиндров бензинов двигател с два турбо компресора.
Не е ясно колко ще е мощността на този агрегат при Mercedes-Maybach S600, но в стандартната S-Klasse, която носи индекс S600, той е с мощ 530 конски сили, а максималният въртящ момент е 830 Нм. По данни на AutoExpress впоследствие ще се появи и изпълнение с осмак и 4х4. По предварителна информация първият модел от възродената марка Maybach ще струва два пъти повече от стандартната S600 L, цените на която стартират от 165 000 евро. Луксозният Mercedes-Maybach S600 ще има за цел да се противопостави директно на автомобили като Bentley Flying Spur и Rolls-Royce Ghost.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини