Отидете към основна версия

21 249 11

Автомобил с лазерен двигател

  • лазерен двигател-
  • chevrolet-
  • chaparral 2x vision-
  • gran turismo
Американците от Chevrolet разработиха виртуален суперкар, предназначен за състезателния симулатор Gran Turismo 6. Прототипът за електронната игра се нарича Chaparral 2X Vision Gran Turismo, а най-интересното в него е, че се задвижва от лазерен двигател. Спорткарът е създаден в чест на сътрудничеството между Chevrolet и състезателния отбор Chaparral Cars, който прави култови спортни автомобили в периода 1962 - 1970 година.
Идеята на лазерната система на прототипа е да генерира мощни импулси, вследствие на което се създават т.нар. ударни вълни, обезпечаващи колосално ускорение. Силовият тракт се захранва от йон-литиеви акумулатори и пневматичен генератор. Сумарната мощност на агрегатите надвишава 900 конски сили. Според представители от Chevrolet, Chaparral 2X Vision Gran Turismo би следвало да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 1.5 секунди, а максималната скорост на лазерния болид да е 386 км/ч.
Колата е с шаси от композитни материали, разполага със 17-цолови колела, а пилотът се помещава в почти хоризонтален кокпит. Елементите от окачването и силовия тракт са разположени около водача. От Chevrolet твърдят, че подобна конструкция не се нуждае от допълнителен аеродинамичен пакет, което от своя страна се отразява на общата маса и на коефициента на въздушно съпротивление. Приборите са виртуални и се изобразяват директно на шлема на водача. Свои виртуални концепти за играта Gran Turismo 6 вече представиха компаниите Subaru, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Mitsubishi, Nissan, Aston Martin и Toyota.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини