Отидете към основна версия

3 Януари, 2015 11:31, обновена 3 Януари, 2015 11:31 39 824 35

Истерия за употребявани коли в Русия

  • вторичен пазар-
  • употребявани коли-
  • русия

През декември руският пазар на автомобили втора ръка бележи ръст с 15% в сравнение със същия месец на 2013-а, съобщава Gazeta.ru. Увеличението опровергава крайно песимистичните прогнози на експертите заради огромния спад в продажбите на употребявани коли през ноември с 13.8%.

Засиленият интерес на руснаците към автомобили втора ръка се обяснява със същите обстоятелства, предизвикали бума на пазара на нови возила - обезценяването на рублата, паниката сред населението и наплива на купувачи от Казахстан и Беларус. През изминалия месец рязко се е увеличил и броят на търговците на употребявани автомобили.

Декември бележи и възникването на друга интересна тенденция в Русия. Вносителите са започнали да изкупуват практически всички коли на вторичния пазар, при това на доста високи цени. Според специалисти търсенето ще продължава да расте.

За много руснаци покупката на употребяван автомобил остава един от малкото начини да инвестират парите си в движима собственост. Официалните дилъри вече са изчерпали наличността от нови коли, а продажбите по поръчка в страната са временно преустановени. Повечето производители са спрели доставките за Русия заради срива на рублата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини