Last news in Fakti

12 Януари, 2015 10:46 2 731 9

През 2014 г. Русия продала $76,13 млрд. и €5,4 млрд.

  • банка-
  • русия-
  • долар-
  • евро

През 2013 г. Централната банка на Русия продаде $24,26 млрд. и 2,05 млрд. евро. Тези данни показват размаха на валутната криза, ако се сравнят с най-голямата интервенция на банката, която беше през октомври 2014 г., когато бяха хвърлени $27,2 млрд. и 1,6 млрд. евро

През 2014 г. Банката на Русия е продала $76,13 млрд. и €5,4 млрд.

През 2014 г. Банката на Русия е продала $76,13 млрд. и €5,4 млрд. в подкрепа на рублата. Това става ясно от публикуваните данни.

През изминалата година интервенциите на валутния пазар на централната банка съставиха $78,92 млрд. и 5,65 млрд. евро.

През 2013 г. Централната банка на Русия продаде $24,26 млрд. и 2,05 млрд. евро. Тези данни показват размаха на валутната криза, ако се сравнят с най-голямата интервенция на банката, която беше през октомври 2014 г., когато бяха хвърлени $27,2 млрд. и 1,6 млрд. евро, за да се спре спадът на рублата.През декември 2014 г. Централната банка на Русия е изхарчила едва $11,9 млрд. долара в подкрепа на местната валута.

В началото на днешната търговия рублата се обезцени с над 2% спрямо долара и с около 3% спрямо еврото, след като в петък агенция "Фич" понижи суверенния кредитен рейтинг на Русия с една степен до "ВВВ-" от "ВВВ", цитирайки значителното влошаване на руските икономически перспективи с оглед падащите петролни цени и понижаващата се местна валута.

Преди време и агенция "Стандард енд Пуърс" намали кредитния рейтинг на Русия от "ВВВ" до "ВВВ-" с негативна перспективи, което предполага, че при следваща оценка, Агенцията може да понижи руския рейтинг до т.нар. територия "боклук" (територия на високорисков кредитен рейтинг). "Стандард енд Пуърс" посочи, че нейният следващ преглед ще бъде направен към средата на януари и след това отново през месец април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tati

    0 0 Отговор
    Няма проблеми за Руснаците ! Те са му хванали цаката! На 101% съм сигурен че имат калъп за печатане на ДОЛАРИ !!! Щом САЩ могат да печатат гущерчета БЕЗ ПОКРИТИЕ !!! Какво им пречи на Руснаците да правят същото? Мислите че нямат необходимото оборудване???
  • 2 европеец

    0 1 Отговор
    а в същото време китайски агенции оцениха Русия по-платежоспособна и перспективна от ЕС и Сащ. На коя агенция да вярваме? Може би тайната се крие в думата "продала"? Русия е продала млрд долари и евро, а какво е получила? Случайно, да не би да е злато?
  • 3 раптор

    0 0 Отговор
    Наистина доста странна оценка... Да приравнят Русия с Ливан! Пълен смях! 1во външния дълга на Русия е много малък! 2ро - цените на горивата плават и не е редно само поради тази причина да се отписва страната! 14% от износа и са горива... 3то- не спират да сключват мултимилярдни сделки с 3ти страни! Имат и не малък златен резерв! Валутен и т.н. Масонска оценка!
  • 4 gost

    0 0 Отговор
    За неграмотните русофили ще уточня.Продала е долари и евро ,за да подкрепи собствената си валута която има стойност на вестници.Написано е в статията черно на Бяло,чете.
    През декември 2014 г. Централната банка на Русия е изхарчила едва $11,9 млрд. долара в подкрепа на местната валута.
    Това е само за декември,за 2015 няма да им стигне златния резерв да си покрият стойността на рублата.
  • 5 банкер

    0 0 Отговор
    За какво са им на руснаците долари??? Долара не струва и дори цената на хартията от която са направени. Много скоро американската икономика ще изпуши Якооо. Много скоро рублата и йоана ще са световните валути. САЩ ще завлекат и ЕС, при потъването си, така, че руснаците се отървават от ненужните зелени хартийки.

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "банкер":

    мечтииии!преди много скорото обаче руската икономика ще катастрофира тотално,което се вече случва и лошия запад ще поче пак с изкуственото дишане за 3 или 4 ти път в последните 100 години,лошото е, че щом руснаците поемат дъх и пак почват с глупостите!
  • 7 Али Бабата

    0 0 Отговор
    Нужна е голяма,мащабна война за да отложи своя фалит-САЩ.
    В България няма руска банка нито руско НПО-защо ли???
    Всичко в страната ни-войска,бази,бизнес,банки,управление,главни икономически отрасли и т.н. са американски т.е.ционистки.

    Съществуват само два варианта:
    Голяма война на САЩ(като отново въвлече Европа) или фалит на САЩ!
    И в двата случая България отнася дървото много,ама много здраво!
    Да живее Комунистическата Демокрация! Ура-а-а-а-а
  • 8 Руснака

    0 0 Отговор
    Скоро и на вашите телевизори... :D
  • 9 raptor

    0 0 Отговор
    Е хубаво де... Свършват резервите... Да кажем утре. Не може ли да изтеглят кредитче? Пак ще станем свидетели на двойни стандарти! Няма проблеми! Поне всички руснаци сме единни! Ще търпим! Като ни унижават, мачкат и пренебрегват - просто ще търпим! Нека сме простовати, но сме с чиста съвест! Няма да позволим западната мафия да диктува на всички какво да правят! Обявиха ни за врагове! Нека ни преглътнат! Все още не сме отчаяни... по-добре да не ни виждате такива!