Отидете към основна версия

36 078 28

УАЗ пуска президентския джип в умален вариант

  • уаз-
  • кортеж-
  • всъдеход

 

Съвсем скоро УАЗ ще представи изцяло нов модел, който ще се опита да отвори нова пазарна ниша за марката. Става дума за компактен кросоувър, технологиите на който обаче ще бъдат заимствани от разработките на компанията в рамките на проекта Кортеж.
На този етап информацията за новия кросоувър на УАЗ е малко, но в руското интернет пространство вече циркулират няколко рендера, които ви показваме и ние. Знае се, че автомобилът няма де построен на рама, а ще е на типичната за SUV самоносеща конструкция.
 
Още нещо любопитно е, че от автомобилния завод предвиждат и моноприводна модификация. Естествено, ще има и такава, която ще е 4х4. Иновацията ще заеме мястото между моделите УАЗ Hunter и УАЗ Patriot. Говори се и за доста по-ниска цена от тази на западните аналози.
Към момента разработката е в начален стадий, но от УАЗ заявяват, че готов прототип ще има в най-скоро време. Вече е сформиран дизайнерски екип, а ръководството на УАЗ разчита и на частична унификация на модела, като това ще стане с използването на единната модулна платформа от проекта Кортеж.
 
Пред руските медии министърът на промишлеността Денис Мантуров заяви, че всичко по проекта "Кортеж" върви по план и първите серийни автомобили ще се появят през 2016 година. Паралелно със седана ще се появят микробусът и всъдеходът. Проектът "Кортеж" ще бъде изпълнен изцяло през 2018-а.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини