Отидете към основна версия

11 852 22

Mercedes A 45 AMG отново ще е най-мощният хот-хеч

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • a 45 amg

В Mercedes-Benz са твърдо решени да си върнат титлата "Най-мощен хот-хеч" на своя модел A 45 AMG. По думи на шефа на AMG Тобиас Моерс това ще се случи през есента на тази година, когато марката ще демонстрира нова версия на най-мощната A-Klasse.

В момента Mercedes-Benz A 45 AMG разполага с мощност от 360 конски сили, а през декември миналата година бе лишен от призванието "Най-мощен хот-хеч". Тогава от Audi извадиха новото поколение на RS3 Sportback, разполагащо с 2.5-литров петцилиндров двигател с мощност 367 коня.

Освен че е по-мощно, предложението на Audi е и по-бързо от A-Klasse. Максималният въртящ момент на RS3 Sportback е 465 Нм, а ускорението от 0 до 100 става за 4.3 секунди. Същото упражнение се извършва от A 45 AMG с три десети от секундата по-бавно.

По предварителни данни обновената наточена A-Klasse ще се оборудва с двулитров турбомотор, а мощността ще бъде увеличена до 380 конски сили. Очакванията обаче са ускорението да бъде подобрено само с една десета от секундата, а максималната скорост ще си остане електронно ограничена на 250 км/ч.

Заедно с по-мощния двигател обновената A 45 AMG ще се сдобие и с ред козметични изменения. Идеята е коренно да се различава от стандартната A-Klasse. Радиаторната решетка ще е различна, въздухозаборниците ще са по-големи, а калниците - по-раздути.

Шефът на AMG сподели в интервю за Autocar, че съвсем не са забравили за представената през миналата година концепция на VW Golf с 400 коня, но подобна A-Klasse може да се появи в края на жизнения цикъл на модела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини