Отидете към основна версия

10 Февруари, 2015 10:52, обновена 10 Февруари, 2015 10:52 24 066 29

$1 млн. за бронирана удължена G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • inkas armored vehicle manufacturing-
  • тунинг

Канадската компания Inkas Armored Vehicle Manufacturing показа нова версия на бронираната си лимузина, построена на основата на Mercedes-Benz G 63 AMG. Бронираният вариант е удължен с 1.1 метра в сравнение със стандартната дълга база на G-Klasse, а цената му е около $1 млн.

Разликите с предишния вариант са основно в салона на автомобила. Сега е налична разделителна преграда между първия и втория ред седалки. Голяма част от осветлението в салона е с т.нар. органични електролуминисцентни диоди (OLED), а защитата на каросерията издържа на пряк обстрел от "Калашников".

Тестовете са извършени с оръжия с калибър 7.62 и с 308 Winchester. Що се отнася до дъното на автомобила, то е тествано с взрив от две гранати едновременно. Свръхлуксозният екстериор пък е тапициран с ексклузивна естествена кожа, използвана за салоните на Rolls-Royce, Bentley и Aston Martin.

За развлечението на VIP личностите в салона се грижи уникална мултимедия, която може да приема спътникови телевизионни канали. За допълнителна сигурност колата е оборудвана с 360-градусова обзор с камери, а специална система може да изкара отровен газ от салона за по-малко от минута.

В екстрите са включени хладилник, отсек за съхранение на оръжие, както и всички познати от стандартните лимузини допълнителни екипировки. Моторът е V8 с работен обем 5.5 литра и мощност 544 конски сили, а максималният му въртящ момент е 760 Нм. Той работи съвместно със седемстепенна автоматична скоростна кутия.

Напишете вашето мнение и отзиви за стандартната G-classe на  Mercedes  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини