Отидете към основна версия

27 Февруари, 2015 10:58, обновена 27 Февруари, 2015 10:58 36 312 119

Как паркират българските "VIP" персони

  • автомобили-
  • паркиране-
  • инвалиди
Благосъстоянието на част то българския народ отдавна се е изродило в демонстрация на превъзходство пред останалите. Скъпите коли и явното неспазване на правилата за движение по пътищата са своеобразния връх на айсберга, с който т.нар. роден елит демонстрира, че е недосегаем от закона. Има обаче и съвестни граждани, които все повече започват да изразяват недоволството си от подобни прояви. Последното доказателство за това е една група в социалната мрежа facebook, която се бори срещу крайно наглите шофьори.
Като медия, отделяща основно внимание на автомобилите и пътната обстановка, екипът ни реши да подкрепи кампанията, давайки и още по-голяма гласност. Дали обаче и това ще трогне родните богаташи? Едва ли. Надяваме се органите на реда поне да вземат отношение по темата, въпреки че от снимките се вижда, че и част от полицаите пренебрегват правилата за движение по пътищата. По-конкретно става дума за паркирането на предназначените места за инвалиди.
Нарушенията най-често се извършват в паркингите на моловете, защото се смята, че щом са частни там полицията не може да се намесва. Това обаче съвсем не е така. По закон в тези паркинги трябва да се спазват правилата, валидни и за останалата част населените места. За съжаление обаче всичко е само на хартия и добре познатите ни "паяци" не припарват до закритите паркинги на големите търговски обекти. В много от случаите те нямат и техническа възможност да извадят автомобил, защото височината на покритите площи за паркиране не позволява репатрирането му.
Поради невъзможността за справяне със ситуацията, будните граждани от Facebook инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори” започнаха акция със стикери, на които пише: „Аз съм наглец” или „Аз искам да бъда инвалид, затова използвам техните места да паркирам колата си!”. В момента инициативата е събрала над 7000 привърженици и бройката им непрекъснато се увеличава. След като се разшумя по темата, основно в социалните мрежи, от КАТ решиха и те да проявят някаква инициатива и също тръгнаха на лов за нагли шофьори, които спират на местата за инвалиди.
Лошото е, че сред неправилно паркираните луксозни возила, запечатани на снимките, има и по-обикновени коли на хора, които явно подражават на тази част от българските богаташи. Според Закона, глобата за неправилно паркиране на инвалидно място е 200 лева. От пътна полиция споделиха, че вече има и наложени глоби, като катаджиите се заканват да продължат със санкциите. Докога обаче, е друг въпрос. Най-вероятно, като и всичко останало случващо се в страната ни, от ден до пладне.

Повече за инициативата "Заедно срещу крайно наглите шофьори"

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини