Отидете към основна версия

30 Март, 2015 11:21, обновена 30 Март, 2015 11:21 8 127 29

Lincoln Continental се завръща

  • lincoln-
  • continental-
  • ford-
  • ню йорк 2015

Луксозната марка на Ford се похвали с концептуална лимузина, с която се надява да предизвика интереса на публиката на салона в Ню Йорк. Прототипът Continental ще влезе в серийно производство догодина и ще се опита да върне Lincoln на върха на автомобилната хранителна верига, отмъквайки клиенти от Cadillac, а при повечко късмет - и от немските премиум марки.



Концептът демонстрира новия фирмен дизайн на производителя. Подобна радиаторна решетка ще се появи и при останалите модели на Lincoln. По-екстравагантните решения като скритите дръжки на вратите и матричните фарове също имат шанс да оцелеят под сатъра на счетоводителите.



Концептуалният Continental следва плътно традициите, завещани от прочутите му предшественици. Седалките в купето са снабдени с 30 регулировки, а мултимедийната система разполага с отделен управляващ блок за пътниците отзад. За изработката на салона са използвани материали като венецианска кожа, алкантара, розово злато, сатен и вълна.



Оборудването включва система за кръгов обзор, функция за разпознаване на пешеходци пред автомобила, система за предотвратяване на катастрофи, адаптивно окачване и кормилна уредба и панорамен покрив SPD SmartGlass с възможност за блокиране на ултравиолетовите лъчи.



За задвижването на прототипа се грижи трилитров бензинов мотор от семейството EcoBoost. Американците обаче не са сметнали за необходимо да уточняват нито мощността му, нито динамичните характеристики, които осигурява.



Lincoln Continental е един от най-култовите американски автомобили за всички времена. Първата генерация на лимузината се повява през 1939 г. Името отпада от каталога на марката през 2002-ра, когато с функциите на най-представителен и луксозен модел е натоварен седанът MKS. Той обаче е твърде далеч от някогашните свръхлуксозни крайцери, превърнали Continental в икона на американското автомобилостроене.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини