Отидете към основна версия

4 022 12

Италианското правителство ще стимулира Lamborghini за нов модел

  • lamborghini-
  • urus-
  • lambo-
  • crossover-
  • goverment

Италианското правителство се готви да стимулира Lamborghini за производството на нов модел. Кабинетът начело с министър-председателя Матео Ренци е готов да отпусне сумата от 100 милиона евро. Тя обаче ще бъде под формата на занижени данъци и такси изисквани от италианския производител. В замяна Lamborghini ще трябва да наеме 300 човека нов персонал.

Идеята е те да се включат в производството на показания в Пекин кросоувър през 2012 прототип, наречен Urus. От тогава Lamborghini чакат за зелена светлина на проекта от кораба-майка Volkswagen, но явно немците имат други по-важни проекти, към които да пренасочват капитал. Очаква се окончателното решение да бъде взето следващия месец. 

Естествено цялата работа по кросоувъра няма да бъде извършвана в Италия. Там ще се осъществява само финалната сглобка. Повечето части ще се произвеждат в Братислава, Словакия, където се сглобяват Volkswagen Touareg, Audi Q7 и Porsche Cayenne. Там ще се произвежда и бъдещият кросоувър Bentley Bentayga, който само ще бъде довършван в Англия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини