Отидете към основна версия

27 215 65

Ето го новото най-голямо Renault

  • renault-
  • talisman

Френската компания Renault официално представи новия си флагман. Автомобилът се явява наследник на Laguna и получава името Talisman. Колата ще бъде демонстрирана на живо през септември на изложението във Франкфурт.

Talisman е построен на новата модулна платформа CFM, на която са базирани новото поколение на минивана Espace и кросоувърите Nissan Qashqai, X-Trail и Renault Kadjar. Габаритната дължина на Talisman е 4.85 метра, широчината е 1.87 метра, а височината - 1.46 метра.

Междуосието на автомобила е 2.81 метра, като всичко това го прави по-дълъг с цели 16 сантиметра от Laguna. Talisman е по-широк от последното поколение на Laguna с 6 сантиметра и разполага с доста приличен багажник с обем 608 литра.

Новият флагман на Renault ще се предлага с два бензинови мотора с работен обем 1.6 литра с мощност 150 и 200 конски сили. И двата агрегата работят съвместно със седемстепенна роботизирана скоростна кутия. Налични ще са и три дизелови мотора.

Нафтовите предложения ще са с работен обем 1.5 и 1.6 литра, като първият развива мощност 110 к.с. 1.6-литровите дизелови мотори са с мощност от 130 и 160 конски сили. За най-слабия дизел се предлага механична скоростна кутия, докато останалите работят с роботизирани трансмисии.

Седанът разполага с познатото от Laguna Coupe, но модернизирано 4Control шаси, както и със системата Multi-Sense, позволяваща да се променят настройките на амортисьорите, на волана и на скоростната кутия, както и звукът на мотора.

Предвидени са пет режима на работа на управляващата електроника - Eco, Comfort, Neutral, Sport и Perso, като последният се настройва според индивидуалните желания на водача. Настройките при него са толкова много, че шофьорът може да смени дори подсветката в купето.

Индивидуалните настройки в купето продължават с различни графики на арматурното табло, различен интензитет на масажната система на креслата и още куп други дреболии. Talisman ще се сглобява във френския град Дуе, а продажбите му в Европа и у нас ще стартират в края на годината.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини