Отидете към основна версия

2 833 3

Infiniti Q30 ще стъпи в София през октомври

  • infiniti-
  • q30-
  • sofia motor show
На Sofia Motor Show Infiniti ще представи първия в историята си премиум компактен автомобил - Q30 Active Compact, който ще направи световната премиера по време на изложението във Франкфурт този месец. Влизането в може би най-конкурентния клас автомобили - този на компактните хечбеци е голям залък, като там има много изявени конкуренти - VW Golf, Opel Astra, Audi A3, BMW 1-series и много други. Почти всеки масов автомобилен производител има подобен модел.
 
Шасито на автомобила, както и двигателят и скоростната кутия са същите, които се използва и при новата A-class на Mercedes. За да бъдем по-конкретни - двулитров четирицилиндров турбо свързан към седемстепенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Това е възможно благодарение на споразумение за споделяне на технологии между Mercedes-Benz и Nissan-Renault.
Специално създадените елементи в интериора продължават дръзкия дизайн от екстериора, но и там има следи от A-class, като волана и копчетата на вратата. Публичната премиера на Q30 Active Compact идва точно две години след предшественика си Q30 Concept, представен през 2013 г. във Франкфурт. Дизайнът е почти напълно запазен в серийния модел.

Подробности за актуалните модели на Инфинити , ще откриете ТУК

 
 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини