Отидете към основна версия

20 283 38

Най-бързият и най-луксозният SUV в света

  • bentley-
  • bentayga
Компанията Bentley най-после представи официално своя първи автомобил от луксозния сегмент на SUV класа. Иновацията се нарича Bentayga, а публичният дебют ще е след седмица във Франкфурт. Продажбите ще стартират от началото на следващата година. Според британците това е най-бързия, най-мощния и най-луксозния SUV в света. Bentayga е окомплектован с W-образен 12 цилиндров мотор с два турбо компресора.
Работният обем на този двигател е шест литра, а мощността му е 608 конски сили. Максималният въртящ момент пък е 900 Нм. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична е и дело на ZF. Така оборудван Bentayga ускорява до 100 за 4.1 секунди, а максималната му скорост 301 км/ч. Bentley Bentayga е дълъг 5141 мм, широк е 1998 мм и е висок 1 742 мм.
Междуосието е 2992 мм. Моделът разполага с мехатронно шаси, което има осем режима на работа - четири пътни и четири за пресечена местност. Първите са Sport, Comfort, Bentley и програмируем по желание на водача, а тези за пресечена местност са Snow & Grass, Dirt & Gravel, Mud & Trail и Sand Dunes. Салонът е претъпкан от екстри, скъпа кожа и дърво, като всичко се изготвя ръчно. Все още не е известна цената на Bentayga.

Подробни технически характеристики и разход на гориво  - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини