Отидете към основна версия

22 916 24

Най-бруталната G-Klasse

  • brabus-
  • mercedes-benz-
  • g-klasse
Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.
 
Небезизвестното тунинг ателие Brabus, специализирано основно в силови доработки на автомобилите Mercedes Benz показа във Франкфурт първата интерпретация на тема G500 4x4². Както вече е известно, стандартното изпълнение разполага с битурбомотор с обем 4.0 литра и мощност 422 коня. Двигателят е сходен с този на Mercedes-AMG GT, но е дефорсиран от 462 на 422 коня.
 
Агрегатът работи съвместно със седемстепенна автоматична скоростна кутия. Специалистите от Brabus препрограмират електронния блок на V-осмака, като това води до форсиране от 500 конски сили. Максималният въртящ момент е увеличен от 610 на 710 Нм. Така доработена бруталната G-Klasse е способна да ускори от 0 до 100 км/ч. за 6.9 секунди, а максималната и скорост е електронно ограничена на 210 км/ч.
Тунинг изпълнението на G500 4x4² разполага още със спортна изпускателна система от неръждаема стомана, която е с функция за управление на клапаните. Настройките се променят с натискането на бутон, разположен на волана. Водачът може да избира между два режима - coming home и sport.
 
По външния вид впечатляват затъмнени ксенонови фарове с дневни диодни светлини, особени алуминиеви джанти, радиаторна решетка с карбонова облицовка, а така също и допълнителни защитни елементи в долната част на каросерията. Във Франкфурт хората от Brabus не назоваха цената на доработката.
4×4², особено този от Brabus е един брутално изглеждащ автомобил, който разполага с клиренс от 450 мм срещу 220 мм при обикновената G-Klasse, а качването и слизането от него е трудно за голяма част от хората с нормален ръст. За съжаление, нито от това, което пишем, нито от снимките обаче човек може да добие представа за какво иде реч.

Доработката на Brabus е една от малкото впечатляващи изпълнения във Франкфурт, тъй като, както вече ви информирахме, в това си издание, германското изложение залага основно на премиерите на серийни модели.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини