Отидете към основна версия

24 078 29

Запознайте се със Subaru Levorg

  • subaru-
  • levorg-
  • франкфурт 2015

Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

Комбитата 4х4 постепенно се обособяват като един интересен сегмент, който се явява алтернатива на популярните кросоувъри. Тези автомобили набират все по-голяма популярност в Европа и поради тази причина японците от Subaru показаха във Франкфурт един нов за Европа модел, чието име се образува от отделните срички на три думи - Legacy, Revolution и Touring.

Названието на новия модел е Levorg. Той беше показан първо в Япония и беше предназначен само за вътрешния пазар, но сега от Subaru решиха да го лансират и в Европа. Европейската премиера на модела ни показа, че това е универсал, доста сходен по габарити с модела Outback. Размерите му са 4 690 x 1 780 x 1 465 мм, а междуосието - 2 650 мм.

Външността не се отличава съществено от концепцията показана през 2013 година, което в никакъв случай не е критика, а напротив - комплимент. Levorg ще се предлага в Европа с два турбомотора. Базов ще е 1.6-литровият DIT, който е с мощност 170 конски сили и максимален въртящ момент 250 Нм. По-мощният двулитров двигател развива 300 коня и 400 Нм.

И двата агрегата се съчетават с безстепенна вариаторна скоростна кутия, която задвижва четирите колела. Във Франкфурт стана известна и базовата цена на Levorg за Европа. Тя е 28 990 евро. Автомобилът ще се продава и у нас, а първите тестове ще стартират в началото на октомври тази година. Наш екип ще присъства на тях и след това ще ви информираме по-подробно за поведението и динамичните характеристики на новото Subaru.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини