Last news in Fakti

22 Септември, 2015 11:39 23 974 29

Запознайте се със Subaru Levorg

  • subaru-
  • levorg-
  • франкфурт 2015

Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

Комбитата 4х4 постепенно се обособяват като един интересен сегмент, който се явява алтернатива на популярните кросоувъри. Тези автомобили набират все по-голяма популярност в Европа и поради тази причина японците от Subaru показаха във Франкфурт един нов за Европа модел, чието име се образува от отделните срички на три думи - Legacy, Revolution и Touring.

Названието на новия модел е Levorg. Той беше показан първо в Япония и беше предназначен само за вътрешния пазар, но сега от Subaru решиха да го лансират и в Европа. Европейската премиера на модела ни показа, че това е универсал, доста сходен по габарити с модела Outback. Размерите му са 4 690 x 1 780 x 1 465 мм, а междуосието - 2 650 мм.

Външността не се отличава съществено от концепцията показана през 2013 година, което в никакъв случай не е критика, а напротив - комплимент. Levorg ще се предлага в Европа с два турбомотора. Базов ще е 1.6-литровият DIT, който е с мощност 170 конски сили и максимален въртящ момент 250 Нм. По-мощният двулитров двигател развива 300 коня и 400 Нм.

И двата агрегата се съчетават с безстепенна вариаторна скоростна кутия, която задвижва четирите колела. Във Франкфурт стана известна и базовата цена на Levorg за Европа. Тя е 28 990 евро. Автомобилът ще се продава и у нас, а първите тестове ще стартират в началото на октомври тази година. Наш екип ще присъства на тях и след това ще ви информираме по-подробно за поведението и динамичните характеристики на новото Subaru.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Михаил

    3 0 Отговор
    Много е добро субаруто. с нетърпение чакам и отзивите от теста.
  • 3 Koльо Камиона

    0 2 Отговор
    Субару са здрави коли с добра 4х4 технология, но безстепенния им автоматик е пълен т....k
  • 4 Msux

    3 2 Отговор
    И аз много ги харесвам субарутата, макар, че при покупка на старо Субару трябва много да се внимава, бях готов да купя Legacy 2003г, но от форума доста ме разубедиха,
    Бях приготвил 6500 като колата струваше 4900 и повечето коментари бяха "Няма да ти излезнат сметките", "внимавай много при покупките на старо субару"
    При положение, че им се носи славата на железни коли, явно все пак не са толкова железни. За сметка на това си купих работна кола Reno Clio 2005 за 2700 и влезнах до 3100 с обслужване и гуми. И макар, че е общоприето, че Рено са боклуци, не съм пипнал нищо и колата си връща парите с уникално икономичния 1.5dCi 82коня 3.5 извънградско и 5 градско (засичан при нормално каране). Не хваля никоя марка, просто казвам, че за много брандове се носят легенди които не отговарят точно на истината.
  • 5 Име на гост

    4 0 Отговор
    То ако гледаш и четеш нашите псевдо форуми си ходи пеша по-добре. Всеки разбира от всичко, ма го е научил от нета или са му го разказали едни познати дето много разбират. Практика почти нулева. Форумни тарикати дето пробутват на хората боклуци и ги натискат да ходят само в техните сервизи за да оставят по три торби с пари. Като продавах моето старо субару преди доста години ме водиха до какви ли не галоши да го оглеждат. Всички казваха едно и също на клиентите - Тая кола ще ти излезе на финала двойно, ма ние имаме една "като нова." Е, продадох я на комшия дето я сцепи от каране и дори сега му стои на вилата като резервна. А човека е канибал относно техника. Никаква подръжка и душманско каране. Та тия спецове и майсторчета от прехвалените форумчета са ми ясни. Да не говорим, че повечето от тях имат субару само на плакат на стената. Иначе колата е готина , но само в бензинов вариант. Дизелите им не издържат и около 100. тина хиляди си заминават. Казвам го от опит, защото съм вадил ново субару от магазина. Когато си го купих държах да е бензиново. Няколко приятели имаха дизели и никой от тях не остана за дълго доволен.
  • 6 Явор

    1 3 Отговор
    Ей, Кольо,
    ти карал ли си Субаро с нов автоматик? Знаеш ли, точно тази кутия смъква разхода под 5 на 100 бензин на почти 2 тона купе, каквото е на Форестера с двама човека вътре. Такива специалисти сте тука,че нямам думи...

    Коментиран от #9

  • 7 Маурчи IV

    1 7 Отговор
    Туй що е толкоз грозно?
    А отвътре е пернишки тунинг. Само ароматизаторче борче му липсва на огледалото за да замяза!
  • 8 mediator37

    1 1 Отговор
    Гледано отпред, щях да се кълна, че е Форд Мондео, ако го нямаше въздухозаборника на капака - открай време отвратителна черта на Субару. Не е грозно напротив, като за Субару е направо дизайнерско.
    Другото хубаво е, че багажникът е голям и трима длъжника рахат могат да се возят вързани и легнали на лъжички.
    Дизелите боксери Субару преди 10 години ги откриха и произведоха за пръв път в света. Не е отработена технологията, затова може би са боксер-дизел е ненадежден.
  • 9 Кольо Камиона

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Явор":

    Да, карал съм, говоря от личен опит, писал съм по темата и преди. Ако ти се случи на кръстовище или при изпреварване да не иска да излезе от режима който смъква разхода и да ти позволи да ускориш така че да ти се изправи косата, ексик ти и икономиите
  • 10 Гост

    0 2 Отговор
    Смъква разхода най-много с литър. Виш спецификацийте.
  • 11 поиуъ

    2 4 Отговор
    Безличен екстериор,като всяка японка от последните 10-12 години.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислав Попов

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "поиуъ":

    А то пък щото преди това имаха много добри интериори.Не знам защо ги правят така-много добра техника,а интериора все едно с брадва е дялан
  • 13 шваба

    1 6 Отговор
    ЯПОНСКИ КЕНЕФ С ПРЕДНИЦА НА АУДИ !!!!! ТЕЗИ ЖЪЛТУРИ НЕ СПРЯХА ДА КРАДАТ И КОПИРАТ ОТ НЕМСКОТО АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ И С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ !!!!! СЕГА ОТ АУДИ ДА ЗАВЕДАТ ЕДИН ИСК ЗА 500 МИЛИОНА СРЕЩУ СУБАРУ ЗА ПЛАГИАТСТВО ,ЧЕ ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА ТЕЗИ ДРЪПНАТИТЕ МИШОЦИ КАК СЕ КРАДЕ !!!!!!

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Сюлейман ВеликоЛепни5лв

    0 2 Отговор
    Вие кво искате от Субару, след като ги купи Тойота? Те сега дори са принудени да оставят симетричното AWD и да правят модел с предно. Мани това, че дизелите са злета и само с ръчна ами при бензинките им повече няма да видите 3-я педал, щото правят само автоматици. Вътре са били винаги примитивни (освен Трибека-та) а сега вече нямат и "бързи-бавни" скорости... "Плеядите" са ми слабост много отдавна, не ме интересуват мнения по форуми от башмайстори, но ако не избутат някой хибрид под шапката на Тойота, не знам за къф чеп им трябваше на FHI да прецакват бренда!
  • 15 Форко

    4 0 Отговор
    Винаги много съм се чудел, как така хора, които никога не са имали досег с нещо, да дават оценки?!

    Като тия, под мене, дето са "оценявали" дизел боксера на Субару, че не ставал и че не можел да изкара 100 000 километра!

    Аз имам Форестър дизел 2009та година, купувана от магазина и сега наближава 100 000. Познавам и още доста хора, които имат същия, на част от тях са на по 150 000 вече и тия ГЛУПОСТИ, че моторите не изкарвали, са бръщолевения на хора, дето са виждали тоя двигател от не по-близко от 5 метра!

    Или е зле, че средния разход (50/50 градско и извънградско) е 7/100, за постоянно 4х4, а? Или че за тия километри съм сменил едни спирачни дискове и едни биалетки, освен консумативите?!
    Или че върви доста, ама доста добре за размера на двигателя си?

    Не ставали дизелите, хахаха, по-добре отидете да се пенявите в някоя селска кръчма, там може и да ви повярва някой!

    Коментиран от #16, #22

  • 16 MSux

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Форко":

    Човече, по форума всички пискат, че моделите на Субару прегрявали, ако искаш да ти дам линк. Това са собственици на марката. Аз нямам против тази марка, но се разубедих относно бранда. Много обичам Субару, но ново, 2ра ръка явно са си капризни.

    Коментиран от #25

  • 17 кьочо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "шваба ":

    Въпрос на гледна точка - на мен пък отпред ми прилича на фейслифта на пежо 508, пък отзад нещо ми бие на комбито на последната мазда 6... а относно съда... марките вече нямат по три модела, а повечето гледат да запълнят всяка пазарна ниша. С толкова много модели неминуемо всеки прилича по нещо на някой. Нали се говореше уж че ауди ще съдят ситроен заради задницата на С5, че била със стопове като на ауди (аз пък прилика не намерих, ама...), ама май накрая нищо не излезе... та така
  • 18 опсмопсус

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "шваба ":

    ауди всичко е еднакво от гоуф през а3 до а8!
    Нищо не става от ваг-.ните!
  • 19 Коцето с чип и ремап и висок клас газ :D

    0 0 Отговор
    съгласен съм
  • 20 dhcp

    0 1 Отговор
    Яка визия, но тия малки двигатели и тия смотани кутии... Няма ги вече старите машини.
  • 21 kosh

    0 1 Отговор
    таблото е като на кола от 98-ма година, не се научиха тия да направят един съвременен интериор...
  • 22 bibbo

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Форко":

    6 години работих в един от представителите на Субару в България. Дизеловите мотори наистина не струват. Проблема е първо че дюзите , които се монтираха (дензо) след 120 000 км даваха дефект( пикаеха) и правеха буталата на сол. Другия и по масов проблем на дизелите е че късаха колянови валове, след 100 000 км. Едно от обяснението , че проблема е в масления филтър. Понеже е поставен на най високата точка на мотора , той трябва да е с клапан да задържа маслото , за да се избегне сух старт, в което и се оказва проблема, понеже масово забелязахме , че се случва с автомобили, коит след изтичане а гаранцията започнаха да си обслужват колите с алтернативни филтри.... в случая такива без клапан.

    Коментиран от #28

  • 23 W202

    0 0 Отговор
    Е моя най голям приятел има Форестер 2009 година, нов от магазина и понеже все е в тази тема със Субару, все му казват че е голям късметлия че си е взел бензиново, дизела не струвал и е с големи проблеми. Но постоянно сменя биалетки и тампони на стабилизиращата щанга а веднъж му се прецака датчика за нивото на фаровете а на последно място и смяна на двата задни амортисьора понеже бяха изпуснали и омазани в масло.
  • 24 Дошо

    1 0 Отговор
    Леле, страхотно е!
  • 25 stenly

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "MSux":

    Всички модели на Субару ли прегряват...това е несериозно но все пак прати линк. Ти сигурен ли си че не става дума за определен мотор(например 2.5 1998-2002, атмосферният 156кс) или става дума за абсолютно всички модели. Пусни линк.
  • 26 Форко

    1 0 Отговор
    Първо твърдение - прегрявали. Глупости. Ама пълни глупости!

    Второ твърдение - дюзи Дензо има в много автомобили. Проблемът щеше да е масов и при другите марки, ако беше вярно. И от това "буталата ставали на сол"- подобна глупост не бях чувал.

    Трето твърдение - масления филтър бил виновен, щото бил поставен горе и нямал клапан. Оригиналния филтър си е с клапан. Ако някой си купува евтини боклуци си е негов проблема. Сух старт има при всички автомобили и въпросът е да се слага качествено масло, за да се минимизира.

    Продължават и някакви смешни твърдения от сорта "на един приятел са му казали", хаха!

    Единствения проблем на този двигател и то при първата генерация 2008-2010 е, че при малко под 1% от колите се къса колянов вал. Все още няма ясно потвърдена причина, но проблемът за двигателите от 2010 е отстранен и такива случаи няма.

    Това е и който иска да каже нещо, нека да го направи от собствен опит.
  • 27 Форко

    1 0 Отговор
    А и последно - за постоянното сменяне на биалетки - аз карам по всякакви пътища и за 100 хил километра съм ги сменил цифром и словом 1 ЕДИН път, като беше на 90 хил.

    И това твърдение отиде у калта!
  • 28 Знам Ченезнам

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "bibbo":

    При такъв опит в сервиз на марката (а и в която и да е марка), би трябвало да си запознат, че "пикаеща" дюза не прави буталото на сол, а го пробива (изразявай се точно, някой ще те разбере грешно). Другото, което би трябвало да знаеш, е че дюзите са консуматив, защо не пишеш по препоръките на Субару, през какъв пробег се сменят тези дюзи? И още нещо, тъй като горивата в България са ни отвратителни е напълно нормално горивните уредби на автомобилите да се скапват бързо. Ако си мислиш, че другите марки не страдат от подобни проблеми, жестоко се лъжеш!
    Много се е изписало, че визията е открадната от Мондео, от Пежо, от Ауди ..... в крайна сметка, ако е открадната .... от кого е открадната?
    Не съм карал Субару, този модел не съм го виждал на живо, но някои от тук пишещи, явно си убиват времето.
    Хайде със здраве!
  • 29 Име:

    0 0 Отговор
    Падам от смях като ви чета глупостите. Хора, вземете направете едно пробно каране на някое субару поне веднъж. Да ви видя какво ще говорите после.