Отидете към основна версия

10 379 30

САЩ подхващат и 3.0-литровите дизели на VW

  • volkswagen-
  • epa-
  • екология-
  • дизелгейт

Щатската Агенция за защита на околната среда (EPA) започва тестове на 3.0-литровите турбодизелови двигатели на Volkswagen след избухването на скандала с манипулациите на показанията за вредни емисии на 2.0-литровите волфсбургски мотори, съобщава в Twitter Дейвид Шепардсън от The Detroit News. Журналистът цитира свой информатор от агенцията.

В САЩ трилитровите TDI се монтират на Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Q7 и още няколко модела на Audi. От EPA подозират, че немците може да са инсталирали лъжливия софтуер, заради който ги грози гигантската глоба от $18 млрд., и на тези двигатели.

На 18 септември EPA обвини германския концерн в манипулация на данните за изпусканите от 2.0-литровите TDI вредни емисии с помощта на специален софтуер, който включва системата за пречистване на токсичните газове на пълна мощност при проверка. От Агенцията обявиха, че по време на тестовете вредните вещества са съответствали на нормите, но в ежедневната си работа същите мотори изпускали от 10 до 40 пъти повече азотен окис от позволеното.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини