Отидете към основна версия

9 008 24

VW и Audi отзовават 5700 коли в България

  • volkswagen-
  • audi-
  • vag-
  • порше бг-
  • сервизна акция-
  • отзоваване-
  • дизелгейт

Българският вносител на Volkswagen и Audi обяви, че започва сервизна акция за отстраняване на проблема със софтуера, който манипулира показанията за вредни емисии на дизеловите двигатели EA 189 и доведе до най-тежката криза в историята концерна. С цел "подобряване на емисионното поведение" ще бъдат отзовани 3 500 леки и 900 лекотоварни "фолксвагена" и 1 300 "аудита" с въпросния мотор, доставени от "Порше БГ".

Всички засегнати автомобили са произведени между 2009 и 2015 г. От "Порше БГ" уточняват, че те са "технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация". На отзоваване подлежат само коли с четирицилиндров дизелов двигател EA 189, който би трябвало да покрива екологичната норма Euro 5. Новите возила на VAG, отговарящи на стандарта Euro 6, не са засегнати по никакъв начин от проблема.

Първата стъпка от плана за действие на Volkswagen AG предвижда клиентите да бъдат индивидуално уведомени, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено. Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите за техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те ще могат да уговорят час за посещение на сервиза в оторизираната дилърска мрежа на вносителя.

Моделите, на които се монтира EA 189:

Audi: A1, A3 (8P), A3 (8V), A4 (B8), A4 allroad quattro, A5, A6 (C7), Q3, Q5, TT
Skoda: Fabia, Rapid, Roomster, Octavia II, Octavia III, Superb, Yeti
Seat: Alhambra, Ibiza, Leon III, Toledo III, Exeo, Altea, Altea XL
Volkswagen: Polo, Golf, Golf Plus, Jetta, Beetle, Passat (B7), CC, Touran, Sharan II, Tiguan, Scirocco, Amarok, Caddy, T5/T6
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини